Dating Apps

Tinder

Tinder

2.25

Algemeen

2.5/5

Gebruiksgemak

1.7/5

Leden

2.5/5

Mogelijkheden

2.9/5

Prijs

1.7/5

Tinder is een van de meest populaire dating apps in Nederland en België en eigenlijk van de gehele wereld. Tinder heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen actieve gebruikers. Ook was zij een van de eerste apps waar je kon swipen. Via de gratis app kun je in contact komen met singles bij jou in de buurt. De dating app is een leuke en interessante manier om nieuwe mensen te leren kennen.

De Dating App is locatie gebaseerd en door te ‘swipen’ kun je iemand ‘liken’ of afwijzen. Wanneer twee mensen elkaar leuk vinden (zonder dat je weet dat de ander jouw al leuk heeft gevonden) heb je een match en kun je via de chat met elkaar in contact komen. Behalve een App voor je mobiel heeft Tinder sinds kort ook een webapp ontwikkeld voor op je desktop, laptop of tablet. Zo kun je Tinder bijvoorbeeld ook gebruiken op je werk.

Betrouwbaarheid Tinder

Op Tinder zijn heel veel mensen actief. Op het platform heerst een actief beleid tegen nep profielen. Echter is het moeilijk te achterhalen of iemand een oplichter is of niet. Tinder doet echter wel heel erg haar best om dit te voorkomen. Zo kun je slechts een account aanmaken met een facebook account, of door het verifiëren van je telefoonnummer. Dit zorgt al voor een behoorlijke drempel om een account aan te maken.

Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook je facebook of instagram koppelen aan je profiel. Zo zien andere gebruikers dat je een echt persoon bent. Uiteraard zijn er altijd nog mensen die zich anders voordoen dan dat ze zijn en die blijven onmogelijk om er uit te filteren. Ons advies is daarom om geen gevoelige of persoonlijke informatie te delen. Op het moment dat je iemand in het echt wilt gaan ontmoeten zonder dat je die persoon erg goed kent, adviseren wij om op een openbare plek af te spreken en niet alleen naar de date te gaan. Neem bijvoorbeeld een vriend of vriendin mee.

Inschrijven op Tinder

Om gebruik te kunnen maken van de diensten van Tinder is het nodig om de App te downloaden en een profiel aan te maken. Het is aan te raden om je profiel zo volledig mogelijk met echte naam, profiel foto en locatie in te vullen. Op die manier vergoot je de kans op een match. Op de app is de kans groot dat je bekende uit jouw omgeving tegenkomt. Je kunt er voor kiezen een account aan te maken zonder facebook. Je zult dan je telefoonnummer moeten gebruiken om je profiel te verifiëren en kunt alle informatie op je profiel zelf invullen. Kies je er voor om een account aan te maken met je facebook profiel dan wordt een groot deel van je gegevens al ingevuld via de informatie die je op facebook deelt (o.a. je leeftijd). Tinder zal echter nooit iets op jouw facebook timeline zetten. Je hoeft je daar dus geen zorgen over te maken.

Kosten Tinder

Het gebruik van Tinder is geheel gratis. Echter is het aantal profielen dat je kunt liken beperkt. Je moet dan 24 uur wachten totdat je nieuwe likes kunt uitdelen. Wil je onbeperkt gaan? Dan moet je hiervoor betalen. Je kunt dan een Tinder Gold abonnement kopen. Hiermee kun je unlimited likes uitdelen en bijvoorbeeld ook superlikes. Je kunt dan bijvoorbeeld ook een dislike ongedaan maken. De kosten zijn afhankelijk van de duur van het abonnement en de functies vanaf 1,99 euro tot 19,99 euro.

Acties en kortingen

Zie voor de laatste acties en kortingen op de app de pagina’s dating acties en dating nieuws.

Uitschrijven op Tinder

Door je account af te melden en je profiel te verwijderen ben je niet langer zichtbaar op Tinder. Vergeet daarbij niet om de app van je telefoon te verwijderen. Let op: Alle matches zijn verdwenen op het moment dat jij je profiel verwijderd. Ook gesprekken zijn daarna niet meer terug te lezen.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

17 gedachten over “Tinder

 • Veel nepprofielen en weinig serieuze mannen.
  Mannen die denken met een vis, sportauto of ontbloot bovenlijf vrouwen te imponeren.
  Een aantal hele vervelende ervaringen gehad en met rare types gechat.
  Of ze stalken je plat met mooie praatjes, doen alsof ze serieus zijn, proberen je vertrouwen te winnen door met je mee te kletsen en uiteindelijk willen ze alleen maar sex.
  Of ze zijn ongeduldig (denk arrogant) en heffen zonder pardon de match op.
  Ze willen alleen thuis afspreken, zeggen last minute de date af.
  Ze hebben al een relatie, en zo nog veel meer ellende waardoor mjjn vertrouwen in dit platform behoorlijk is gedaald naar 0.

 • Vrouwen zoeken alleen naar de knapste 20%van de mannen. Heb je een normaal uiterlijk met goede tekst dan krijg je amper een match. Ik heb ook een nepprofiel aangemaakt van een of ander model en dan kun je de meest ranzige dingen zeggen en vinden de vrouwen dat allemaal prima. Dus dat gezeik dat mannen maar op 1 ding uit zouden zijn is gewoon onzin, vrouwen zijn evenzo oppervlakkig. Dus vrouwen stop met dat gezeik over ‘geen ONS’ en verwante opmerkingen die ik in bijna de helft van jullie profielen moet lezen en schrijf eens een leuke, normale of originele tekst.

  Er zitten ook veel golddiggers en vrouwen met rare ziekten en problemen op tinder. Vrouwen van 40 met rammelende eierstokken je kan het zo gek niet verzinnen. Nog nooit een normale vrouw gedate via Tinder. De organisatie achter Tinder bedondert ook de boel zodat je minder snel matches krijgt in de hoop dat jij een betaald abonnement gaat nemen. Zie ook telkens dezelfde vrouwen voorbij komen. Net iets te doorzichtig en een onderschatting en minachting van klanten.Gelukkig ben ik buiten een datingsite om iemand tegen gekomen.

 • Het draait maar om 1 ding bij mannen. Op alle datingsites. En ze willen alleen maar victoria secrets modellen. Als gemiddelde vrouw kan je het schudden. Dan ben je maar goed voor 1 ding. Mannen zijn zeer kritisch en kijken alleen maar naar het uiterlijk. Is zo’n vrouw stapelgek, een golddigger of is ze hun niet trouw? Zal de man een worst wezen, als ze maar mooi is.

 • Ik heb de liefde van mijn leven via Tinder leren kennen en na 3 jaar op 10 Juni 2018 zijn we in huwelijksbootje gestapt. Nog nooit was ik zooo gelukkig geweest.???

 • tinder is net als lexa , badoo etc een grote corrupte machine met oplichters en spammer en doortrapte trucjes om je betaald lid te maken.

  zoals het toelaten en niet controleren van leden op hun echtheid of ze maken zelf promoot accounts aan om je snel aan de max likes te helpen.

  nog een doortrapte move is dat als je net lid bent je profiel een boost krijgt en dan heb je snel een paar likes eenmaal na 2 dagen krijg je weken niets meer. heb dit al paar keer getest. maak je weer opnieuw account aan dan heb je al snel weer een aantal likes binnen 2 uur te maken.

  net als op alle datingsites en apps blijft de uitkomt hetzelfde mooie vrouwen zijn zeer selectief en je krijgt als man alleen de afdankertjes.

  kortom zoals overal hebben vrouwen geen last van deze toestanden aan aandacht zelfs voor de minder dan gemiddelde meiden (waar er een hoop van zijn op zulke sites en aps) geen gebrek.

 • Ik heb mij 1.5 jaar geleden ingeschreven uit nieuwsgierigheid… Een hoop rare reacties maar toch heb ik een ontzettende leuke man ontmoet via Tinder. We zijn nu al bijna 1,5 jaar bij elkaar en wonen nu 6 maanden samen.

 • Veel nep accounts tegenwoordig zeg! Kunnen ze die niet weren? Anders stap ik ook over naar Lovoo of Lexa gewoon ofzo. Schiet eens op Tinder en haal die shit weg!!

 • Beter ga je voor LOVOO. Tinder is geweest, en voornamelijk lelijke zielige 30ers op zoek naar een laatste beetje levensgeluk (ja sorry vind ik echt)

 • Pratertje22

  Prima app voor als je op zoek bent naar een leuke date. Deze app is een groot gevaar voor alle datingsites als je het mij vraagt. Tenzij ze natuurlijk zelf ook een app hebben, dan zou ik denk ik weer voor een Lexa of Pepper gaan. Dat is toch completer en uiteindelijk kwalitatief beter dan Tinder.

 • Veel profielen, soms ook van bekende haha. Goede app ook voor de dertig plusser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *