Dating voor gehandicapten

Invalidendating.nl

Invalidendating.nl

2

Algemeen

1.0/5

Gebruiksgemak

2.5/5

Leden

2.5/5

Mogelijkheden

2.0/5

Prijs

2.0/5

Mensen met een handicap komen lang niet altijd even eenvoudig in contact met anderen. Het is daardoor niet alleen moeilijk om nieuwe vriendschappen te smeden, daarnaast is het vinden van een geschikte partner vaak al helemaal onmogelijk. Invalidendating.nl probeert daar echter verandering in te brengen. Deze datingsite die werd opgericht in het jaar 2009 richt zich specifiek op mensen met een handicap en probeert ze dichter bij elkaar te brengen.

Hoewel de gedachte achter deze datingsite uiteraard zeer positief is en we deze alleen maar kunnen aanmoedigen, stellen we meteen op de homepagina al een aantal zaken vast die eigenlijk een beetje afschrikken. Niet alleen zijn er verschillende advertenties op terug te vinden, daarnaast lijkt de pagina snel in elkaar gezet. Verschillende links worden zeer basic weergegeven en de laatste nieuwe profielen die zijn geregistreerd zijn niet voorzien van een foto of een andere afbeelding. Daardoor worden de verwachtingen toch een beetje zijn getemperd. Of dat al dan niet terecht is lees je in deze review.

Betrouwbaarheid Invalidendating

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, Invalidendating.nl is niet aangesloten bij een keurmerk. Dat zorgt er voor dat de kwaliteit van de diensten die worden aangeboden eigenlijk niet gegarandeerd is. De ervaring leert ons echter dat het ontbreken van een lidmaatschap bij een keurmerk niet perse betekent dat de datingsite in kwestie niet kwalitatief is, in tegendeel.

Het ledenbestand van Invalidendating.nl is erg beperkt. Het lijkt er naar uit te zien dat de datingsite nog aan populariteit moet winnen. Ze zitten echter ook in een niche markt. Wat we gelukkig niet hebben kunnen opmerken is de eventuele aanwezigheid van fake profielen. Onze pagina werd niet opvallend snel bezocht en ook vreemde berichten hebben we niet ontvangen. Dat zorgt er voor dat we voorzichtig durven te besluiten dat er op Invalidendating.nl geen fake profielen zijn terug te vinden.

De profielen van gebruikers die zich op Invalidendating.nl registreren worden daarnaast niet geindexeerd door de zoekmachines. Wel is het vreemd dat de gebruikersnamen van de laatst geregistreerde leden worden weergegeven op de homepagina. Door op de naam van de gebruiker in kwestie te klikken krijg je een gedeeltelijk inzicht in diens profiel. D Los van dit gegeven lijkt het met de betrouwbaarheid van Invalidendating.nl wel oke te zijn.

Inschrijven Invalidendating

Het inschrijven verloopt bij Invalidendating.nl zeer eenvoudig. Bovenaan iedere pagina is er een knop terug te vinden die zegt Nu inschrijven. Door op deze link te klikken wordt je naar een formulier gebracht waar je diverse gegevens moet invullen. Denk daarbij niet alleen aan de gebruikersnaam, maar ook aan een wachtwoord en een aantal persoonlijke gegevens waaronder je naam en voornaam, je geslacht en leeftijd en uiteraard mag ook je geboortedatum niet ontbreken. Vul vervolgens nog even je e-mailadres in, geef aan of andere leden mogen zien wanneer je online bent en bevestig de algemene voorwaarden. Vervolgens zal je een e-mail ontvangen op het aangegeven e-mailadres waarin je, je lidmaatschap moet activeren. Pas wanneer dit is gebeurd krijg je definitief toegang tot de datingsite.

Kosten

Standaard wordt je als nieuw lid van de datingsite Invalidendating.nl voorzien van een gratis gouden lidmaatschap voor de looptijd van een jaar. Binnen dit jaar heb je de beschikking over alle mogelijkheden die deze datingsite in huis heeft. Na afloop van het jaar heb je de mogelijkheid om je account te verlengen of op te zeggen. Invalidendating.nl biedt haar gebruikers twee verschillende soorten lidmaatschappen aan, namelijk zilver en goud. De lidmaatschappen beschikken individueel over hun eigen mogelijkheden waar we je graag kennis mee willen laten maken.

 • Zilveren lidmaatschap Invalidendating.nl (7,99 euro)
  Het zilveren lidmaatschap biedt je de mogelijkheid om gebeurtenisbeheer toe te staan en je kan er vijf foto’s mee uploaden. Het is met dit lidmaatschap niet mogelijk om profielen van interessante leden op te slaan en daarnaast is het slechts mogelijk om 50 berichten te bewaren en dat voor een beperkte looptijd van 30 dagen. Ook is het met een zilver lidmaatschap slechts mogelijk om 10 berichten per dag te sturen. Hetzelfde geldt eveneens voor het aantal knipogen.
 • Gouden lidmaatschap Invalidendating.nl (15,99 euro)
  Het gouden lidmaatschap van Invalidendating.nl zorgt er voor dat je optimaal kan genieten van alle mogelijkheden die deze datingsite in huis heeft. Niet alleen is het hierbij mogelijk om te chatten met andere leden, daarnaast kunnen er ook prive-albums worden aangemaakt. Gebruikers met een gouden lidmaatschap kunnen ook 20 foto’s toevoegen en hebben een opslagcapaciteit van 100 berichten die ook 120 dagen bewaard blijven. Het aantal berichten dat per dag kan worden verstuurd is ook bij het gouden lidmaatschap vreemd genoeg beperkt tot 10 stuks. Exclusief voor gebruikers met een gouden lidmaatschap is het ook mogelijk om deel te nemen aan de chat en het forum van de website.

App

Invalidendating.nl biedt haar gebruikers geen speciale applicatie waarmee mobiel daten mogelijk wordt gemaakt. De website lijkt voor mobiele gebruikers wel gedeeltelijk aangepast te zijn, maar is niet responsive. Dit wil zeggen dat mobiele gebruikers over alle mogelijkheden beschikken waar ook desktop gebruikers op kunnen rekenen en dat zonder dat ze tegen vervelende problemen zullen aanlopen. Tijdens het gebruikmaken van de mobiele website konden we er echter niet onderuit om op onze smartphone toch af en toe even in te zoomen omdat bepaalde links anders foutief werden aangeklikt. Over het algemeen gezien is de datingsite echter zonder al te grote problemen te gebruiken voor mensen die werken met een smartphone of tablet.

Nieuws en kortingen

Regelmatig heeft Invalidedating aanbiedingen en kortingsacties voor nieuwe leden. Zie voor actuele acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven

Wanneer je het op een bepaald ogenblik wel hebt gezien op deze datingsite of wanneer je bijvoorbeeld een leuke partner hebt gevonden kan het interessant zijn om te weten hoe je profiel te verwijderen. Bij Invalidendating.nl is dit zeer eenvoudig mogelijk en wel door het volgen van de volgende stappen:

 1. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord
 2. Klik in de menubalk bovenaan op Mijn lidmaatschap
 3. Klik nu op de derde optie, namelijk Lidmaatschap opzeggen
 4. Je komt nu in een nieuw scherm terecht waarin je moet bevestigen dat je, je lidmaatschap wenst op te zeggen.

Opmerkelijk gegeven is dat we voor het opzeggen van ons lidmaatschap niet verder kwamen dan een error pagina. Deze fout zorgt er voor dat het dus wel mogelijk is om je te registreren, maar niet om je account te verwijderen. Het kan eventueel gaan om een tijdelijk probleem, maar dat kunnen we helaas niet vaststellen.

Samenvatting

Invalidendating.nl is een interessante datingsite voor mindervalide mensen. Ze voorziet nieuwe gebruikers standaard van een jaar lang gratis lidmaatschap en dat is mooi meegenomen. Daar tegenover staat dat het jammer is dat nieuwe leden op de homepagina worden getoond en dat er geen mobiele app beschikbaar is. Verder blijkt de datingsite slecht te zijn onderhouden waardoor ze met verschillende technische slordigheden kampt. Positief punt is wel dat er geen opvallende fake profielen in het ledenbestand zijn terug te vinden waardoor je alle leden ook in het echt kan ontmoeten.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Een gedachte over “Invalidendating.nl

 • Blijft lastig voor mensen met een beperking om iemand te vinden die daar mee samen wil zijn. Fijn dat ze dit soort platforms hebben ontwikkeld zodat je eenvoudig in contact kan komen met mensen met een beperking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *