50 Plus Dating

Our Time

Our Time

3

Algemeen

3.5/5

Gebruiksgemak

2.8/5

Leden

3.0/5

Mogelijkheden

3.0/5

Prijs

2.8/5

Our Time is een dating website voor singles boven de 50. Bij Our Time is het niet belangrijk uit welke provincie of omgeving je komt maar is wel alleen bedoelt voor singles ouder dan 50 jaar. Wanneer je je geboortedatum doorgeeft en deze blijkt jonger dan 50 jaar kan je niet inschrijven bij Our Time. Our Time verwijst je dan door naar Lexa om singles te zoeken. Het is voor singles van Our Time belangrijk dat er alleen mensen op de datingsite zitten die in dezelfde levensfase zitten als de andere singles. Zo kan er makkelijk contact worden gezocht en hebben de singles sneller een contact waar ze naar op zoek zijn.

Our Time Betrouwbaarheid

Our Time opereren en worden aangeduid als “Our European dating brands”. 

Dit houdt in dat wanneer je een profiel aanmaakt op Our Time je profiel zichtbaar is voor gebruikers die ingeschreven zijn bij Our Time of bij lokale varianten hiervan die onder verschillende merknamen opereren onder Our European dating brands. Op de website van Our Time kan je zien welke merknamen hieronder vallen. Door hier gebruik van te maken wordt de gebruiker die dichtbij de grens woont onder meer de mogelijkheid geboden om andere gebruikers te ontmoeten die ingeschreven staan bij een lokale variant van de site in een naburig land. Wanneer u hiervan geen gebruik wil maken en je je profiel niet zichtbaar wil hebben op andere sites kan je het vakje uit vinken: vergroot uw ontmoetingskansen door uw profiel zichtbaar te maken voor leden van 50 jaar en ouder van onze algemene datingsites.


Na het aanmaken van een account bij Our Time hebben we binnen een uur 4 flirts, 1 match en 1 bericht ontvangen. De gegevens die we hebben ingevuld komen niet overeen met de profielfoto waardoor er een kans is dat een aantal van deze flirts komen vanuit het systeem. Daarnaast zagen we bij Our Time een profiel foto 2 keer voorkomen met een andere naam en leeftijd. Hierdoor kunnen we niet met zekerheid oordelen dat alle leden van Our Time echte leden zijn.

Inschrijven en inloggen op Our Time

Om je in te schrijven bij Our Time moet je eerst een gebruikersnaam, wachtwoord en mailadres kiezen. Na het inschrijven krijg je een keuzescherm waar er om persoonlijke gegevens wordt gevraagd. Dit menu is makkelijk te doorlopen en wanneer je geen antwoord op bepaalde vragen wil geven kan er gekozen worden voor dat houd ik voor mezelf. De vragen zijn uiteenlopend zoals uiterlijke kenmerken, geloofsovertuigingen, afkomst en leefomstandigheden zoals kinderen of roken. Daarna krijg je een keuzemenu om je te helpen met waar je naar op zoek bent zoals uiterlijke kenmerken, leeftijd, lengte enz waar je naar op zoek bent. Hierna ben je ingeschreven en kan je zoeken naar een leuk contact. 

Gebruik en profiel 

Als je bent ingeschreven bij Our Time kan je leuke contacten gaan zoeken. Wanneer je kiest voor de knop ontdekken zie je veel verschillende profielen met daarbij de gebruikersnaam, leeftijd en locatie. Wanneer je gaat naar zoeken staan daar de filters ingesteld die je bij het inschrijven hebt ingesteld. Deze filters kan je wanneer gewenst veranderen waardoor er andere profielen naar boven komen. Je kan ook kiezen om gerichter te zoeken en meer filters instellen. 


Om snel door profielen heen te gaan kan er in de menubalk gekozen worden voor Carrousel. Bij Carrousel worden er profielen in het groot weergegeven met een korte beschrijving zoals naam, leeftijd, of ze kinderen hebben en de ingevulde hobbies. Wanneer je hebt aangegeven dat je ze leuk vind worden ze in je favorieten weer gegeven. Hier kan je ervoor kiezen om de personen die je leuk vind een berichtje te sturen. Om berichten te kunnen versturen moet je een member zijn. Wanneer je berichten hebt ontvangen kan je de berichten gedeeltelijk lezen, als member kan je de berichten volledig lezen. 

Andere functies op de website zijn Flirts, Boost en Incognito. Flirts kan je sturen of krijgen van andere gebruikers, op deze manier kan je iemand laten weten dat je ze leuk vind zonder dat je perse een berichtje moet sturen. Boost is een functie die je kan kopen zodat je profiel bij potentieel matches meer opvalt. Hierdoor krijg je meer activiteit op je profiel en heb je meer kans dat je je match vindt. Incognito is ook een functie die gekocht moet worden. Met deze functie kan je 24 uur lang zo veel profielen bekijken als je wil zonder dat iemand het ziet. Hierdoor zien anderen niet dat je hun profiel hebt bekeken en zijn de personen ook niet meer zichtbaar in je zoekresultaten. Handig als je anoniem eerst wil rondkijken. Deze functie is te koop per dag of per maand waardoor de kosten per dag lager worden.

De website is zeer gebruiksvriendelijk en er zeer veel leuke opties. Een andere leuke feature is dat je op Our time activiteiten kan zien. Bij dit tabblad kan je leuke activiteiten in je omgeving zien die je bijvoorbeeld kan gebruiken om je eerste date te plannen.

Kortom veel mogelijkheden om op een leuke manier met elkaar in contact te komen zowel online als opties om leuke dingen te gaan doen samen op date. 

Kosten van Our Time

Om onbeperkt berichten te kunnen versturen en lezen en van de website gebruik te maken zonder reclame kan je kiezen om een member te worden. Our Time geeft aan om te voorkomen dat je berichten en je contacten verliest wordt je membership verlengt met 1 maand met een automatische incasso. Het membership wordt op deze manier onbeperkt verlengd en zal maandelijks aan je worden gefactureerd op basis van het 1 maand membership. Erg vervelend als je hiervan niet op de hoogte bent. Our time geeft hierin wel aan dat dit duidelijk op de website vermeld staat. Het betaalde lidmaatschap is opzegbaar tegen het einde van die eerste period. Ben je te laat dan wordt je lidmaatschap dus stilzwijgend verlengt. Voorwaarden zie je in de kleine lettertjes onder de pagina bij het kopen van een membership.

Hieronder zijn de kosten per maand om member te zijn. 

Abonnement 

  • 1 maand Member € 29,99
  • 3 maanden Member € 21,99
  • 6 maanden Member € 14,99

Kosten optie Boost

De kosten om de feature Boost te gebruiken zijn per Boost en deze zijn te gebruiken wanneer je zelf wilt. Je kan ervoor kiezen om 1 Boost te kopen of meerdere Boosts, waarbij je korting krijgt wanneer je er meer koopt.

  • 1 Boosts € 1,99
  • 5 Boosts € 7,95
  • 10 Boosts € 11,89

Kosten optie incognito

Je kan 2 opties kiezen bij incognito, 24 uur of 1 maand. 

  • 24 uur € 1,99 per dag
  • 1 maand € 9,99 per maand (€ 0,33 per dag)

Nieuws en kortingen Our Time

Er zijn regelmatig kortingen voor member op Our Time via de site of mail. 

Our Time app

Our Time heeft een app die gratis te downloaden is via android en de apple store. De app is zeer gebruiksvriendelijk met een duidelijk menu. Alle tekst en foto’s zijn goed zichtbaar en de app is snel in het laden van alle foto’s, pagina’s en profielen. Wanneer je een groot beeldscherm hebt als telefoon is de app goed te gebruiken.

Uitschrijven en eindigen abonnement

Voor ons was de optie om het abonnement bij Our Time stop te zeggen moeilijk te vinden. Hieronder is een duidelijke beschrijving gegeven om je hierbij te helpen. Om je abonnement bij Our Time op te zeggen door de instructies te volgen op de pagina “mijn instellingen en membership” als je dan kiest voor membership kan je je membership stop zetten. Mocht dit nou niet lukken dan kan je altijd je lidmaatschap opzeggen via het contactformulier, de mail, fax of brief. Het is dan wel belangrijk dat je je gebruikersnaam en je mailadres bij het opzeggen van de membership duidelijk vermeld. Je zal van Our Time een bevestiging krijgen via de mail. Als je deze niet krijgt dan is de opzegging niet goed verlopen en zal je dus opnieuw een brief of mail moeten sturen naar Our Time.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *