Dating per etniciteit

AfroIntroductions.com

AfroIntroductions.com

2.6

Algemeen

2.5/5

Gebruiksgemak

2.0/5

Leden

3.0/5

Mogelijkheden

3.0/5

Prijs

2.5/5

Op AfroIntroductions zijn Afrikanen en mensen van Afrikaanse afkomst die leven in Nederland actief. Bij Afrointroductions.com kun je in contact komen met mensen van Afrikaanse afkomst die op zoek zijn naar een serieuze relatie, gezelschap of een huwelijk. Op de datingsite kun je verfijnd door profielen zoeken, berichten versturen en chatten. Afro Introductions geeft aan dat er duizenden profielen actief zijn op de datingsite. De minimale leeftijd om lid te kunnen worden van Afro Introductions is 18 jaar. Het aanmaken van een profiel is gratis. Op de datingsite zijn veel Afrikaanse Nederlanders actief.

Betrouwbaarheid op AfroIntroductions.com

De datingsite is onderdeel van een groot moederbedrijf genaamd Cupid Media, gevestigd in Australie. Dit zal de reden zijn dat het document algemene voorwaarden (terms of use) enkel in het Engels beschikbaar is. Eerlijkheid gebied te zeggen dat de algemene voorwaarden compleet zijn en omdat ze in het Engels zijn moeilijk te lezen. Redelijk onaantrekkelijk en er zijn snel dingen die je anders kunt opvatten. Naast de algemene voorwaarden is ook een privacy statement opgesteld en hierin wordt aangegeven hoe de dataverwerking bij Afro introductions in elkaar zit. De datingsite bewaard vertrouwelijke en persoonlijke informatie in een beveiligde database. Gegevens worden uitsluitend gebruikt voor matchingsdoeleinden.

Bovendien beschikt de datingsite over 2 keurmerken, namelijk het McAffee Secure certificaat en het Thawte certificaat. Beide controleren het gebruik van de beveiligde SSL-verbinding en tevens wordt gecontroleerd of je geen slachtoffer kunt worden van zogenaamde phishing (oplichting door gegevens te stelen) en malware (virussen). Qua veiligheid zit het wel goed dus. Een eventuele betaling is betrouwbaar doordat dit plaatsvindt in een beveiligde omgeving en het bedrag op het rekeningafschrift zal herkenbaar zijn door de AfroIntroductions.com London GB vermelding.

Inschrijven op AfroIntroductions.com

Om daadwerkelijk gebruik te kunnen maken van de datingsite, dus profielen inzien en berichten te sturen is het nodig om een account aan te maken op AfroIntroductions. Dat kan snel via de homepagina door je naam, geslacht, wachtwoord en e-mailadres in te vullen. Vervolgens wordt direct gevraagd om je geboortedatum, woonplaats en achternaam in te vullen. Daarnaast wordt in stap 2 gevraagd om je basisgegevens als etnische groep, burgerlijke staat en beroep in te vullen. Een slim systeem laat jou direct een foto uploaden. Hierdoor krijg je alleen complete profielen op de datingsite en dat is wel een goed punt.

Je kunt dit overigens ook annuleren door te klikken op venster sluiten. Je bent dus niet verplicht een foto te uploaden. Na het doorlopen van deze stappen kun je direct starten met het zoeken naar een droompartner. Om daadwerkelijk contact op te nemen moet je wel eerst je profiel helemaal compleet maken. Met dit gratis lidmaatschap kun je nu de meeste functionaliteiten uitproberen. De meeste functionaliteiten kun je beperkt testen. Als je onbeperkte functionlaliteiten wilt, moet jij je account upgraden.

Kosten AfroIntroductions.com

Zoals beschreven is het aanmaken van een profiel gratis en kun je de basis functionaliteiten (beperkt) gratis uitproberen. Echter als je meer wilt, moet je een betaald profiel afsluiten. Je kunt hierbij kiezen uit een Platinum of Gold membership. Het verschil tussen Platinum en Gold is het volgende: Met een Gold lidmaatschap kun je onbeperkt contact opnemen met andere leden, live chatten, e-mails ontvangen en versturen. Bovendien zie je geen advertenties. Met een Platinum lidmaatschap kun je daarbovenop nog eens je profiel op laten vallen, uitgebreider zoeken en matches vergelijken en je berichten laten vertalen. De kosten zijn als volgt:

Gold:
12 maanden voor 10,33 euro per maand (totaal 123,98 euro)
3 maanden voor 20,66 euro per maand (totaal 61,98 euro)
1 maand voor 30,98 euro totaal

Platinum:
12 maanden voor 12 euro per maand (totaal 143,99 euro)
3 maanden voor 24 euro per maand (totaal 71,99 euro)
1 maand voor 35,98 euro totaal

Betaling geschied in een beveiligde omgeving via iDEAL, PayPal, Creditcard visa/mastercard, bankoverschrijving, SOFORT of Paysafecard. We raden altijd iDEAL aan. LET OP! Je lidmaatschap wordt automatisch verlengd als de geldigheid afloopt. Je kunt dit automatische verlengen uitschakelen door te kiezen voor Facturering in het Instellingen menu. Hier kun je dit aanpassen.

AfroIntroductions app

Op het moment van deze review heeft AfroIntroductions geen mobiele dating app. Wel is de datingsite geoptimaliseerd voor mobiel gebruik op Tablet en Smartphone. Je kunt de datingsite dus overal en altijd gebruiken via de mobiel.

Acties en kortingen

Regelmatig heeft Afro Introductions allerlei acties en kortingen voor nieuwe leden. Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven op AfroIntroductions.com

Wanneer je een partner gevonden hebt of geen gebruik meer wilt maken van de datingsite kun jij je op ieder moment uitschrijven. Je account opzeggen op afro introductions kan door in te loggen, vervolgens naar instellingen te gaan in het hoofdmenu, klik dan op profiel instellingen en vervolgens op profiel uitschakelen. Je kunt hier een reden geven van opzeggen. Na bevestiging wordt je profiel verwijderd.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Een gedachte over “AfroIntroductions.com

  • Veel mensen die een profiel hebben op afrointroductions wonen daadwerkelijk in Afrika. Maar ook wel wat in Nederland. De site werkt goed en is zelfs in verschillende talen te vinden. Ik spreek goed Nederlands want ik woon al lang hier. Maar voor mijn vrienden is dit anders. Afro introductions vind ik niet duur en fijn dat er alleen mensen uit afrika actief zijn.
    Bokan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *