Algemene datingsites

Ematch

Ematch

4.1

Algemeen

4.5/5

Gebruiksgemak

4.5/5

Leden

4.5/5

Mogelijkheden

3.5/5

Prijs

3.5/5

Ematch is voor iedereen die single is en op zoek is naar een date of serieuze relatie met andere singles. Met Ematch kan je online andere singles zoeken, zelfs op locatie. Zo kan een member een singles in een gewenste stad zoeken en weet je precies welke singles bij jou in de buurt zijn. Zo hoef je niet eerst lang contact met iemand te hebben waarna het uiteindelijk niks wordt, omdat afstand een probleem is. Er kan gekozen worden voor verschillende steden verspreid over heel Nederland, van Amsterdam tot Breda, tot Groningen en Enschede.

Betrouwbaarheid Ematch

E-match vindt het belangrijk dat je veilig online kunt daten. Om dit te waarborgen worden al je gegevens versleuteld en in een beveiligde omgeving verwerkt. Ematch is bedoeld voor singles, hierdoor zijn foto’s van leden zichtbaar voor anderen. Er kan uiteraard ook gekozen worden om geen profielfoto in te stellen, hierdoor kan je anoniem blijven, maar heb je minder kans om een match te vinden.

Inschrijven en inloggen Ematch

Het aanmelden bij ematch is simpel. Om aan te melden moet je een nickname, je geslacht, waar je naar op zoek bent, een e-mailadres en een wachtwoord kiezen. Op dit e-mailadres krijg je een activatie link voor je account. Bij het activeren van je account kan je je eigen profiel vormgeven met informatie en foto’s. Ook zonder het invullen van gegevens kan je contact opnemen met andere leden. Op deze manier kan je eerst kijken of er singles bij e-match zijn die jou aanspreken.

Gebruik en profiel Ematch

Zonder gegevens ingevuld te hebben kan je op zoek gaan naar andere singles. 

Met de zoekbalk kan je makkelijk zoeken naar singles die jou aanspreken. In de zoekbalk kun je zoeken naar man/vrouw/allebei, minimum en maximum leeftijd en locatie. Daarnaast zijn er ook filters die toegepast kunnen worden zoals of de single rookt, kinderen heeft, welke opleiding en of er een foto op het profiel is ingesteld. 

Op de website zijn er verschillende instellingen waardoor het voor een gebruiker makkelijker wordt gemaakt om te zoeken. Zo kan er gezocht worden op leden die recent online zijn geweest, aanbevolen leden en nieuwe leden. Op deze manier kan je snel zien welke leden actief zijn en waarop de kans groot is dat er eerder snel een reactie is.
Wanneer je iemand ziet die je interesseert kan je deze gelijk een berichtje sturen of naar het profiel gaan. Alle profielen die je bekijkt worden opgeslagen in de lijst profielen bekeken. Op het profiel kan er aangegeven worden dat je geënteresseerd bent, op deze manier wordt de persoon die je interessant vindt op de hoogte gesteld en wordt het profiel opgeslagen in je “vind ik interessant” lijst. 

Bij Ematch kan er gekozen worden voor Speed Date. Bij speed date worden willekeurige profielen weergeven waarop je een hartje of een kruisje kan geven. Bij de profielfoto staat de gebruikersnaam, leeftijd en plaats waar ze vandaan komen weergeven. Zodra er een keuze is gemaakt wordt er een nieuwe foto weergeven waar je opnieuw een keuze kan maken voor een hartje of een kruisje. Gebruikers die deze functie ook gebruiken en waarbij jullie allebei hebben gekozen voor het hartje, komen in de lijst van matches. Zo kan je snel door de singles gaan en kan er contact worden gezocht. Het positieve is dat er minder kans is dat je een blauwtje loopt, jullie hebben immers allebei het hartje gekozen.

Met de zoekfuncties en de verschillende opties om profielen te bewaren is het gebruik van de website erg makkelijk en fijn. Het is gemakkelijk om profielen te zoeken en terug te vinden, wat frustratie en verloren tijd kan voorkomen.

Kosten Ematch

Een Lidmaatschap bij Ematch is gratis. Er kan gekozen worden om een premium lid te worden. 

De voordelen aan een premium lidmaatschap zijn:

 • onbeperkt berichten lezen en versturen, ook naar leden zonder een premium lidmaatschap
 • onbeperkt foto’s bekijken en andere profielinformatie van andere leden
 • contactgarantie (bij een abonnement van 3 maanden garandeert E-match 3 contactmomenten, bij een abonnement van 6 maanden is dat 5. Een contactmoment is een verstuurd bericht waarop gereageerd is door een ander lid, een toon interesse bericht of het vrijgeven van een foto)
 • zoeken op locatie
 • anoniem zoeken
 • leesbevestiging van verstuurde berichten
 • zien wie jouw profiel heeft bezocht
 • zien wie een premium lidmaatschap heeft
 • leden blokkeren
 • geen advertenties 

Er zijn 3 verschillende lidmaatschappen

Premium lite, 29,95 per maand:

Dit is een abonnement van 1 maand
Functies:

 • -berichten sturen en ontvangen
 • -foto’s van alle leden bekijken

Premium platinum, 19,95 per maand

Dit is een abonnement van 3 maanden
Functies:

 • berichten sturen en ontvangen
 • foto’s van alle leden bekijken
 • anoniem profielen bekijken
 • zien wie geinteresseerd is in jou
 • leesbevestiging van verstuurde berichten

Premium platinum plus, 14,95 per maand

Dit is een abonnement van 6 maanden
Functies:

 • berichten sturen en ontvangen
 • foto’s van alle leden bekijken
 • anoniem profielen bekijken
 • zien wie geinteresseerd is in jou
 • leesbevestiging van verstuurde berichten

Ematch app

Ematch heeft momenteel geen app. 

Nieuws en kortingen Ematch

Regelmatig zijn er acties en kortingen voor het gebruik van Ematch. Zo kan er 50% korting gekregen worden op het aanschaffen van een premium lidmaatschap.

Uitschrijven Ematch

Om je account op te zeggen of te verwijderen ga je naar profielinstellingen. Daar kan je kiezen voor account verwijderen. Wanneer je je profiel verwijderd wordt er aangegeven dat het profiel dan ook daadwerkelijk is verwijderd. Er zal dan geen restitutie van eventueel betaalde of in behandeling zijnde lidmaatschapsgelden zijn en alle berichten zullen worden verwijderd.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *