Casual Dating

SDC.com

SDC.com

2.6

Algemeen

3.0/5

Gebruiksgemak

2.0/5

Leden

3.0/5

Mogelijkheden

2.5/5

Prijs

2.5/5

SDC staat voor Swingers Date Club en is een van oorsprong Amerikaanse datingsite welke ook een Nederlandse uitvoering van de dating site heeft. Het ledenaantal is groot, internationaal zelfs 3 miljoen. Swingers Date Club noemt zichzelf de grootste internationale swingers lifestyle community van Nederland. De datingsite is er sinds 1999 om stellen bij elkaar te brengen voor erotische dates. Er worden diverse functionaliteiten aangeboden zoals Speed Dating, Reisevenementen en Swinger Party’s. Het aanmaken van een lidmaatschap is gratis en je kunt Swingers Date Club dan 7 dagen gratis uitproberen. Je zult hier veel gelijkgestemde ontmoeten die net als jij op zoek zijn naar erotisch contact.

Betrouwbaarheid SDC.com

Over het ledenaantal is Swingers Date Club niet transparant. Op de Nederlandse homepagina worden 2 miljoen leden en 3 miljoen leden genoemd. Hoeveel er wereldwijd exact zijn is dus onduidelijk. Alvorens je een profiel aanmaakt, kun je de privacy- en algemene voorwaarden inzien. Deze is alleen beschikbaar in het Engels. Dit maakt het beslist niet duidelijker. In de privacy voorwaarden staat in ieder geval opgenomen dat gegevens niet worden doorverkocht en enkel worden gebruikt ten behoeve van het gebruik op de datingsite. Naast de persoonlijke en vertrouwelijke gegevens die jij zelf aan de datingsite toevertrouwt tijdens het aanmaken van je profiel, neemt de datingsite zelf ook gegevens van je computer op zoals je browser, IP adres en toegangstijden. Daarnaast worden cookies geplaatst. Dit is eigenlijk niet meer dan normaal voor dergelijke websites, en niet zorgwekkend. Een voordeel is dat er weinig reclame is en er een erg grote actieve community is op SDC wat de betrouwbaarheid ten goede komt. Vrijwel iedereen die actief is in de swingers wereld, kent SDC of zit op de datingsite. Uiteraard moet je voorzichtig zijn welke informatie je deelt op een dergelijke website, maar met de betrouwbaarheid zit het wel goed, want iedereen corrigeert elkaar.

Inschrijven op SDC.com

Om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten en daadwerkelijk andere singles te ontmoeten is het nodig om een profiel aan te maken. Het aanmaken van een profiel is gratis en kan via de homepage. Aanmelden kan zowel als Stel, man of vrouw. In eerste instantie wordt gevraagd om een gebruikersnaam, e-mailadres en woonplaats op te geven. Daarnaast wordt gevraagd of je man of vrouw bent. Als alles is ingevuld kun je op word lid klikken. Daarna ben je direct lid en vraagt Swingers Date Club om je profiel verder aan te vullen. Op basis van je profiel matcht SDC jouw profiel met dat van anderen. Je kunt via SDC ook in contact komen met internationale leden. Dus niet alleen Nederlanders. Na het compleet maken van je profiel kun je direct starten met daten. Je kunt gebruik maken van enkele functionaliteiten zoals chatten, blogs lezen, berichten versturen en profielen zoeken. Qua functionaliteiten is SDC een hele complete datingsite. Echter zijn veel van de functionaliteiten alleen beschikbaar binnen het betaalde lidmaatschap.

Kosten SDC.com

Zoals eerder beschreven is het aanmaken van een lidmaatschap gratis en van een gratis lidmaatschap kun je 7 dagen gebruik maken. Echter zijn de functionaliteiten dan beperkt. Wil je van alle functionaliteiten gebruik maken, moet jij je lidmaatschap upgraden en daarvoor betalen. Wanneer je binnen 24 uur een betaald lidmaatschap afsluit, kun je gebruik maken van een aanbieding waarin SDC jouw abonnement verdubbelt. De kosten voor een lidmaatschap zijn als volgt:

1 maand 22,95 euro
3 maanden 16,65 euro per maand (in een transactie 49,95 euro)
6 maanden 13,33 euro per maand (in een transactie 79,95 euro)
12 maanden 9,99 euro per maand (in een transactie 119,95 euro)

Betaling is mogelijk via de bank, credit card of contant. Het veiligste is om iDeal te gebruiken en we raden aan om het bedrag vooruit te betalen.

SDC app

Op het moment van deze review beschikt Swingers Date Club niet over een mobiele app. Wel is de datingsite geoptimaliseerd voor computers, laptops en mobiele apparaten. Op smartphone en tablet is de datingsite te bereiken via de webbrowser. Helaas zal er ook op korte termijn geen app komen aangezien sex niet toegestaan is in de appstore.

Acties en kortingen

Zie voor de laatste acties en kortingen van SDC.com de pagina dating acties en dating nieuws.

Uitschrijven op SDC.com

Wanneer je geen gebruik meer wilt maken van de functionaliteiten van Swingers Date Club raden we je aan om je uit te schrijven en je profiel af te melden. We hebben lang gezocht hoe jij je profiel kunt verwijderen, maar helaas konden we het niet direct vinden. Daarom hebben we de klantenservice gevraagd die binnen 1 uur reactie gaf. Ga in het linker menu naar ‘instellingen’. Je moet hier een beveiligingsvraag invullen. Scroll naar beneden en klik op ‘profiel verwijderen’. Geef vervolgens het antwoord op je (zelf ingestelde) beveiligingsvraag en bevestig. Je moet nu een reden opgeven waarom jij je profiel wilt verwijderen. Na bevestiging is je profiel definitief verwijderd.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

8 gedachten over “SDC.com

 • Sdc is een prima site, als het hebt over vrijzinnige open stellen. Vaak lieve respectvolle paren die hebben gekozen voor een lifestyle waarin gelijkwaardigheid, openheid en genieten de hoofdrol spelen.

  Helaas zoals op elke (sex)datingsite zijn er mannen die op allerlei mogelijke manieren proberen een vrouw of stel in te pakken. Daarbij worden meerdere vrouwelijke of mannelijke nepprofielen niet geschuwd vaak met zielige verhalen waarbij de (ex) partner wordt afgeschilderd. Verbazingwekkend hoe gretig bepaalde vrouwen hierop inspringen om de man uit de brand te helpen, niet wetende of hij wel de waarheid spreekt.

  De VALIDATIES zeggen helemaal niets want met de nepprofielen kun je te makkelijk je eigen profiel waarderen of liken en dat gebeurt in grote mate. Bovendien kunnen profielnaam en fotos onbeperkt gewijzigd worden waardoor je niet weet of dat de VALIDATIES inderdaad gegeven zijn aan de man of vrouw op de foto of dat deze inmiddels andere profielen heeft. Sdc zou bijvoorbeeld bij inschrijving een kopie van een ID kunnen vragen en een foto toe kunnen wijzen als gevalideerd.. Tuurlijk wordt er dan nog gerommeld, want dan vraag je toch het ID van 1 van je vriendjes en daarom zouden rekeninggegevens moeten matchen met de naam op het ID.

  Echter geld is geld en de veiligheid evenals zgn safe sex tenzij je zelf standaard met protectie sext, raken hierbij ondergesneeuwd. Ik denk niet dat hert onwil is van de SDC staf wel onkunde.

  Wat aangaat de klachten inzake incasso, het staat en stond altijd duidelijk vermeld. Een opzegtermijn is normaal maar wordt je geblokkeerd terwijl er wel betaald is en je hebt geen regels geschonden dan volstaat een ingebrekestelling schriftelijk, meer info bij de rechtshulp.

  Kortom prima site, technisch niet optimaal, onkundig management, mentale ziektes die niet herkend worden, en leuke leuke stellen. Zogauw je het kaf van het koren weet te scheiden kun je een leuke tijd tegemoet zien. Probeer verder te kijken dan je neus lang is en wees kritisch.

 • frikandellensite

  Nadat ik als single man een maandbedrag betaald had kon het beginnen dacht ik, maar na een paar dagen is de NL chatbox ineens verboden gebied voor een single man zonder validaties. Hierop de helpdesk aangeschreven waar dit in de kleine lettertjes zou staan, maar kwam een wazig antwoord retour. Na nogmaals een mail gestuurd te hebben met de vraag of er een normaal antwoord gegeven kon worden ipv een basisschool niveau ben ik zonder reden van de site gegooid…..met natuurlijk geen teruggaaf van geld.

  LET OP MENSEN, zal voor sommige mensen wel leuk zijn, maar zolang de helpdesk niet meer voorstelt dan een grote aanfluiting, zeg ik; WEGBLIJVEN DAAR!!!!!!!

  ps: Waardering kon niet lager

 • Wij zijn het niet eens met al die negatieve reacties, wij ervaren SDC als heel betrouwbaar, we hebben meerdere ontmoetingen met andere stellen uit belgie duitsland en de vs…. Altijd leuke mensen en soms echt blijvende vriendschap.

  SDC is wat ons betreft DE datingsite, zoals Fun4two de parenclub is

  Xx Karen en Fedor

 • Afgelopen maanden heb ik SDC gebruikt. Ze bieden verschillende abonnementsvormen aan: bijvoorbeeld 1 maand, 3 maanden, een halfjaar en een jaar, waarbij de prijs per maand uiteraard telkens goedkoper wordt: EUR 30 voor 1 maand en ca 15 per maand als je een 3 of 6 maanden abonnement neemt.
  Omdat ik geen ervaringen met de site had, heb ik om te beginnen een abonnement van een maand genomen.

  Inmiddels zijn we 4 maanden verder en kwam ik er achter dat ze het abonnement telkens stilzwijgend verlengd hadden en hiervoor telkens het hoogste maandtarief via mijn creditcard afgeschreven hadden.
  Dit vind ik persoonlijk nogal onfatsoenlijk: ik zou het normaal gevonden hebben als ze na de eerste maand een mailtje hadden gestuurd, met de vraag of je je lidmaatschap wilt verlengen en zo ja, of je dit opnieuw voor een maand wilt doen, of voor een langer periode.

  Mijn ongenoegen heb ik aan hun heldpdesk kenbaar gemaakt, maar van enige klantvriendelijkheid was geen sprake. Het antwoord bevatte teksten als: “het is niet ons probleem” en “dan moet je maar beter lezen”. Het ‘beter lezen’-aspect is ongetwijfeld waar, want het zal in de kleine lettertjes hebben gestaan, maar dan blijf ik het alsnog erg klantonvriendelijk vinden.
  Een antwoord in de trant van ‘we vinden het heel vervelend voor je, maar bij het inschrijven hebben we dit expliciet benoemd, dus helaas kunnen we weinig voor betekenen’ zou al van veel meer empathie getuigd hebben.

  Omdat hun reactie niet bevredigend was, heb ik nog een mail gestuurd. In deze mail heb ik op een duidelijke, maar correcte wijze mijn ongenoegen geuit. Ook heb ik gezegd dat ik mijn ervaringen op fora als deze zal plaatsen. Voor SDC was dit aanleiding om mij per direct te verbannen: binnen enkele uren kreeg ik een mail dat mijn lidmaatschap per direct beeindigd was.

  De laatste abonnementstermijn heb ik dus wel volledig mogen betalen, maar van de site gebruik maken kan niet meer.

  Naast klantonvriendelijk moet ik dus helaas zeggen dat ook het woord ‘oplichting’ bij mij naar boven komt. Dat is jammer, omdat de meeste andere mensen die van de site gebruik maken een aardige indruk achter gelaten hebben. Alleen de organisatie / Helpdesk vind ik ondermaats. Helaas zijn internet organisaties zeer lastig benaderbaar en geeft dat hen het gevoel dat ze alles kunnen maken. Als dit echter de praktijk was geweest bij een kabelmaatschappij, energie bedrijf of financiele instelling, dan hadden ze binnen de kortste keren Kassa / Radar op hun stoep staan.

  Dus: SDC, doe iets aan je klantvriendelijkheid! Op deze manier win je klanten voor je en zul je meer geld verdienen, dan met deze intransparante methoden.

 • Heel slecht – houdt zich niet aan de wetgeving met incassering lidmaatschapsgeld en reageert derhalve niet op mails (via PB, klantenservice en en chat geprobeerd).

 • VRESELIJK
  Vanaf dat je lid wordt, krijg je hopen spam en nog meer spam in je SDC-box op hun site. Na een tijdje vervalt zonder aankondiging je lidmaatschap en je kunt je NIET uitschrijven zonder weer TE BETALEN!

 • Annette en Jan

  SDC is een verschrikkelijke oplichting site! Mensen meld je hier niet op aan, ga naar regioswingers of iets dergelijks. Hier word je geld afgetroggeld en zitten oplichters stellen! MELD JE HIER NOOIT AAN!

 • Sdc heeft een monepolie positi. Omdat het de meest gebruikte swingerssite is ben je er van afhankelijk.
  Helaas wekt de site slecht en is het litmaatschap erg duur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *