50 Plus Dating

Vijftigplusdating

Vijftigplusdating

3.4

Algemeen

3.0/5

Gebruiksgemak

4.0/5

Leden

3.5/5

Mogelijkheden

3.0/5

Prijs

3.5/5

Vijftigplusdating.nl is een datingsite speciaal voor mannen en vrouwen van 50 jaar of ouder die opzoek zijn naar een leuke relatie, wat vriendschappelijk contact of een gezellige chat. Vijftigplusdating.nl is een overzichtelijke datingsite, opgericht in 2005 en is naar eigen zeggen één van de grootste datingsites voor 50plussers. De dating site blinkt uit in het hoge gebruikersgemak. Een leuke functionaliteit is dat leden kunnen zien wie er naar hun profiel gekeken hebben.

Vijftigplusdating Betrouwbaarheid

De makers van de dating site geven de garantie dat alle profielen handmatig worden gecontroleerd. Dat is een fijne gedachte, nu je toch een hoop persoonlijke informatie plaats op vijftigplusdating.nl, waarvan je misschien niet wilt dat je buren dat allemaal weten.Hoewel er een keurig vinkje als een soort certificaat op de dating site staat, weten wij niet honderd procent zeker of dit daadwerkelijk ook zo is. We kunnen de achtergrond van dit certificaat namelijk niet achterhalen.

Verder is er op de site ook een COMODO hackerproof keurmerk te vinden. Hierdoor worden je gegevens versleuteld bewaard en is jouw privacy gewaarborgd. Het is fijn dat je mailbox niet meteen door allerlei berichten van leden overspoeld wordt. Als dit gebeurt zijn dat over het algemeen fake profielen die gemaakt zijn en worden ingezet om je te lokken. Dit is op Vijftigplusdating niet het geval, zo blijkt uit onze test. Ook wordt je niet continu gevraagd om een betaald account aan te maken voor meer functionaliteiten. Dus op dat vlak komt Vijftigplusdating ook over als betrouwbaar.

Ook kun je pas berichten sturen als je daadwerkelijk een profielfoto hebt geplaatst, dit is hoogst waarschijnlijk ook om nep profielen tegen te gaan. Daarbij verhoogt het de kwaliteit van de profielen omdat je bij elk profiel een gezicht hebt. Wel zo fijn als je opzoek gaat naar iemand, dat je weet hoe deze er uit ziet. Overigens kun je zelf een melding maken als je een profiel ziet welke je niet vertrouwd. Dit wordt dan meteen onderzocht en zodra er bevestiging is dat deze profielen niet deugen, worden ze per direct verwijderd.

Inschrijven en inloggen op Vijftigplusdating

Inschrijven bij Vijftigplusdating gaat ongelooflijk eenvoudig. Je dient gewoon een geldig email adres op te geven. Dit is om meldingen te kunnen ontvangen en ook een link om je account te activeren. Vervolgens geef je een nickname (fictieve naam, maar mag ook een echte naam zijn) op en verzin je een wachtwoord waarmee je straks in kunt loggen. Hierna is het een kwestie van je geboortedatum aangeven en waar je naar op zoek bent. Dan nog even op de blauwe knop drukken om je gratis en snel in te schrijven en je bent klaar. Let er wel op dat wanneer je die knop in hebt gedrukt, je automatisch de voorwaarden en het privacybeleid accepteert. Dus wil je deze eerst nog even doorlezen, doe dat dan even op je gemak.

Kosten van Vijftigplusdating

Wil je de volledige website kunnen gebruiken, dan zul je een volledig lidmaatschap aan moeten schaffen bij 50Plusdating. De abonnementen dragen uiteraard kosten met zich mee. De kosten voor een betaald abonnement op Vijftigplusdating zijn als volgt:

 • 1 maand voor € 24,95
 • 3 maanden voor € 38,85
 • 6 maanden voor € 59,70
 • 12 maanden voor € 83,40

Ook is er een extra optie voor een Exclusive membership. Dit kost je tijdelijk € 9,95 per maand in plaats van € 14,95. Hiermee kunnen alle leden, dus ook zonder full membership, kunnen gratis contact met je opnemen en kun je controleren of en wanneer je verzonden berichten gelezen zijn. Ook kun je onzichtbaar door de site heen gaan surfen. Andere leden zien dan niet dat jij hun profiel aan het bezoeken bent. Daarnaast kunnen andere leden duidelijk zien dat je een Exclusive Membership hebt en verschijn je hoger in de zoekresultaten, wat de kans op het vinden van een leuke afspraak vele malen vergroot.

Vijftigplusdating App

Helaas beschikt vijftigplusdating.nl nog niet over een mobiele app. Wellicht is het voor deze actieve ouderen helemaal geen probleem. Je kunt namelijk wel gemakkelijk met je mobiele telefoon en tablet gebruik maken van een geoptimaliseerde web versie voor mobiele telefoons. Hiermee krijg je toegang tot alle functionaliteiten die je op je computer ook hebt.

Nieuws en kortingen voor Vijftigplusdating

Geregeld heeft Vijftigplusdating kortingsacties voor nieuwe leden. Zie voor de laatste acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven Vijftigplusdating

Inschrijven is belangrijk, maar uitschrijven uiteraard ook. Indien je iemand leuks hebt gevonden is het natuurlijk niet meer nodig om ingeschreven te staan op Vijftigplusdating. Hiervoor ga je in je profiel naar de optie instellingen en daarna ga je naar verwijderen. Hier kun je eenvoudig uitschrijven. Ook biedt de site de mogelijkheid een reden van uitschrijving in te vullen, naast een aantal vastgestelde opties die je aan kunt vinken. Vervolgens vink je onderaan verwijder mijn profiel en alle bijbehorende data aan en klik je op verwijderen. Maar er is ook de optie om je account te deactiveren. Die vindt je op dezelfde plek onder de optie Instellingen, net boven de knop verwijderen. Hier kun je je account uit laten zetten, zodat niemand kan zien je profiel kan bekijken. Wil je later nog naar Vijftigplusdating terugkeren, dan kun je de account hier heel eenvoudig weer activeren.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

10 gedachten over “Vijftigplusdating

 • Volgensmij allemaal nep. Al de dames die je hebt geliked zijn zogenaamd constant
  online en er word zogenaamd geliked, maar vervolgens nergens op gereageerd..
  Af en toe een standard reactie.

  Ik had die ervaring al, maar ging toch weer kijken naar hele lange tijd en het werk nog steeds hetzelfde..
  Geldklopperij. Ik snap niet datdut niet aangepakt wordt!

 • 50plusdating.nl is een site met veel fictieve profilen. NIET gebruiken dus !!
  Waarom staan op deze vergelijkingssite toch dergelijke sites ?
  En de positieve reviews hier zijn vast van medewerkers van de site.

 • 50plusdating.nl is een van de mindere sites. Veel niet actieve profielen. De foto’s zijn soms opeens lange tijd niet zichtbaar (technisch probleem?). Vragen aan de helpdesk worden niet beantwoord. Enzovoort. Zonde van het geld!

 • Zeer uitgebreide site met veel opties. Als gratis lid kan je reageren op een ontvangen bericht.

 • NIET DOEN!!! ik had geannuleerd binnen 3 dagen.. geen restitutie geld ondanks 14 dagen termijn. Waar kan ik klacht plaatsen?

 • Dit is absoluut de slechtste datingsite die ik ken!!
  Om goed gebruik te kunnen maken van deze datingsite is een full membership eigelijk niet voldoende. Je moet daarvoor een exclusief membership kopen, en dat kost je behalve de ?120,- voor een full membership voor minimaal 1 jaar ( korter is nog veel duurder per maand…) nog eens ?9,95 per maand extra.
  Daarmee is deze datingsite veruit de duurste, en zoals ik al zei naar mijn mening ook de slechtste.
  De ‘service’ speed daten lijkt in eerste instantie erg leuk, totdat blijkt dat de meeste daar aangeboden profielen vaak al langer dan 3 maanden niet on-line zijn geweest.
  Ik heb daarover inmiddels al 2x contact opgenomen met de klantenservice, maar die geven niet thuis.
  Mijn advies mbt 50 plusdating? NIET DOEN!!!

 • topper!

 • Als je al even alleen bend dan ben je ook opzoek naar liefde hier kujn je die goed vinden

 • vijftigplusdating is echt een goede datingsite. kunt hier echt goed daten en genoeg leuke mensen te vinden.

 • Persoonlijk vind ik vijftigplusdating een aanfluiting voor de hele dating industrie. Geen enkele fatsoenlijke vrouw of geen echt profiel kunnen bekennen. Nooit in trappen aub!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *