Dating Apps

Tinder

Tinder

2.25

Algemeen

2.5/5

Gebruiksgemak

1.7/5

Leden

2.5/5

Mogelijkheden

2.9/5

Prijs

1.7/5

Tinder is een van de meest populaire dating apps in Nederland en België en eigenlijk van de gehele wereld. Tinder heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen actieve gebruikers. Ook was zij een van de eerste apps waar je kon swipen. Via de gratis app kun je in contact komen met singles bij jou in de buurt. De dating app is een leuke en interessante manier om nieuwe mensen te leren kennen.

De Dating App is locatie gebaseerd en door te ‘swipen’ kun je iemand ‘liken’ of afwijzen. Wanneer twee mensen elkaar leuk vinden (zonder dat je weet dat de ander jouw al leuk heeft gevonden) heb je een match en kun je via de chat met elkaar in contact komen. Behalve een App voor je mobiel heeft Tinder sinds kort ook een webapp ontwikkeld voor op je desktop, laptop of tablet. Zo kun je Tinder bijvoorbeeld ook gebruiken op je werk.

Betrouwbaarheid Tinder

Op Tinder zijn heel veel mensen actief. Op het platform heerst een actief beleid tegen nep profielen. Echter is het moeilijk te achterhalen of iemand een oplichter is of niet. Tinder doet echter wel heel erg haar best om dit te voorkomen. Zo kun je slechts een account aanmaken met een facebook account, of door het verifiëren van je telefoonnummer. Dit zorgt al voor een behoorlijke drempel om een account aan te maken.

Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook je facebook of instagram koppelen aan je profiel. Zo zien andere gebruikers dat je een echt persoon bent. Uiteraard zijn er altijd nog mensen die zich anders voordoen dan dat ze zijn en die blijven onmogelijk om er uit te filteren. Ons advies is daarom om geen gevoelige of persoonlijke informatie te delen. Op het moment dat je iemand in het echt wilt gaan ontmoeten zonder dat je die persoon erg goed kent, adviseren wij om op een openbare plek af te spreken en niet alleen naar de date te gaan. Neem bijvoorbeeld een vriend of vriendin mee.

Inschrijven op Tinder

Om gebruik te kunnen maken van de diensten van Tinder is het nodig om de App te downloaden en een profiel aan te maken. Het is aan te raden om je profiel zo volledig mogelijk met echte naam, profiel foto en locatie in te vullen. Op die manier vergoot je de kans op een match. Op de app is de kans groot dat je bekende uit jouw omgeving tegenkomt. Je kunt er voor kiezen een account aan te maken zonder facebook. Je zult dan je telefoonnummer moeten gebruiken om je profiel te verifiëren en kunt alle informatie op je profiel zelf invullen. Kies je er voor om een account aan te maken met je facebook profiel dan wordt een groot deel van je gegevens al ingevuld via de informatie die je op facebook deelt (o.a. je leeftijd). Tinder zal echter nooit iets op jouw facebook timeline zetten. Je hoeft je daar dus geen zorgen over te maken.

Kosten Tinder

Het gebruik van Tinder is geheel gratis. Echter is het aantal profielen dat je kunt liken beperkt. Je moet dan 24 uur wachten totdat je nieuwe likes kunt uitdelen. Wil je onbeperkt gaan? Dan moet je hiervoor betalen. Je kunt dan een Tinder Gold abonnement kopen. Hiermee kun je unlimited likes uitdelen en bijvoorbeeld ook superlikes. Je kunt dan bijvoorbeeld ook een dislike ongedaan maken. De kosten zijn afhankelijk van de duur van het abonnement en de functies vanaf 1,99 euro tot 19,99 euro.

Acties en kortingen

Zie voor de laatste acties en kortingen op de app de pagina’s dating acties en dating nieuws.

Uitschrijven op Tinder

Door je account af te melden en je profiel te verwijderen ben je niet langer zichtbaar op Tinder. Vergeet daarbij niet om de app van je telefoon te verwijderen. Let op: Alle matches zijn verdwenen op het moment dat jij je profiel verwijderd. Ook gesprekken zijn daarna niet meer terug te lezen.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

17 gedachten over “Tinder

 • Algemeen

  0.5

  Gebruiksgemak

  0.5

  Leden

  0.5

  Mogelijkheden

  0.5

  Prijs

  0.5

  Ik zat een week op Tinder toen ik een berichtje kreeg dat mijn profiel werd beoordeeld en dat dat een paar uurtjes kon duren.. duurde drie dagen en ineens kreeg ik de mededeling dat mijn profiel verwijderd was door Tinder en dat ik nooit meer lid mocht worden wegens schending van de voorwaarden.
  Gewoon net profiel, leuke nette foto’s, ik was me van geen kwaad bewust. Dus maar een de 40 pagina’s voorwaarden doorgescand, kon niks vinden. Twee keer een email erover gestuurd aan Tinder, zoden ze 2 keer onderzoeken. Nooit meer iets van gehoord.. En nogmaals, 100% dat het niet aan mijn profiel lag.
  Een 1 vanwege de teleurstelling.

 • Techniek is waardeloos!
  Stel je je maximale afstand in of 100 kilometer dan NOG tonen ze accounts van boven de 100 km en zelfs tot 12.032 kilometer!!!
  En dan stuur je naar de klantenservice een bericht erover dat dat niet goed is en dan sturen ze tot 3 mails allemaal standaard onzin erover wat geautomatiseerd is.
  En dat terwijl je nog betalend member bent ook!
  Doen er niets op uit, cashen lekker en maken er een bende van.
  Volgende stap om geld terug te halen is melden bij de app store en aan de creditcard maatschappij om geld te storneren.
  Dus absolute oplichters bij Tinder die techniach het waardeloos voor elkaar hebbrn.
  Behalve goed voor de eigen bankrekenig.

 • 1 match in 4 jaar gehad en wat een fail dat was.
  Zoveel profielen van dames die zeggen opzoek naar iets serieus maar onder tussen ieder weekend er een ONS of f*ckboy op na houden, dit geld niet voor iedereen maar het valt teveel op tegenwoordig ????

 • Nu ongeveer een maand aanwezig op de Tinderdatingapp. In het begin lijkt het nog wel redelijk met zoals het lijkt veel eventueel geschikte matches, maar na een tijdje komen er steeds meer ‘vreemde’ profielen voorbij en lijkt het er sterk op dat er nog vnl. fantasy profielen over zijn, waarschijnlijk door Tinder zelf gegenereerd, het is duidelijk een baggerapp geworden, niet meer te vertrouwen.

 • Ruim 2 jaar geleden een profiel aangemaakt na een zoektocht op diverse sites, waarvan ik wel een paar leuke vriendschappen overhield. Ook op Tinder een aantal dames leren kennen na een paar maanden , een super leuke dame . Wij zijn nu 2 jaar samen ,over een week lekker op vakantie . Geen Haast maken en uiteindelijk vind je iemand waarmee het geweldig klikt !

 • Ik heb vandaag mijn Tinder account verwijderd en ben er klaar mee. Dit voorjaar had ik maar eens puur uit interesse een account aangemaakt. Ik ben niet van dit soort “dating”. Na alles te hebben ingevuld, wat foto’s bij mijn profiel te hebben gezet kon ik starten met “swipen”. En daar gaat het soms al fout. Soms gaat het te snel en like je of dislike je iemand. En soms wil je dat net niet. Telkens wordt je ook platgebombardeerd met aanbiedingen zodat je nog meer mogelijkheden heb met de app. Het kost je wel een fortuin.

  En ja, ik heb in die periode een aantal leuke contacten opgebouwd, zelfs een leuke date gehad. Maar aangezien ik mij ergerde aan de manier van “vleeskeuren” ben ik gestopt. Ik dacht door de app van mijn smartphone te deleten dat ik er wel klaar mee was, dus niet. Regelmatig kreeg ik van Tinder de melding dat mijn profiel nog zichtbaar was maar doordat ik me niet meer aanmeldde in de vergetelheid dreigde te raken. Dus maar drie weken geleden die app op mijn smartphone weer ge?nstalleerd.

  Opeens krijg ik geen matches meer te zien terwijl er 10+ vrouwen mijn profiel hebben “geliked”. Daarnaast snap ik werkelijk geen ene moer van de afstandsberekening die Tinder hanteert. Deze dame zit nog geen km van jou af binnen jouw zoekgebied. Mijn zoekgebied heb ik ingesteld op maximaal 35 km van mijn locatie (nu gaf die app vandaag ook nog eens aan dat mijn locatie uit stond toen ik me weer via verificatie code moest aanmelden. Foutje bedankt).Nu kreeg ik dames voorgeschoteld die volgens mij toch echt 75 tot 80 km van me afwoonden. Heb net nog even een website afstand berekenen gecheckt. Eentje woonde zelfs meer dan 400 km van me vandaag (terwijl er 35 km stond bij profiel) en een ander 1200 km!!! Leuk, zo’n app.

  Nee, ik ben er klaar mee. Deze “vleeskeuring” is niet aan me besteed. Daarnaast kun je nog niet eens een vraag stellen of klacht indienen. Handig he van dit soort aanbieders. Lekker geld verdienen maar verantwoorden ho maar. En ja, je hebt gelijk: moet je er maar geen gebruik van maken. Daarom stop ik er ook mee.

 • Nauwelijks matches (minder dan 10). En de matches reageren niet. Wel biedt Tinder aan om mijn profiel vaker aan vrouwen te tonen voor meer matches, alleen dat kost geld. Heb na een aantal maanden nog geen date kunnen regelen via Tinder. Dat lijkt me een beetje de essentie, dus vandaar maar 1 ster. Gelukkig gaat het me in de echte wereld beter af, je zou bijna onzeker worden van Tinder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *