Christelijke datingsite

Meetic

Meetic

3.4

Algemeen

3.5/5

Gebruiksgemak

4.5/5

Leden

3.0/5

Mogelijkheden

3.0/5

Prijs

3.0/5

Meetic.com is een van de bekendste internationale datingsites op het internet. Meetic is dan ook niet alleen actief in landen als Nederland en Belgie, maar biedt haar diensten in een groot aantal landen in de wereld aan. Wat meteen opvalt bij het bezoeken van de datingsite is de professionele uitstraling. Veel datingsites beschikken over flashy kleuren en zien er weinig overzichtelijk uit. Maar dat is bij Meetic beslist niet het geval, in tegendeel. Deze datingsite biedt je op een enkele pagina alle informatie die je nodig hebt inclusief de mogelijkheid om je te registreren. Ben je met andere woorden op zoek naar een goede datingsite die je een goede kans biedt om nieuwe mensen te leren kennen en die internationaal actief is? In dat geval is Meetic voor jou ongetwijfeld een interessante keuze!

Betrouwbaarheid Meetic

In eerste instantie moeten we voor Meetic.com aanhalen dat deze datingsite is aangesloten als lid bij de “Online Dating Association”. Dit lidmaatschap zorgt er voor dat er een bijzonder hoge kwaliteit aan leden kan worden aangeboden. Daarnaast wordt er hierdoor erg streng toegezien op bijvoorbeeld de privacy van de gebruikers. Maar ook op de veiligheid waarmee gegevens worden opgeslagen of betalingen worden afgehandeld. Het feit dat Meetic.com een ODA member is doet in ieder geval alvast het beste vermoeden.

Ons vermoeden wordt jammer genoeg een klein beetje getemperd door de aanwezigheid van fake profielen. Veel singles die op zoek zijn naar een nieuwe relatie of die gewoon fijne vriendschappen willen afsluiten houden er niet van wanneer er in het ledenbestand van een datingsite fake profielen terug te vinden zijn. Dit lijkt bij Meetic wel het geval te zijn. Door een beetje goed uit te kijken is het echter wel relatief eenvoudig mogelijk om de echte van de fake profielen te onderscheiden. De aanwezigheid van de fake profielen wordt wel grotendeels gecompenseerd door een zeer riant ledenbestand. Hierin is een groot aantal internationale leden terug te vinden. Daarnaast lijkt ook de balans tussen mannen en vrouwen relatief goed te zijn.

Meetic.com stelt wel alles in het werk om de privacy van haar bezoekers te beschermen, dat is duidelijk. Om de profielen te kunnen zien moet je ingelogd zijn en daarnaast worden profielen niet geindexeerd in de zoekmachines. Op deze manier kan niemand ooit je profiel zien zonder dat ze zelf bij de datingsite zijn aangesloten.

Inschrijven Meetic

Je inschrijven op de datingsite Meetic.com lijkt op het eerste zicht bijzonder eenvoudig. Op de homepagina van de datingsite is een klein inschrijvingskader terug te vinden. Waarin je moet aangeven of je man of vrouw bent en of je naar een man of vrouw opzoek bent, alsook wat je geboortedatum is. Zodra dit is gebeurd wordt het kader iets groter gemaakt en wordt er om extra gegevens gevraagd. Vul het land in waarin je woonachtig bent en je postcode. Kies een leuke gebruikersnaam en een veilig wachtwoord en uiteraard mag ook je e-mailadres niet ontbreken. Vervolgens moet je, je nog even akkoord verklaren met de voorwaarden van Meetic en vervolgens ben je meteen aangemeld.

Nadat je je hebt ingeschreven worden er je meteen een aantal vragen gesteld. Hiermee wordt het voor het systeem van de datingsite eenvoudiger mogelijk wordt om je te matchen met andere gebruikers. Deze vragen lijken op het eerste zicht niet verplicht. Het is echter nagenoeg onmogelijk om contact met iemand op te nemen zonder deze acht stappen te doorlopen. Let op, om toegang te krijgen tot alle mogelijkheden van je (gratis) lidmaatschap dien je, je account ook nog eens per e-mail te bevestigen.

Kosten Meetic

Het standaard lidmaatschap van Meetic maakt het mogelijk om gratis kennis te maken met een beperkt aantal mogelijkheden die de datingsite te bieden heeft. Dat beperkt mag je trouwens heel erg letterlijk nemen. Want eigenlijk is het alleen maar mogelijk om een profiel aan te maken en gratis te bekijken welke leden er zich hebben aangemeld bij de datingsite.

Ook het zoeken naar profiel is mogelijk, maar achterhalen wie jouw profiel heeft bekeken bijvoorbeeld niet. Daarnaast is het ook niet mogelijk om te reageren op berichten. Maar ook chatten en het versturen van winks voorbehouden voor mensen met een betalend lidmaatschap.

Meetic heeft er voor gekozen om gebruik te maken van slechts een betalend lidmaatschap dat de gebruiker in kwestie meteen toegang geeft tot alle mogelijkheden die de datingsite te bieden heeft. Dat lidmaatschap is op drie verschillende manieren af te sluiten en wel op de volgende:

 • 1 maand volledig lidmaatschap: 29,99 / maand
 • 3 maanden volledig lidmaatschap: 19,99 / maand
 • 6 maanden volledig lidmaatschap: 14,99 / maand

Bovenstaande mag het dan ook duidelijk maken, hoe langer de door jouw gekozen looptijd, des te goedkoper de prijs op maandbasis wordt. Betalingen kunnen uitgevoerd worden door middel van creditcards, paypal of bankoverschrijving.

Meetic App

Meetic maakt gebruik van een speciale applicatie voor mobiele gebruikers die geinstalleerd kan worden op zowel iOS als Android. De app maakt het mogelijk om gebruik te maken van alle functies die ook beschikbaar zijn voor desktop gebruikers. Bij het opstarten van de app kan je vanuit een scherm alle mogelijke handelingen uitvoeren die je wenst en dat zonder vervelende hindernissen of het verplicht moeten inzoomen van je scherm. Dit zorgt er voor dat de datingsite Meetic eveneens bijzonder geschikt is voor iedereen die graag waar en wanneer hij of zij dat maar wenst aan online dating wil doen.

Uitschrijven Meetic

Het zal voor de meeste gebruikers die er voor willen kiezen om hun profiel bij Meetic stop te zetten niet meteen duidelijk zijn hoe ze dit precies kunnen doen. Toch is het niet zo moeilijk als het op het eerste zicht lijkt. Aan de hand van onderstaande stappen is het mogelijk om jouw profiel meteen op te schorten of te laten verwijderen:

 1. Log in met de door jou gekozen gebruikersnaam en wachtwoord
 2. Klik bovenaan rechts op je gebruikersnaam en klik vervolgens op Mijn instellingen en membership
 3. Op deze pagina zie je helemaal onderaan staan Om jouw profiel op te schorten of te verwijderen, klik hier.
 4. Klik op de link en er opent een nieuw venster waarin je de mogelijkheid hebt om je profiel meteen op te schorten. Klik op de blauwe knop

Nadat je de laatste stap hebt ondernomen wordt duidelijk dat je account uitsluitend is opgeschort. Met andere woorden, deze is niet meer zichtbaar voor andere gebruikers, maar kan wel op elk gewenst ogenblik opnieuw gereactiveerd worden.

Samenvatting

Gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare internationale datingsite boordevol interessante mogelijkheden zijn bij Meetic.com aan het juiste adres. Deze datingsite ziet er niet alleen zeer professioneel uit, daarnaast biedt ze een ruim aanbod aan functies en beschikt ze over een uitstekende mobiele app die dating overal mogelijk maakt. Het is jammer dat er in het ledenbestand wat fake profielen zijn terug te vinden, maar daar tegenover staat wel dat er ook zeer veel echte leden in zijn terug te vinden. Al deze verschillende factoren samen zorgen er in combinatie met het ODA lidmaatschap voor dat we deze datingsite toch maar wat graag willen aanbevelen.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

20 gedachten over “Meetic

 • Ik was op zoek naar Meetic maar na het lezen van de reacties ben ik inderaad afgehaakt, iedereen bedankt hiervoor. Ik kwam zelf terecht op pepper. Veel betere ervaring mee dan lexa.

 • Er zijn hier heel wat scams, ze proberen mensen op te lichten, wonen zogenaamd in Belgie, zijn Frans, vertellen een heel verhaal als kennismaking, altijd hetzelfde, zitten in tweedehands autos of zelfstandige of diplomaat, allemaal.leugens, willen je oplichten! Ene jean jacques Landry, nu ene chrichri…christian, meetic, is shit ik ga ervan weg! En is ook Lexa

 • 50plusdater

  Ruikt naar oplichting. Niet direct door de site zelf, maar vooral de bendes oplichters die erop actief zijn. Meetic kijk hier AUB snel naar, want dit kost jullie leden en ons geld!!

 • Ben opgelicht door ene dennis bakker. Kwam met een verhaal dat hij zijn treinkosten niet kon betalen en ik maakte 50 euro over naar hem. Sindsdien uit het zicht verdwenen. Zijn profiel is nog altijd actief. Melding gemaakt en zowel de politie als meetic doet er niks aan. Let op mensen!!!!! Haal deze vuile lafaard van het internet!!!

 • Meetic is weer zon site van een Frans mega bedrijf dat alleen maar geld wil verdienen. Ze hebben niks met hun leden op. Je wilt hier echt niet op. Geef m’n geld liever aan mensen die wel passie voor dating hebben. Met deze graaiers ben ik helemaal klaar

 • Ik kan nier meer inloggen op de app. Problemen met de Servi?r of wa!??? Graag snel oplossen meetic

 • Is inderdaad gewoon lexa maar helemaal niet erg toch? Zolang het goed werkt snap ik alle slechte beoordelingen niet. Ik heb alleen wel problemen met de app. Met een Meetic account kan ik niet op de Lexa app inloggen helaas… Iemand een oplossing??

 • Is gewoon lexa

  Meetic is een dite van het bedrijf achter lexa. Als je je hier anmeldt dan kom je gewoon op Lexa te staan…

 • Geen goed gevoel bij meetic na het lezen van alle reacties.

 • @victoria: snap er ook al niks van. Met Lexa heb ik het namelijk HE-LE-MAAL gehad. Nooit meer Lexa en dus ook geen Meetic voor mijz ik kan het niemand aanbevelen. Oplichters bende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *