Algemene datingsites

Cupify

Cupify

3.2

Algemeen

3.0/5

Gebruiksgemak

2.5/5

Leden

3.5/5

Mogelijkheden

4.0/5

Prijs

3.0/5

Cupify is een datingwebsite bedoelt voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder die op zoek is naar een date, relatie of vriendschap. Zoek jij een leuke date, een vaste relatie of een vriendschap? Dan is Cupify geschikt voor je! Cupify valt onder een Safe Dating Networks. Dit houdt in dat Cupify is beoordeeld als betrouwbare datingwebsite.

Cupify betrouwbaarheid

Cupify vat onder een Safe Dating Networks. Dit houdt in dat Cupify is beoordeeld als betrouwbare datingwebsite. Safe Dating Networks is fel tegen nepprofielen waardoor de kans groot is dat je geen chatoperators hebt maar echte mensen. De functie zoeken en gevonden worden op partnersites staat standaard ingeschakeld bij Cupify. Hierdoor krijgen leden deelnemers getoond van alle sites die zijn aangesloten bij Safe Dating Networks die aan je zoekcriteria voldoen. Je kunt met andere leden die aangesloten zijn bij Partners van Safe Dating Networks ook contact opnemen en vice versa. Dit betekent dat je profiel voor meer mensen vindbaar is en er meer kans is op een match. Dit betekent ook dat je profiel zichtbaar is op andere sites waar je zelf niet op hebt ingeschreven. Deze optie kan uitgeschakeld worden zodat je gegevens prive blijven, echter heeft dit ook effect op het aantal potentiële matches. 

Inschrijven en inloggen Cupify

Wanneer je een account wil aanmaken op Cupify moet je een gebruikersnaam, wachtwoord en email invoeren. Daarnaast krijg je de optie welke mails Cupify naar je mail mag sturen. Hierbij te denken aan systeemberichten zoals inschrijfberichten, wachtwoord opvragen, correspondentie met klantenservice etc, e-mails bij een nieuw bericht en nieuws en site-aanbiedingen zoals kortingen. De optie systeemberichten is hierbij verplicht zodat je altijd je wachtwoord kunt opvragen als je die kwijt bent. Daarna krijg je vragen zoals geslacht, leeftijd, postuur, locatie en profielfoto. Na deze opties moet je nog wat profielgegevens aanvullen zoals of je kinderen hebt, je achtergrond en je uiterlijk. Daarna kan je gelijk gaan zoeken naar je potentiële date of match.

Gebruik en profiel 

Na het invullen van de basis gegevens kan je contact opnemen met andere singles. Om meer kans te maken op een date kan er ook eerst voor gekozen worden om het profiel aan te vullen met foto’s en informatie over je zelf. 

Op Cupify is er in een lijst zichtbaar welke leden als laatst online zijn geweest. Daarnaast kan je bij elk profiel door middel van een oranje of groene stip zien of ze of- of online zijn. Hierdoor kan je als je zin hebt in direct contact het beste contact opnemen die online zijn.

Met de zoekoptie kan er gekozen worden naar singles op basis van jou interesses zoals man/vrouw, leeftijd, gewenst contact, locatie met een maximale afstand en of ze online zijn.

Wanneer je wil zoeken op trefwoorden of uitgebreid zoeken kan dit alleen met een VIP account.

Om snel andere singles te zoeken kan je gebruik maken van de FotoZapper. De FotoZapper is alleen te gebruiken bij een VIP-toegang. Bij FotoZapper krijg je een profielfoto te zien zonder informatie. Bij deze foto wordt er gevraagd of je het dergelijke profiel leuk vindt of niet. Bij de FotoZapper zie je overzichtelijk en snel wie jou leuk vindt, wie jij leuk vindt en welke een match zijn. Bij een match is door beide profielen gekozen voor leuk. 

De website maakt gebruik van logo’s en alleen de noodzakelijke functies zoals profielen, chats, contacten en de FotoZapper. Hierdoor is het gebruik van de website makkelijk en wordt je niet snel afgeleid door andere functies die je niet snel gebruikt. Het is jammer dat bij het zoeken van contacten de profielfoto’s erg klein zijn en je niet veel informatie krijgt over de persoon behalve leeftijd en locatie. Hierdoor ben je genoodzaakt om het gehele profiel te bekijken. Door het gebruiken van de fotozapper kan je sneller en gemakkelijker iemand zoeken op basis van uiterlijk. 

Kosten Cupify

Wanneer je gebruik wil maken van verschillende zoekfuncties, de FotoZapper, persoonlijke berichten en chatfunctie enz is het noodzakelijk om een VIP toegang te hebben. Cupify geeft aan in de toekomst ook gebruik te willen gaan maken van aanvullende diensten waardoor je alleen betaald voor de functies die je op de website gebruikt. Om gebruik te maken van deze losse diensten kan je credits kopen. Het aantal credits wat je voor deze diensten moet betalen is per dag verschillend. Wanneer je meerdere opties wil gebruiken voor meerdere dagen is het raadzaam om uit te rekenen wat voordeliger is afrekenen met credits of een VIP toegang kopen. Wanneer je spijt hebt van je abonnement, kan je beroep doen op het wettelijke bedenktermijn. Met deze optie kan je binnen 14 kalenderdagen na aangaan van een betaald lidmaatschap beroep doen op herroepingsrecht. Hierdoor kan je afhankelijk van welke diensten je gebruik hebt gemaakt   een redelijk bedrag terugkrijgen.

Abonnement 

  • 1 maand VIP 24,99
  • 2 maanden VIP 19,99
  • 4 maanden VIP 14,99

Nieuws en kortingen Cupify

Er zijn regelmatig kortingen op Cupify zoals korting op VIP-toegang. Zo kan je bij het voor het eerst gebruiken van de VIP-toegang kans hebben op een introductie korting van 20%. Daarnaast worden er regelmatig e-mails gestuurd met aanbiedingen en kortingen.

Cupify app

Cupify heeft momenteel geen app.

Uitschrijven en eindigen abonnement

Het beëindigen van een abonnement kan als volgt: 

Ga naar het profiel-icoontje rechtsboven aan de pagina en ga vervolgens naar “Account”. Op het tabblad “Mijn abonnement” kunt u achter “opwaardeerplan” klikken op “wijzigen”. Klik nu op “Geen” en uw opwaardeerplan wordt stopgezet zodat uw abonnement niet automatisch verlengd wordt. U behoudt gewoon uw VIP-toegang totdat uw credits opgebruikt zijn.

Er is in dit tabblad ook een optie met uitschrijven. Met de optie uitschrijven kan er gekozen worden om het account uit te schrijven en te verwijderen.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *