50 Plus Dating

Seniorengeluk

Seniorengeluk

3.25

Algemeen

3.0/5

Gebruiksgemak

4.0/5

Leden

3.5/5

Mogelijkheden

3.0/5

Prijs

2.8/5

Seniorengeluk is een site die zich speciaal richt op oudere mensen die op zoek zijn naar een relatie, vriendschap of ander contact met leeftijdsgenoten. De site is sinds 2004 online en heeft gemiddeld 120 nieuwe inschrijvingen per dag. De site ziet er overzichtelijk uit en is gemakkelijk in gebruik.

Seniorengeluk Betrouwbaarheid

Om de betrouwbaarheid van de datingsite vast te stellen kijken we als eerste naar wat de dating site eraan doet om ervoor te zorgen dat er geen nepprofielen worden aangemaakt. Bij het inschrijven wordt er om een code gevraagd (hier komen we later nog op terug) om er zeker van te zijn dat er geen fake account door een bot of iets dergelijks wordt aangemaakt.

Verder is Seniorengeluk onderdeel van Save Dating Networks, een netwerk van datingsites en dating apps die met elkaar zijn gelinkt. Op zich handig, maar hierdoor wordt het in onze mening lastiger om alles 100 % veilig te houden voor wat betreft nep profielen.

Helaas heeft de site geen verdere keurmerken, zoals bijvoorbeeld een thuiswinkel keurmerk. Wel wordt er de mogelijkheid geboden eventuele fake profielen aan te melden voor misbruik.

Alle vertrouwelijke informatie gaat via een beveiligde verbinding, te zien aan de https:// die voor de url in je taakbalk komt te staan. Al met al lijkt het erop dat de site wel betrouwbaar is, gezien de meeste profielen volledig zijn ingevuld en je inbox niet meteen vol zit met zogenaamde contacten die je graag zouden ontmoeten, maar die je uiteindelijk zouden moeten lokken om VIP lid te worden, zodat je voor bepaalde diensten gaat betalen. Betrouwbaar is Seniorengeluk in onze ogen wel.

Inschrijven en inloggen op Seniorengeluk

Inschrijven gaat vrij eenvoudig. Ten eerste dien je een profielnaam in te vullen en geef je aan wat je geslacht is en of je op zoek bent naar een man of vrouw. Vul vervolgens je email adres in en vink aan dat je de voorwaarden accepteert, nadat je deze uiteraard hebt doorgelezen. Je klikt op verder en daar kies je een wachtwoord en vul je je geboortedatum, het land waar je woont, de provincie en woonplaats in. Deze laatste is overigens niet verplicht.

Op de volgende pagina kun je je geaardheid aangeven, of je kinderen hebt, wat je opleiding is en ook je uiterlijk kun je hier ook invullen. Een pagina verder kun je een foto van jezelf plaatsen en ga je hierna door wordt de mogelijkheid geboden om wat meer over jezelf te vertellen.

Hierna dien je voor verificatie iets in te vullen, zodat men weet dat je een echt persoon bent. Dit is bijzonder opvallend, hiermee biedt de site extra zekerheid op echte profielen.

Daarna dien je alleen nog even in je mail het lidmaatschap te activeren en je kunt aan de slag.

Kosten op Seniorengeluk

In eerste instantie niet. Inschrijven bij Seniorengeluk.nl is gratis. Als gratis deelnemer zijn er een aantal dingen die je kunt doen, zoals chatten en berichten sturen, maar dit is beperkt. Ook het lezen van berichten valt hieronder. Je kunt VIP lid worden en dan zijn de opties vele malen uitgebreider. Als betalend lid kun je onbeperkt chatten, (persoonlijke) berichten sturen en lezen en extra foto’s bekijken. Ook kun je uitgebreid zoeken en kun je zelfs op trefwoorden zoeken. Daarnaast kun je de laatste bezoekers op je datingprofiel bekijken en krijg je voorrang bij de klantenservice.

Er zijn verschillende abonnementen te verkrijgen voor leden die willen betalen. Er is een 14 dagen VIP abonnement voor € 15,99, een 30 dagen VIP abonnement voor € 27,99, die overigens het meest gekozen wordt en als laatste een 90 dagen VIP abonnement. Hiervoor betaal je € 59,99.

Seniorengeluk App

Op moment van review heeft Seniorengeluk geen dating app. Wel is er een versie voor mobiele apparaten, wat ervoor zorgt dat je de site ten allen tijden kunt bezoeken met je mobiele telefoon of tablet.

Nieuws en kortingen Seniorengeluk

Seniorengeluk heeft regelmatig leuke kortingsacties waar bestaande en nieuwe leden hun voordeel mee kunnen doen. Daarbij sturen ze ons regelmatig updates over de nieuwste ontwikkelingen rond de datingsite. Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven op Seniorengeluk

Uitschrijven bij Seniorengeluk gaat vrij eenvoudig. Eerst dien je ingelogd te zijn. Hierna klik je aan de linkerkant van de pagina op ‘instellingen’. Dan ga je naar ‘mijn account’ en kies je voor ‘Uitschrijven’. Als je je hebt uitgeschreven, wordt je profiel volledig verwijderd en worden alle lopende VIP betalingen stopgezet. Helaas krijg je over lopende betaalde lidmaatschappen geen geld terug.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

51 gedachten over “Seniorengeluk

  • Waardeloze site…mannen die reageren liggen ver boven mijn leeftijdsgrens. Stuur je een interesse bericht: niemand reageert. Site voor sukkels dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *