50 Plus Dating

50Liefde

50Liefde

3.2

Algemeen

3.3/5

Gebruiksgemak

3.1/5

Leden

3.1/5

Mogelijkheden

3.3/5

Prijs

3.2/5

50liefde is een van de grootste datingsites voor 50 plussers in Nederland. Zo als de naam al doet voorkomen richt zij zich op de 50 plusser. De datingsite heeft een fris en overzichtelijk uiterlijk en blinkt uit door zijn goede gebruiksgemak. Ook voor mensen die niet heel bedreven zijn met de computer kunnen prima terecht op deze dating site. Op 50 liefde ben je niet aan het goede adres als jij kortstondige flirts wilt. Een duurzame, leuke en serieuze relatie: daarvoor kun jij je aanmelden op deze datingsite.

Opvallend is dat er niet bekend is hoeveel leden er op dit moment actief zijn op 50liefde.nl. Ze spreken zelf over duizenden, maar niet over concrete aantallen. Wel is er transparantie over de man / vrouw ratio die op moment van review op 57% vrouw 43% man staat. Dit is natuurlijk een erg goede verhouding, meestal zijn de mannen veruit in de meerderheid. Tevens wordt er vermeld dat er in het afgelopen jaar ruim 1 miljoen berichten zijn verstuurd wat volgens de dating site duidt op veel actieve leden. Uiteraard vergoot dit de kans op een match voor jou! Dit valt ook af te lezen aan het aantal succesgevallen via de datingsite. Volgens 50liefde slaagt meer dan 30% hier en vindt die een geschikte match of partner.

Betrouwbaarheid 50Liefde

50 liefde doet haar best om een betrouwbare datingsite te zijn. Dat moet ook wel nu de datingsite landelijk bekend is van de radio en tv reclames. Zo is 50liefde bekend van RTL4, de Telegraaf, nu.nl, Vrouw en Altijd Jong.

Op het moment dat jij je gegevens kunt achterlaten op 50liefde.nl kom je direct in een beveiligde omgeving terecht, te herkennen aan https:// of het slotje in je browser. Dit bekent dat je informatie versleuteld wordt en daarom niet zomaar door anderen te onderscheppen is.

Daarnaast worden profielen handmatig door 50liefde gecontroleerd en hierdoor loop je minder risico dat je een nep profiel tegenkomt of opgelicht wordt. Iets wat je vaak tegenkomt op gratis datingsites. Je kunt bij 50liefde dus met een gerust hart een berichtje sturen naar een lid van 50liefde.

De kwaliteit van het ledenbestand in combinatie met de goede match-procedure zorgt ervoor dat ruim 33% van de leden daadwerkelijk een partner vind op 50liefde.nl. We moeten hiervan uitgaan van de gegevens van 50liefde.

Een ander bijkomend voordeel is, dat je bij de datingsite ook anoniem een account kan aanmaken. Zo kun je de website eerst bekijken en proberen zonder dat je gelijk veel persoonlijke informatie hoeft in te vullen. Mocht de datingsite bevallen kun je altijd er nog voor kiezen om je profiel meer aan te vullen. Een nadeel van het niet verplicht aanvullen van informatie op je profiel is dat er een aantal profielen zijn met minimale informatie. Dit kan de zoektocht langer maken.

Inschrijven en inloggen

Inschrijven gaat heel gemakkelijk bij 50liefde. Vanaf hier ga je echt merken dat 50liefde.nl uitblinkt op gebruikersgemak ten opzichte van andere datingsites. In eerste instantie is het enige wat jij in hoeft te vullen of je een man of vrouw bent, je naam, je e-mailadres en waar naar je op zoek bent. Zo behoren hetero, biseksueel en homoseksueel tot de mogelijkheden. Vervolgens ontvang je een verificatie e-mail die je moet bevestigen. Zo kun je dus ook lekker anoniem beginnen met het zoeken van een date bij 50liefde.

Later maak jij je profiel compleet en hoe vollediger je dit invult, hoe beter de voorgestelde matches bij jou passen. Het valt ook op dat je bij 50liefde op elk moment hulp kunt vragen. Mail of bel de klantenservice op het moment dat je problemen hebt en er wordt snel en accuraat geholpen. De telefonische bereikbaarheid is iets waarmee 50liefde.nl zich onderscheid in vergelijking met andere datingsites. Als je eenmaal je profiel hebt ingevuld, kom je in de omgeving terecht waarin jij contact kunt opnemen met andere gebruikers. Via dit gratis lidmaatschap heb je toegang tot alle basis functies. Met een gratis lidmaatschap zijn het aantal foto’s dat je kunt bekijken beperkt. Ook wanneer je berichten wil versturen kan dit alleen met een betaald lidmaatschap.

Kosten 50Liefde

Wanneer je aangemeld bent bij 50liefde heb je een gratis lidmaatschap. Met een gratis lidmaatschap kan je alleen gebruik maken van de basis functies. Wil je berichten sturen of foto’s bekijken dan kan dit alleen met een membership. Naast deze functies krijg je ook andere opties zoals een gratis professioneel consult, je onbeperkt matchgame kan spelen en je profiel hoger in de zoekresultaten verschijnt. Afhankelijk van het gekozen membership krijg je ook een contactgarantie. Met een contactgarantie heb je een zekerheid dat je niet veel geld voor een abonnement betaald zonder hier contacten of dates uit te halen. Mocht je de contactgarantie niet halen dan krijg je van 50liefde gratis een bepaalde tijd een membership.

Op moment dat je gebruik wilt maken van een betaald lidmaatschap kun jij je gemakkelijk inschrijven. Er bestaan 3 verschillende lidmaatschappen namelijk:

 • Premium Lite: 3 maanden voor €29,99 euro per maand
 • Premium Classic: 6 maanden voor €24,99 per maand
 • Premium Comfort: 12 maanden voor €17,99 per maand

Let op wanneer je premium lidmaatschap afloopt, wordt deze onbeperkt verlengd en zal na afloop van je vooraf aangeschafte abonnement worden gefactureerd voor €39,99 per maand.

App 50Liefde

Op moment van het schrijven van de review beschikt 50liefde niet over een dating app, maar wel over een mobiele versie van de website die goed werkt. Ook op tablet en mobiele telefoon kun je dus onbeperkt genieten.

Nieuws en kortingen

50liefde.nl heeft regelmatig kortingen en acties. Denk hierbij aan een dag gratis daten of een 3 dagen een gratis lidmaatschap. Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven 50Liefde

Mocht je een match gevonden hebben of gewoon geen zin meer hebben in daten, dan kan je je makkelijk en snel je profiel verwijderen bij 50liefde. Om je profiel te verwijderen moet je ingelogd zijn bij 50liefde. Klik vervolgens op mijn account, wanneer je hier op klikt zie je de opties tevoorschijn komen zoals premium lidmaatschap, profiel aanpassen, instellingen en uitloggen. Klik hier voor instellingen en daarna lidmaatschap. Je gaat dan naar een nieuwe pagina. Aan de linkerkant van deze pagina zie je een menu met de optie profiel verwijderen. Wanneer je hier kiest voor verwijder mijn profiel wordt je profiel definitief verwijderd.

Let op! Je krijgt een e-mail waarin jij moet bevestigen dat jij je account wilt verwijderen. Pas nadat dit bevestigd is, is het account verwijderd. Jouw gegevens worden wel nog 3 maanden bewaard. Handig als je weer opnieuw wilt activeren, maar minder leuk als je direct verdwenen wilt zijn.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

163 gedachten over “50Liefde

 • Algemeen

  0.5

  Gebruiksgemak

  1.5

  Leden

  0.5

  Mogelijkheden

  0.5

  Prijs

  1

  Kennismaking tarief 19.99. Binnen een maand opgezegd… Belachelijk dat je als premium lid credit moet kopen om te KUNNEN communiceren met het overweldigend grote aantal NIETleden.!!! Opgezegd binnen die maand. Incasso van 39.99 in de planning!! Gebeld, nergens dat bedrag op de site te vinden??? Nee, zoeken bij betalingen. NIET te vinden?? WEL het bedrag van 29.99. Verlengd werd 105 1 oktober, terwijl ik nog 19 dagen TEGOED HAD??? Oh nee, komt na afschrijving van 39,99 gewoon GOED?? Ben ik nou gek of zijn ZIJ het? Nooit een dergelijke toestand meegemaakt. Lidmaatschap EEN MAAND 29,99. JA DAT IS DAN AKTIE??? Ow JA?? Dat LEES ik NERGENS… Mensen, trap hier niet in. Geld niet waard. Eea komt heel oneerlijk over. A vermelden, B gaan afschrijven? ??? En bedrag B is dus NERGENS te vinden!

 • Veel geld voor absoluut niets!
  Het is behoorlijk duur voor 3 maanden a 24,95, zeker niet goedkoop. Als daarbij dan nog credits door leden moeten worden gekocht om reacties van niet leden te ontvangen is wel erg inhalig. Wanneer ik de reacties die ik als 50+ bijna 60 krijg op andere sites, en hier tot op heden nog helemaal niets, is het resultaat van 50liefde helemaal nul. Ik had verwacht met mijn leeftijd juist HIER beter te scoren dan op Lexa, Badoo en Tinder.
  Ik zal zien wat er in de komende maanden nog komt, maar heb nu al het gevoel een kat in de zak te hebben gekocht.

 • 50liefde bekend van de negatieve nieuwsberichten e.d. Normaal zou ik dan ook zeggen, ik sla het over… maar ondanks die positieve reacties die ik dan ook wel weer lees, ben ik het toch gaan proberen. Daarbij sluit ik me ook volledig aan bij de mensen die er positief over te spreken zijn. Het is een erg fijne site met weinig complicaties. Mocht je die toch hebben, is het mij opgevallen dat de klantenservice ook erg actief is met het oplossen van problemen. Dus ik ben erg te spreken over 50liefde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *