50 Plus Dating

50Liefde

50Liefde

3.2

Algemeen

3.3/5

Gebruiksgemak

3.1/5

Leden

3.1/5

Mogelijkheden

3.3/5

Prijs

3.2/5

50liefde is een van de grootste datingsites voor 50 plussers in Nederland. Zo als de naam al doet voorkomen richt zij zich op de 50 plusser. De datingsite heeft een fris en overzichtelijk uiterlijk en blinkt uit door zijn goede gebruiksgemak. Ook voor mensen die niet heel bedreven zijn met de computer kunnen prima terecht op deze dating site. Op 50 liefde ben je niet aan het goede adres als jij kortstondige flirts wilt. Een duurzame, leuke en serieuze relatie: daarvoor kun jij je aanmelden op deze datingsite.

Opvallend is dat er niet bekend is hoeveel leden er op dit moment actief zijn op 50liefde.nl. Ze spreken zelf over duizenden, maar niet over concrete aantallen. Wel is er transparantie over de man / vrouw ratio die op moment van review op 57% vrouw 43% man staat. Dit is natuurlijk een erg goede verhouding, meestal zijn de mannen veruit in de meerderheid. Tevens wordt er vermeld dat er in het afgelopen jaar ruim 1 miljoen berichten zijn verstuurd wat volgens de dating site duidt op veel actieve leden. Uiteraard vergoot dit de kans op een match voor jou! Dit valt ook af te lezen aan het aantal succesgevallen via de datingsite. Volgens 50liefde slaagt meer dan 30% hier en vindt die een geschikte match of partner.

Betrouwbaarheid 50Liefde

50 liefde doet haar best om een betrouwbare datingsite te zijn. Dat moet ook wel nu de datingsite landelijk bekend is van de radio en tv reclames. Zo is 50liefde bekend van RTL4, de Telegraaf, nu.nl, Vrouw en Altijd Jong.

Op het moment dat jij je gegevens kunt achterlaten op 50liefde.nl kom je direct in een beveiligde omgeving terecht, te herkennen aan https:// of het slotje in je browser. Dit bekent dat je informatie versleuteld wordt en daarom niet zomaar door anderen te onderscheppen is.

Daarnaast worden profielen handmatig door 50liefde gecontroleerd en hierdoor loop je minder risico dat je een nep profiel tegenkomt of opgelicht wordt. Iets wat je vaak tegenkomt op gratis datingsites. Je kunt bij 50liefde dus met een gerust hart een berichtje sturen naar een lid van 50liefde.

De kwaliteit van het ledenbestand in combinatie met de goede match-procedure zorgt ervoor dat ruim 33% van de leden daadwerkelijk een partner vind op 50liefde.nl. We moeten hiervan uitgaan van de gegevens van 50liefde.

Een ander bijkomend voordeel is, dat je bij de datingsite ook anoniem een account kan aanmaken. Zo kun je de website eerst bekijken en proberen zonder dat je gelijk veel persoonlijke informatie hoeft in te vullen. Mocht de datingsite bevallen kun je altijd er nog voor kiezen om je profiel meer aan te vullen. Een nadeel van het niet verplicht aanvullen van informatie op je profiel is dat er een aantal profielen zijn met minimale informatie. Dit kan de zoektocht langer maken.

Inschrijven en inloggen

Inschrijven gaat heel gemakkelijk bij 50liefde. Vanaf hier ga je echt merken dat 50liefde.nl uitblinkt op gebruikersgemak ten opzichte van andere datingsites. In eerste instantie is het enige wat jij in hoeft te vullen of je een man of vrouw bent, je naam, je e-mailadres en waar naar je op zoek bent. Zo behoren hetero, biseksueel en homoseksueel tot de mogelijkheden. Vervolgens ontvang je een verificatie e-mail die je moet bevestigen. Zo kun je dus ook lekker anoniem beginnen met het zoeken van een date bij 50liefde.

Later maak jij je profiel compleet en hoe vollediger je dit invult, hoe beter de voorgestelde matches bij jou passen. Het valt ook op dat je bij 50liefde op elk moment hulp kunt vragen. Mail of bel de klantenservice op het moment dat je problemen hebt en er wordt snel en accuraat geholpen. De telefonische bereikbaarheid is iets waarmee 50liefde.nl zich onderscheid in vergelijking met andere datingsites. Als je eenmaal je profiel hebt ingevuld, kom je in de omgeving terecht waarin jij contact kunt opnemen met andere gebruikers. Via dit gratis lidmaatschap heb je toegang tot alle basis functies. Met een gratis lidmaatschap zijn het aantal foto’s dat je kunt bekijken beperkt. Ook wanneer je berichten wil versturen kan dit alleen met een betaald lidmaatschap.

Kosten 50Liefde

Wanneer je aangemeld bent bij 50liefde heb je een gratis lidmaatschap. Met een gratis lidmaatschap kan je alleen gebruik maken van de basis functies. Wil je berichten sturen of foto’s bekijken dan kan dit alleen met een membership. Naast deze functies krijg je ook andere opties zoals een gratis professioneel consult, je onbeperkt matchgame kan spelen en je profiel hoger in de zoekresultaten verschijnt. Afhankelijk van het gekozen membership krijg je ook een contactgarantie. Met een contactgarantie heb je een zekerheid dat je niet veel geld voor een abonnement betaald zonder hier contacten of dates uit te halen. Mocht je de contactgarantie niet halen dan krijg je van 50liefde gratis een bepaalde tijd een membership.

Op moment dat je gebruik wilt maken van een betaald lidmaatschap kun jij je gemakkelijk inschrijven. Er bestaan 3 verschillende lidmaatschappen namelijk:

 • Premium Lite: 3 maanden voor €29,99 euro per maand
 • Premium Classic: 6 maanden voor €24,99 per maand
 • Premium Comfort: 12 maanden voor €17,99 per maand

Let op wanneer je premium lidmaatschap afloopt, wordt deze onbeperkt verlengd en zal na afloop van je vooraf aangeschafte abonnement worden gefactureerd voor €39,99 per maand.

App 50Liefde

Op moment van het schrijven van de review beschikt 50liefde niet over een dating app, maar wel over een mobiele versie van de website die goed werkt. Ook op tablet en mobiele telefoon kun je dus onbeperkt genieten.

Nieuws en kortingen

50liefde.nl heeft regelmatig kortingen en acties. Denk hierbij aan een dag gratis daten of een 3 dagen een gratis lidmaatschap. Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven 50Liefde

Mocht je een match gevonden hebben of gewoon geen zin meer hebben in daten, dan kan je je makkelijk en snel je profiel verwijderen bij 50liefde. Om je profiel te verwijderen moet je ingelogd zijn bij 50liefde. Klik vervolgens op mijn account, wanneer je hier op klikt zie je de opties tevoorschijn komen zoals premium lidmaatschap, profiel aanpassen, instellingen en uitloggen. Klik hier voor instellingen en daarna lidmaatschap. Je gaat dan naar een nieuwe pagina. Aan de linkerkant van deze pagina zie je een menu met de optie profiel verwijderen. Wanneer je hier kiest voor verwijder mijn profiel wordt je profiel definitief verwijderd.

Let op! Je krijgt een e-mail waarin jij moet bevestigen dat jij je account wilt verwijderen. Pas nadat dit bevestigd is, is het account verwijderd. Jouw gegevens worden wel nog 3 maanden bewaard. Handig als je weer opnieuw wilt activeren, maar minder leuk als je direct verdwenen wilt zijn.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

163 gedachten over “50Liefde

 • Wat 50liefde wel niet voor mij heeft betekent. Echt ontzettend veel. De datingsite doet wat ze moeten doen, brengen mensen bij elkaar op een gebruiksvriendelijke manier en staat ook toe om elkaar echt goed te leren kennen. Hier zitten geen mensen die alleen maar lol willen trappen, op die gratis datingsites wel, maar dit is anders. Fijn!

 • Goedenavond,

  Ik kan me wel vinden in de reactie van Gerda. Het draait allemaal uiteindelijk om het vinden van een nieuwe partner of gewoon nieuw leuk contact. Dat daar een prijs tegenover staat, ja dat is te verwachten.

  Overigens is geen enkele datingsite vandaag de dag nog helemaal gladjes, je hebt overal wel te maken met haken en ogen… zal je maar voor lief moeten nemen.

 • Daar draait het uiteindelijk toch om Maurice? Hoezo dan 1 ster. Vind ik een beetje hypocriet, maar oke. Natuurlijk heeft de site haken en ogen, welke datingsite niet? Het gaat erom dat je hier slaagt. Net zoals jij en ik, zijn gelukkig geprezen met een nieuwe partner. Dat je daarna wat nare kosten op je dak krijgt, who cares? Zo sta ik er in in ieder geval

 • enige positieve is dat ik er een mooie relatie eraan heb overgehouden voor de rest ruikt het naar oplichting, premium leden zeer voorzichtig zijn en zeker met je opzegging want je bent er nog niet vanaf zonder heel wat kosten

 • Ja als je een niet betalend lid blijft, is het een saaie bedoeling. Maar bij welke datingsite niet? Als je ergens wil komen in de wereld van het online daten, zal je er toch voor moeten betalen. Prima datingsite naar mijn mening.

 • Echt een slechte dating site. Zonde van je geld om daar betalend lid van te worden en zonde van je tijd
  om een ?niet betalend? lid te blijven. Weg ermee !

 • Deze datingsite zocht ik nou. Het is gebruiksvriendelijk, een parate klantenservice en laat mensen elkaar ontmoeten.

 • Goedenavond,

  50liefde heeft me een andere wereld laten zien. Wat ik hiermee bedoel te zeggen is dat ik echt niet eens af wist van het bestaan. Erg fijne datingsite!

 • Goedenavond,

  Een prettige ervaring gehad!

 • Goedenavond.

  Ik heb vernomen van 50liefde dat er best veel dingen zijn veranderd. Nu worden je proefabo’s niet meer automatisch verlengt e.d. Ideaal!

  Voor mij heeft deze site zeker zijn vruchten doen afwerpen. Hierbij praat ik wel over een tijdsbestek van minimaal 6 maanden, maar dat maakt niet uit. Zolang er aan het eind van de tunnel een man klaar staat.. Gelukkig was dit het geval.

  Blij, trots en happily in love!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *