50 Plus Dating

50 Plus Relatie

50 Plus Relatie

2.85

Algemeen

3.0/5

Gebruiksgemak

2.0/5

Leden

3.5/5

Mogelijkheden

3.0/5

Prijs

2.8/5

Wanneer je op zoek bent naar een leuk contact of leuke date met dezelfde interesses en levenservaring? Dan ben je bij 50Plusrelatie op het goede adres! 50Plusrelatie is een vijftig-plus-dating site in Nederland en België voor 50 plussers die op zoek zijn naar een relatie of een tweede kans in de liefde. Er zijn hier allerlei vrijgezellen mannen en vrouwen te vinden zoals weduwe(s), mensen met een echtscheiding en zelfs mensen die nog in een relatie zitten. De hoofddoelgroep zijn 50 plussers, maar je kan ook lid worden als je 40 jaar en ouder bent.

50Plusrelatie betrouwbaarheid

50 plus relatie is een datingsite voor Nederland en België. Op de website geeft 50 plus relatie aan dat ze onderdeel zijn van Didio Internet BV. Didio Internet bedrijf is een servicebedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van internetdiensten in Nederland. Naast 50plus relatie is ook ontmoeten, databord, nieuwe-relatie en tindl van Didio Internet BV. In de privacy voorwaarden wordt nergens aangegeven dat de gegevens van de klanten met de andere sites worden gedeeld. Wanneer je inschrijft bij 50Plusrelatie zal alleen de gegevens van de klant voor deze website worden gebruikt. 

Op 50Plusrelatie kan je zo anoniem als je zelf wil op de website zijn. Zo is er op de site nergens je echt naam of e-mailadres weergeven voor andere gebruikers. De site wordt alleen bezocht via de zelfgekozen nickname. Bij ‘mijn foto’s’ kun je foto’s uploaden van jezelf. De site geeft hierbij aan dat je 50Plusrelatie alleen foto’s accepteert waar je zelf op bent te zien. Je kan er ook voor kiezen om geen foto in te stellen, je bent dan alleen wel minder aantrekkelijk voor andere leden om contact mee te zoeken. Wij hebben bij het aanmaken van een profiel geen profielfoto ingesteld en geen extra informatie gegeven. Wij kregen het eerste uur één bezoeker die daarbij ook een flirt stuurde. Dit is een aannemelijk aantal en je wordt niet meteen gespamd om berichten te versturen waardoor het betrouwbaar overkomt.

Inschrijven en inloggen 50Plusrelatie

Om je in te schrijven bij 50Plusrelatie moet je eerst een gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres kiezen. Verder moet je gegevens geven zoals woonplaats, geboortedatum, geslacht en seksuele geaardheid. Wanneer je leeftijd onder 40 jaar is kan je ook gewoon bij 50Plusrelatie aanmelden. Dit hebben we geprobeerd, later is het profiel verwijderd, waarschijnlijk omdat deze niet boven de 50 was. Wanneer je jonger bent dan 50 jaar en toch op zoek bent naar 50 jaar of oudere leden kan je beter op zoek naar een website waar je wel onder de doelgroep valt.

Verder moet je ook uiterlijke kenmerken bij je inschrijving geven en kan je een stukje tekst over jezelf of wat je zoekt schrijven zodat je profiel vorm krijgt. Het is leuk dat je hiervoor de optie krijgt zodat je jezelf goed kan profileren. Voordat je verder kan moet je eerst je account activeren met de activeringlink in je mailbox. Let op, deze kan in je ongewenste mail terecht komen.

Wanneer je je account hebt geverifieerd krijg je van 50Plusrelatie eenmalig voor een beperkte periode gratis een Full Membership zodat je de site kan uit proberen. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat je automatisch vast zit aan een abonnement want 50Plusrelatie geeft aan dat wanneer de gratis full membership periode vervalt, het automatisch naar een gratis lidmaatschap. 

Gebruik en profiel

Als je bent ingeschreven bij 50Plusrelatie kan je leuke contacten gaan zoeken. Je kan ervoor kiezen om eerst je eigen account aan te vullen met foto’s en dingen die jezelf omschrijven zoals hobbies. Je kan er ook voor kiezen om te kijken of er leuke profielen tussen zitten voor je. 

Wanneer je op zoek gaat naar profielen kan je verschillende filters instellen zodat je een grotere kans hebt op een goede match. Als je niet precies weet wat je zoekt maar meer op iemand zijn uiterlijk wil afgaan kan je ook kiezen voor de optie fotomuur. Bij de fotomuur krijg je ongeveer 20 pictogrammen te zien van profielfoto’s. Op deze manier kan je ook iemand kiezen op basis van zijn uitstraling in plaats van zijn hobbies. Dit is een leuke manier om open te staan voor iemand met andere interesses. Als je op een foto in de fotomuur klikt ga je naar het profiel toe. Hier kan je zijn of haar interesses zien en eventueel een bericht sturen. Let op alleen met een full member lidmaatschap kan je berichten sturen.

De website heeft weinig opties waardoor het gebruik erg makkelijk is. Als je op zoek bent naar extra opties is dit geen site waar dit mogelijk is. 50Plusrelatie heeft ervoor gekozen om de site makkelijk in gebruik te maken waardoor het makkelijk te begrijpen is, maar weinig extra’s geeft.

Een andere optie op de site is dat je kan zien wie jouw profiel heeft bekeken, wie jou heeft toegevoegd als favoriet en wie er met je flirt. Op deze manier heb je snel overzichtelijk wie jou leuk vind en kan je hier mee eventueel chatten.

Op de site worden verschillende tips gegeven hoe je beter vindbaar gevonden kan worden. Zo worden er tips gegeven dat profielen met een foto meer gecontacteerd worden, als je bijvoorbeeld niet herkent wil worden kan je een onherkenbare foto gebruiken. Denk hierbij aan een foto van de achterkant of een foto met minder pixels. Zo komt de foto ook op de fotomuur en kan je eerder gevonden worden. Ook wanneer je elke dag even inlogt zal de website je hoger in de zoekresultaten plaatsen. Dit zijn handige tips wanneer je niet zo handig bent met een computer of geen ervaring hebt met een dating website. Wat ook een leuke en fijne tip is dat er veel manieren zijn om aan gratis credits te komen en je zo een aantal persoonlijke berichten kan sturen zonder te betalen. Op deze manier kan je toch leuk contact hebben met mensen zonder hiervoor geld te betalen. Er wordt ook gesproken over een chat-café maar deze hebben wij nog niet kunnen vinden op de website.

Kosten 50plusrelatie

Wanneer je gebruik maakt van een gratis profiel kan je gebruik maken van de functies:

 • Inschrijven
 • Profielen bekijken
 • Foto’s bekijken
 • Flirts sturen
 • Chatten in het chat-café

Een full member lidmaatschap krijg je bij het aanmelden gratis voor één maand. Daarna wordt het full member lidmaatschap gratis omgezet naar een gratis profiel. 

Wanneer je toch gebruik wilt blijven maken van een full member lidmaatschap kan je gebruik maken van de functies:

 • Ongelimiteerd persoonlijke berichten versturen
 • Één op één chats starten met iedereen
 • Uitgebreid zoeken
 • Zie wie jouw profiel bekijkt
 • Zie wie jouw profiel als favoriet opslaat
 • Zie wie jouw berichten leest
 • Zie wie met jou flirt
 • Je profiel bovenaan de zoekresultaten
 • Je foto bovenaan de Fotomuur
 • De gehele site reclame vrij

De kosten van een full membership zijn:

 • 6 maanden 27,50 per maand
 • 3 maanden 9,99 per maand
 • 1 maand 14,99 per maand

Regelmatig zijn er speciale kortingsacties waardoor de prijs van een full member lidmaatschap lager is dan hierboven aangegeven. Hierover worden mails gestuurd naar de leden. Let op wanneer je een abonnement aangaat voor een full member lidmaatschap zal dit een stilzwijgend doorlopend abonnement zijn. Dit wordt in tegenstelling van het gratis lidmaatschap waarmee een lid begint niet automatisch stop gezet. Een doorlopend abonnement wordt aan gegaan voor een periode van 1 maand, 3 maanden of 6 maanden middels een automatische incasso. Dit is afhankelijk van het lidmaatschap dat is gekocht. Wanneer je een full member lidmaatschap koopt kan je de optie: Ik wil niet het risico lopen mijn contacten te verliezen en kies dus voor een automatische verlenging van mijnlidmaatschap uitvinken. Deze staat nu automatisch aangevinkt maar kan ook gekozen worden om het uit te zetten, om automatische incasso te voorkomen.

Om je full member lidmaatschap op te zeggen moet één maand voorafgaand de datum waarop het abonnement stilzwijgend zou worden verlengd, schriftelijk te kennen geven het abonnement te willen beëindigen. Dit kan middels mails naar de servicedesk op de website of post.

Nieuws en kortingen 50Plusrelatie

Er zijn regelmatig kortingen voor member op 50Plusrelatie die worden aangeboden middels de mail. Hierbij kan je gratis credits krijgen, of korting op een full member lidmaatschap.

50Plusrelatie app

50Plusrelatie maakt geen gebruik van een app.

Uitschrijven en eindigen abonnement

Ga naar het mijn profiel rechtsboven aan de pagina en ga vervolgens naar Mijn instellingen. In dit menu kan je ervoor kiezen om een full member lidmaatschap te kopen maar kan je ook je account wijzigen of verwijderen. Wanneer je bijvoorbeeld wel je profiel wil behouden, maar tijdelijk even niet zichtbaar wil zijn en berichten wil sturen kan je ervoor kiezen om je profiel inactief te zetten.

Wanneer je je profiel wil verwijderen kies voor de knop verwijderen. Let op, je account is dan onherstelbaar en kan niet terug worden gezet.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *