Dating voor Hoger Opgeleiden

EliteDating

EliteDating

4.3

Algemeen

4.5/5

Gebruiksgemak

5.0/5

Leden

4.5/5

Mogelijkheden

4.5/5

Prijs

3.0/5

EliteDating is een relatiebemiddelaar speciaal voor hoger opgeleiden. Hiermee richt EliteDating richt zich op mensen die hoge eisen stellen aan een datingsite. EliteDating richt zich op serieuze zelfbewuste singles met een HBO of WO opleiding die op zoek zijn naar een gelijkgestemde partner voor een gelukkige en stabiele relatie. Veel van de leden van EliteDating zijn professionals met ambities en levenservaring. Voor kortstondige affaires kun je hier dus beter niet terecht. EliteDating is een van de weinige datingsites welke meer vrouwen heeft dan mannen, 52% is namelijk vrouw en 48% man. Meer dan 90% van de EliteDating-leden is ouder dan 30 jaar en meer dan 70% heeft een universitaire opleiding afgerond.

Een belangrijk punt waarom EliteDating een goede datingsite is haar matching-principe. De methode is gabseerd op erkend wetenschappelijk onderzoek naar relaties en de comptabiliteit tussen 2 personen en is in staat gebruikers te matchen met andere leden die goed bij je passen. Om hierachter te komen maakt EliteDating gebruik van een persoonlijkheidstest.

De datingsite werkt op basis van individuele matching-voorstellen. Je wordt hier dus aan elkaar gekoppeld op basis van door jou opgegeven voorkeuren en je persoonlijkheid. Dit is een datingsite voor alle leeftijden en iedereen is dus welkom hier.
Iedereen boven de 18 kan zich inschrijven bij EliteDating. EliteDating maakt deel uit van een internationaal netwerk van datingsites met o.a. eDarling. Zij heeft dus veel kennis op het gebied van online dating. Ook beschikt EliteDating over een App zodat je altijd en overal op zoek kan naar jouw date.

EliteDating Betrouwbaarheid

EliteDating is een internationale datingsite gevestigd in Duitsland. In Nederland is EliteDating al vanaf 2013 actief en valt onder een van de grotere en populaire datingsites. EliteDating heeft dan ook meerdere keurmerken in haar bezit. Met deze keurmerken zorgt eliterating voor een goede betrouwbaarheid. EliteDating is onder andere in het bezit van het Thuiswinkelwaarborg. Dit betekent dat het een betrouwbare datingsite is en geeft met name aan dat er veilig met je persoonlijke gegevens wordt omgegaan. Misschien nog wel belangrijker is dat EliteDating je garandeert dat alle profielen echt zijn. Ze worden allemaal handmatig gecontroleerd. Zo weet je dat je met een echt geinteresseerde man of vrouw aan het chatten bent, en je niet voor het lapje gehouden wordt met een chat operator. EliteDating doet erg haar best om profielen op echtheid te controleren en nepprofielen te verwijderen. Dat de betrouwbaarheid ook door andere onderschreven wordt kunnen we zien aan het feit dat EliteDating genomineerd was voor de datingsite van het jaar was in 2013.

Inschrijven en inloggen EliteDating

Wanneer je wil aanmelden bij elitedating, dan is dit helemaal gratis. Op deze manier kan je Elitedating makkelijk en vrijblijvend bekijken en uitproberen. Bij het aanmelden ontvang je een basislidmaatschap. Met dit lidmaatschap krijg je gratis partnervoorstellen op basis van je persoonlijkheidstest en ingestelde voorkeuren. De profielen die bij partnervoorstellen staan kan je met een basislidmaatschap bekijken. Echter wanneer er een profielfoto is ingesteld kan je deze alleen bekijken met een premium lidmaatschap. Je kan met een basis lidmaatschap wel foto verzoeken versturen. Wanneer deze worden geaccepteerd kan je hun foto bekijken.

Wel geeft het je een goed beeld van de datingsite en of die bij je past. Zo kun je Elitedating toch even uitproberen voordat je een lidmaatschap aanschaft. Wil je berichten versturen, dan zul je een premium lidmaatschap moeten aanschaffen. Met het premium lidmaatschap kun je onbeperkt berichten versturen, foto’s bekijken, bekijken wie je profiel heeft bekeken, wordt je profiel vaker getoond, kun je de mobiele app gebruiken, heb je een geverifieerd profiel, ontvang je een leesbevestiging en ontvang je een diepgaande persoonlijkheidstest.

Gebruik EliteDating

Bij EliteDating is er helaas geen zoekfunctie. Dit betekent dat je alleen in contact komt met de matches welke je krijgt van de datingsite. Zoals genoemd krijg je die op basis van de persoonlijkheidstest. Het is dus erg belangrijk dat je die goed invult. Anders zul je bij EliteDating een personen tegen komen die goed bij je passen. Je ontvangt wel regelmatig nieuwe matches, het is dus niet zo dat je in een keer wordt gematched met alle leden van de de datingsite. Dit is natuurlijk een nadeel omdat het systeem misschien wel 1 match zou weg kunnen laten, wat liefde op het eerste gezicht zou kunnen zijn. Een voordeel is dat je alleen interessante profielen voorgeschoteld krijgt en dat scheelt jou een hoop tijd.

Voor mensen die deze matches niet voldoende vinden bestaat er de mogelijkheid om een premium lidmaatschap aan te schaffen. Hiermee ontvang je meer matches en is het wel mogelijk om te zoeken. Ook kun je hiermee onbeperkt berichten versturen. Iets wat met een gratis lidmaatschap beperkt is. Ook het aantal profielen wat je in kan zien met een gratis lidmaatschap is beperkt.

EliteDating is een erg fijne datingsite die betrouwbaar over komt en erg fijn werkt. Elitedating is er voor mensen die serieus opzoek zijn naar een relatie en daar ook tijd in willen steken. Het kost wat tijd je om te aan te melden en de persoonlijkheidstest in te vullen, maar dan ontvang je ook de beste matches.

Persoonlijkheidstest

Zoals eerder al genoemd is EliteDating een datingwebsite waar je werkt met een persoonlijkheidstest. Voordat je aan de slag kan zul je dus eerst de persoonlijkheidstest in moeten vullen. Het invullen van deze test kost je ongeveer 15 minuten.  Zodra je hem helemaal hebt ingevuld krijg je direct een aantal persoonlijke matches. Je kunt dan de profielen bekijken van jouw matches. Op de profielpagina kun je onder andere de gegevens vinden welke je ingevuld hebt tijdens de persoonlijkheidstest. Hierdoor kun je heel snel en eenvoudig zien wat voor persoon iemand is en of deze dus daadwerkelijk bij jou past. Denk je dat je iemand interessant of leuk vindt? dan kun je deze snel toevoegen aan je favorieten zodat je deze later weer terug kan vinden.

Kosten EliteDating

Bij Elitedating zijn er regelmatig aanbiedingen die op de website van Elitedating of per mail in de nieuwsbrief korting geven op een premiumlidmaatschap.

Het voordeel aan een premium lidmaatschap is dat je onbegrensd kan communiceren, gedetailleerde persoonlijkheids profiel en alle foto’s kan bekijken, toegang tot alle functies van de app en meer partnervoorstellen met de Kismet-functie.

Bij een premium basis lidmaatschap van 1 maand krijg je niet alle bovenstaande functies maar alleen onbegrensd communiceren en gedetailleerde persoonlijkheidsprofiel bekijken.

Een Premium lidmaatschap bij EliteDating kost:

 • 1 maand €99,90;
 • 3 maanden €44,90 per maand;
 • 6 maanden €39,90 per maand;

Betaling kan via alle mogelijk bekende betaalmiddelen, zoals PayPal, creditcard en iDeal. Helaas is een maandelijks betaling niet mogelijk, het volledige bedrag dient vooraf te worden voldaan.

EliteDating App

EliteDating heeft een mobiele app. Deze App kan gebruikt worden om jezelf aan te melden bij Elitedating of om op je mobiel optimaal gebruik te kunnen maken van Elitedating. De app van EliteDating is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Voor iOS zijn er zelfs 2 versies eentje voor iPhone en een voor iPad. Met de app kun je foto’s uploaden, matches bekijken en berichtjes versturen.

Nieuws en kortingen EliteDating

Regelmatig heeft EliteDating aanbiedingen en kortingsacties voor nieuwe leden. Zie voor actuele acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven EliteDating

Heb je je droommatch gevonden of heb je geen zin meer om online te daten? Uitschrijven bij EliteDating gaat erg eenvoudig en is zo gebeurd.

Ga op de website naar je accountinstellingen. Deze kan je vinden op de website door te klikken op je profielfoto. Wanneer je op je profiel klikt vouwt er een menu open waar je kan klikken op mijn account. Bij je account staan er verschillende opties waarvan een optie verwijder mijn account is.
Verwijder je account pas als je er zeker van bent. Wanneer je je account hebt verwijderd kan je deze niet herstellen en wordt heel je geschiedenis en postvak verwijderd. Elitedating geeft ook aan dat wanneer je nog een resterende periode aan Premium lidmaatschap hebt deze met het verwijderen van je account ook verwijderd wordt. Deze kan niet worden gerestitueerd.

Controleer ook even voor de zekerheid of de verlenging van je premium abonnement ook is stopgezet.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

41 gedachten over “EliteDating

 • Enige tijd geleden gebruik gemaakt van deze site, zonder succes. Ik ben het eens met de kritiek dat het ontbreken van een zoekfunctie echt slecht is. Problemen rondom betaling had ik niet, maar dat kan komen doordat ik expliciet had aangegeven slechts ??n termijn te willen betalen en verder niet.

  Vervelendste waren echter de hoeveelheid catfishers. Na een paar keer was er wel een duidelijk patroon te zien. Profiel ziet er net iets te goed uit om waar te zijn, afwijkingen tussen het profiel en wat diegene blijkt te zijn na het eerste contact, na een tweetal chatberichtjes wil diegene meteen overgaan op een ander medium (mail) en verwijdert meteen het account. Man, als ik eens een kwartje kreeg voor elke keer dat ik een oplichter tegen kwam. En de rest van de accounts reageert niet.

  The verdicht: waardeloze site, niet gebruiken.

 • Na dat ik een negatief bericht had geschreven, kreeg ik (na bijna 6 maanden stilte) talloze “glimlachen”. Ik antwoordde op 3 van hen met een berichtje.
  Het berichtje werd niet gelezen (zij hebben niet betaald) en ze hebben m’n profiel niet eens bezocht = fake profielen.
  Zo met de gevoelens van mensen omgaan is een pure schande. Velen zitten niet voor hun vermaak op deze heel DURE site.
  Op m’n mail naar Elite dating werd er niet gereageerd …

 • niks dan maffia die je geld aftrogeld
  en is er een leuke ertussen word deze eenderzijds of anderzijds geblokeerd
  met de fictie onder “in proces”
  ze geven ook enkel personen op lange afstand
  deze ga ik ook in testaankoop posten

 • Dit is de slechtste datingsite allertijden.
  Je betaalt belachelijk veel voor een half jaar minstens.

  Als je niet betaalt, zie je geen foto en kan je geen berichten sturen of beantwoorden.
  Je krijgt zo’n 10 partnervoorstellen per dag, meer mensen kun je niet zien. Daar zitten regelmatig voorstellen tussen van mensen die echt niet binnen mijn zoekopdracht vallen, zoals mensen aan de andere kant van het land of mensen met een geloof waar ik geen relatie mee zou willen.

  MAAR DAT IS NIET HET ERGSTE: Slechts 5% van alle profielen heeft een betaald profiel. Dat wil zeggen dat ze je berichten niet kunnen lezen of beantwoorden en dat ze je foto niet zien.

  Om dit te bewijzen ben ik iedereen gaan aanschrijven. Bijna allemaal profiel niet ingevuld en ik denk 1% reactie (en even voor de duidelijkheid, ik krijg niet 1% reactie omdat ik lelijk ben ofzo, ik zie er goed uit, maar ze reageren niet omdat het niet-betaalde leden zijn. Anders schrijf je wel even terug “geen interesse”, als je zo serieus wilt daten dat je er zoveel geld voor uitgeeft)

  Dit heb ik EliteDating laten weten. Zij zeggen dat ze misschien niet reageren omdat ze al met iemand aan het daten zijn, of even geen tijd hebben. Heel zwak antwoord. Ze weten dondersgoed dat dit OPLICHTING is.
  Ze wilden niet de overige 3 maanden terugbetalen en ze konden me ook niet matchen aan alleen mensen met een betaald profiel. Zwaaaare oplichting, NIET doen.

 • Geen aanrader!. Er Is geen zoekfunctie; de sitebeheerder bepaalt wie je krijgt te zien in de vorm van een dagelijkse portie partnervoorstellen en een soort Tinderachtige swipefunctie.
  De voorstellen zijn obv een quasi-wetenschappelijke toverformule en sluiten volstrekt niet aan bij de door mij ingegeven zoekcriteria: zowel wat betreft type persoon als afstand. 95% ligt voor afwijzing gereed.
  Verder is er geen enkele beleefdheid op de site: berichten worden botweg genegeerd. Andere sites stimuleren het om bij non-interesse even een vriendelijk berichtje te sturen met die boodschap.
  Dus:
  – niet gebruiksvriendelijk
  – vrijwel geen geschikte partnervoorstellen
  – botheid

 • Bijzonder waardeloze site en sneaky automatische betalingen in PayPal zetten dus goed opletten dat je die uitzet

 • Tevreden! Mijn huidige vent hier leren kennen. Ik heb een beetje valsgespeeld door ondanks dat ik geen hoger opgeleide ben mezelf toch aan te melden. Gelukkig maakte dat de meeste mannen niet zoveel uit. Vooral mijn Pim niet! Ik ben echt blij dat ik mijn aanmelding toch heb gedaan want ik ben echt super blij. Ik raad het iedereen aan!

 • Ik heb een leuke date gehad met Richard dankzij Elite en vindt het superfijn om via deze weg een leuke date gevonden te hebben.

 • Ik heb geen betaald lidmaatschap. maar er is een Nel uit Leuven en ik ben helemaal een beetje nogal benieuwd. [email protected] maar ja, ik twijfel ook of ik wel een lidmaatschap moet nemen… Lieve.. ik wil je graag vriendschappelijk ontmoeten en vind je profiel leuk, moet enorm lachen.. ik word blij van je. Wil graag meer van je weten..

 • Wat een slechte site. Er worden enkel voorstellen gedaan, maar niet gekeken naar je profiel en wensen. En de voorstellen hebben geen eens foto’s.
  Een tijdje heb ik feedback gegeven waarom ik iemand verwijder, zoals te ver, geen foto’s etc. Er volgt dan een bericht dat ze de criteria verbeteren. Maar dat gebeurt niet.
  In het begin had ik nog aardige voorstellen, maar nu ben ik enkel bezig met het verwijderen van voorstellen zonder foto’s.

  Zonde van het geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *