Algemene datingsites

Lexa

Lexa

3.65

Algemeen

3.4/5

Gebruiksgemak

3.8/5

Leden

3.4/5

Mogelijkheden

3.9/5

Prijs

3.8/5

Lexa behoort tot de grootste datingsites van Nederland. De datingsite bestaat al sinds 2002 en heeft in de afgelopen jaren een erg goede reputatie opgebouwd vanwege de betrouwbaarheid in online dating. Vele singles hebben al succes gehad via de datingsite. In het promotiefilmpje geeft Lexa aan dat er iedere week 35.000 dates voortkomen uit het gebruik van hun datingwebsite. Lexa heeft vele mogelijkheden en is een erg moderne en up to date datingsite. Behalve een datingsites is Lexa ook actief op andere vlakken, zo worden er single events zoals borrels en cocktail workshops waar je op een laagdrempelige manier singles kan tegen komen georganiseerd. Lees meer over Lexa Events.

Lexa Betrouwbaarheid

Lexa heeft enorm veel bekendheid in Nederland en zo bekend word je natuurlijk niet zomaar. De datingwebsite staat bekent om haar succesverhalen en je hoort van mensen in je omgeving dan ook regelmatig dat ze met behulp van Lexa geslaagde dates hebben gehad. Lexa geeft zelf aan dat ze ruim 200 succesverhalen per week hebben.

Lexa beschikt over het keurmerk veilig daten, dit keurmerk vergroot de betrouwbaarheid van de datingsite. Zo wordt de beveilig van de datingsite regelmatig getest en worden de leden gecontroleerd (waar onder het kopje keurmerken meer over te lezen is). Daarnaast heeft de datingsite door de vele reclame spots op televisie en radio dagelijks vele nieuwe aanmeldingen.

Gebruik Lexa

Zodra je de gratis inschrijving hebt voltooid kun je aan de slag bij Lexa en kun je meteen alle gebruikers die online zien. Dit is fijn als je op zoek bent naar meteen contact en niet een tijdje wil wachten voordat je een reactie krijgt. Je kunt meteen zien als je een berichtje hebt ontvangen, je krijgt hiervan een melding via e-mail en ziet het duidelijk staan op de datingsite: -berichten(1)-. Om het bericht te kunnen lezen, het te kunnen beantwoorden, flirts en foto’s te kunnen versturen en ontvangen, kortom om op wat voor manier dan ook contact te kunnen leggen met anderen moet je betaald lid worden. Onder het kopje kosten worden de prijzen en mogelijkheden uitgebreid omschreven.

Lexa is dan ook geen gratis datingsite, maar toch kun je regelmatig gratis gebruik maken van de datingsite via aanbiedingen. Deze worden regelmatig gecommuniceerd via de mail. Daarnaast worden er op Lexa verschillende dating tips gegeven. Zo krijg je een “shuffle”. Dit zijn profielen die aansluiten op jouw voorkeuren en doormiddel van een keuringssysteem kun je aangeven of de voorgestelde gebruiker je wel of niet leuk lijkt. Op basis van je keuzegedrag wordt dit wel of niet doorgegeven aan die persoon. Reageer je positief op een van de profielen, dan wordt dit doorgegeven aan deze persoon en kunnen jullie met elkaar in contact komen.

Inschrijven en inloggen Lexa

Inschrijven op Lexa is eenvoudig en kosteloos. In eerste instantie zijn alleen je e-mail adres, gebruikersnaam, geboortedatum en postcode nodig. Zo kun je vrij anoniem de datingsite proberen. Wanneer je ingelogd bent en op de knop “bekijk profielen” klikt krijg je echter nog een aantal vragen over lifestyle als: relatiestatus, persoonlijkheid, kinderen, uiterlijke kenmerken, geloofsovertuiging, beroep, huisdieren en interesses maar ook uitgebreide vragen over de date waar je naar opzoek bent. Daarnaast dien je een profieltekst in te vullen en een foto te uploaden. Op deze manier waarborgt Lexa dat de profielen redelijk aangevuld zijn met informatie. Het invullen van de informatie waar naar gevraagd wordt na je aanmelding is niet verplicht.

Zodra je alles hebt ingevuld moet je je account verifiëren door middel van een link welke naar je e-mail wordt gestuurd. Je kunt nu op je profiel, er staat nog wel bij dat je gegevens nog door Lexa gecontroleerd moet worden.

Kosten Lexa

Na je aanmelding bij Lexa heb je automatisch een gratis lidmaatschap. Wil je gebruik maken van de volledige functionaliteiten zoals berichten sturen naar anderen, dan zul je een betaald lidmaatschap moeten aanschaffen.

Lexa biedt de mogelijkheid om naast een gratis lidmaatschap een full membership te nemen.

De kosten van een full membership bedragen:

 • 9.99 per maand voor een lidmaatschap van 1 maand
 • 6.99 per maand voor een lidmaatschap van 3 maanden
 • 24.49 per maand voor een lidmaatschap van 6 maanden

Indien je kiest voor een lidmaatschap van 3 of 6 maanden wordt het volledig bedrag in een keer afschreven. Jammer, want misschien vind je wel een partner na 1 maand en betaal je 5 maanden voor niets.

Let op!
Wanneer je lidmaatschap afloopt zal Lexa.nl deze automatisch verlengen voor 1 maand. Er wordt dan via automatische incasso een maand afgeschreven (tegen een volledig maandtarief van 24.49) en dat wordt iedere maand verlengd totdat jij je lidmaatschap opzegt. Het gefactureerde bedrag kan afwijken wanneer Lexa besloten heeft een tariefwijziging door te voeren. Je geeft hiervoor automatisch toestemming zodra je je betaling bevestigt.

Lees verder onder Lexa app over hoe je kunt besparen met een smartphone abonnement. Betaling van abonnementen is mogelijk via iDeal, Credit Card of PayPal en loopt via een beveiligde verbinding.

Lexa App

Lexa heeft naast een de website ook een mobiele app die te downloaden is voor iOS, Android en Windows phone. Je moet minstens 17 jaar zijn om de applicatie te downloaden en vereist is 2.3 of hoger voor Android en iOS 7.0 of nieuwer voor Apple.

Met de mobiele app kun je altijd en overal daten en krijg je indien gewenst pushmeldingen. Met een betaald lidmaatschap kan je op de App ook chatten met andere gebruikers.
Recent heeft Lexa ook een applicatie beschikbaar gemaakt voor Apple Watch. Hiermee kun je flirten vanaf je smartwatch!

Als je geen membership hebt op de website van Lexa, kun je voor een van de smartphone memberships kiezen. De kosten zijn 19,99 per maand of 5,99 per week (tot 40% besparing ten opzichte van het abonnement op de website. Je kunt met dit membership geen gebruik maken van de diensten op de reguliere website van Lexa). De aankoop geschied rechtstreeks vanaf de Lexa app. Ben je dus van plan veel op je mobiel gebruik te maken van Lexa, is dit wellicht een betere keuze.

Met de app heb je bijna alle functionaliteiten die je op de website ook hebt zoals: in contact komen met singles, berichten en flirts sturen, bekijken wie jouw profiel heeft bekeken, je profiel bijwerken en foto’s uploaden.

Nieuws en kortingen Lexa.nl

Lexa heeft regelmatig kortingen en acties. Denk hierbij aan een dag gratis daten, 3 dagen een gratis lidmaatschap maar ook de bekende Lexa borrels ontbreken niet. Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven Lexa.nl

Wanneer je je lidmaatschap op Lexa.nl wilt stopzetten zul je dit minimaal 48 uur voor de vervaldag van het lopende lidmaatschap moeten doen om een verlenging van 1 maand te voorkomen. Wanneer je dit na 48 uur voor de vervaldatum doet zal je lidmaatschap met nog een maand worden verlengd en zullen de kosten hiervoor via automatisch incasso van je rekening worden afgeschreven. Wanneer je abonnement wordt verlengt wordt dit als volledige maand gerekend. Dit kost 24.49 per maand.

Het stopzetten van de automatische verlenging bij Lexa doe je als volgt. Je gaat naar je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm en klikt vervolgens op “Mijn instellingen”. Kies daar de rubriek “Mijn membership”. Hierna moet je je e-mailadres invullen, bevestigen en de verlenging van je lidmaatschap is beëindigd. Na het beëindigen van je automatische verlenging, ontvang je hiervan een e-mail ter bevestiging. Wanneer je deze bevestiging niet hebt gehad is je lidmaatschap niet beëindigd. Je kan ook altijd contact opnemen met de klantenservice van Lexa.

Controleer goed of het e-mailadres dat jij geformuleerd hebt geldig is via “Mijn instellingen”. Dit vindt je via je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm op de website. Je e-mailadres staat vervolgens aangegeven bij je account instellingen.

Nadat je automatische verlenging geannuleerd is blijft je profiel wel online en blijft je huidige betaalde abonnement lopen. Wanneer je verlenging is afgelopen krijg je weer alle functies van een gratis membership. Je kunt je vervolgens altijd opnieuw inschrijven voor een nieuw full membership bij Lexa. Wel zo handig mocht je relatie onverhoopt stuk lopen.

Definitief Verwijderen Lexa

Wil je tijdelijk geen gebruik maken van Lexa, omdat je aan het daten bent? Je kan dan je profiel tijdelijk offline zetten. Ga rechtsboven in het scherm naar je profielfoto en klik vervolgens op mijn Account. Aan de linkerkant zie je dan de optie staan mijn account opschorten. Hier kan je kiezen voor mijn profiel opschorten of om je account te verwijderen, klik hier. Je moet dan kiezen om je profiel op te schorten. Je profiel is nu niet meer zichtbaar op Lexa.nl en je zal geen e-mails meer ontvangen van Lexa. Helemaal verwijderd wordt je profiel niet bij opschorten, je kunt altijd weer opnieuw inloggen en je account weer activeren. Dit is handig wanneer je date toch niet uitgelopen is tot een relatie en je weer opnieuw op zoek gaat.

Let op! Opschorten betekent niet dat de automatische verlenging van je membership wordt stopgezet.

Wanneer je je profiel definitief wil verwijderen ga je naar je profielfoto rechtsboven en klikt daarna op mijn account. Aan de linkerkant zie je staan mijn profiel verwijderen. Je ziet hierna 3 stappen die je moet doorlopen om je profiel te verwijderen. Eerst moet je je identiteit bevestigen door je mailadres en wachtwoord in te voeren. Daarna klik je op mijn profiel verwijderen. Let op met het verwijderen van je account heb je geen toegang meer tot de gegevens van je profiel op Lexa, worden je contacten en ook de geschiedenis van verstuurde en ontvangen berichten verwijderd.

Om technische redenen is het niet mogelijk een lidmaatschap binnen 24 uur na aankoop ervan en 48 uur voor de vervaldag van het lopende lidmaatschap stop te zetten.

Wel heb je tot en met 14 dagen na het aangaan van het lidmaatschap de mogelijkheid om gebruik te maken van her herroepingsrecht zoals bedoeld in artikel 6 van de Thuiswinkelvoorwaarden. Er is dus geen man overboord wanneer je later dan 48 uur bent, je zult alleen even moeten wachten op de restitutie.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

235 gedachten over “Lexa

 • Je kunt ook nog extra betalen zodat vrouwen die geen betalend lid zijn toch op je kunnen reageren.
  Die vrouwen dus die van reizen, stedentripjes, uit eten gaan en terrasjes pakken houden maar blijkbaar geen geld hebben om zelf een membership te betalen.

 • Heel herkenbaar wat ik lees in de andere reviews. Ik as vrouw op lexa krijg wel zo nu en dan een bericht van een man. Maar na een vrij korte chat hoor je opeens niets meer van ze. Lexa probeert je hiermee op een of andere manier toch op de site te houden. Als je net weer denkt, zou deze man wel eerlijk en ge?nteresseerd zijn, blijkt het tegendeel weer. Zogenaamde nieuwe leden worden getoond, nou ik heb ze toch al echt vaker gezien! Ik geloof na tinder, relatieplanet en lexa niet meer in datingsites. Ik ga denk ik ook voor de wetenschappelijke match, married at first sight?

 • Na een paar jaar dacht ik het weer eens te proberen om online te gaan daten. Tot mijn verbazing kwam ik dezelfde vrouwen tegen die ik toen ook al zag. Bovendien ook profielen die exact gekopieerd zijn van andere zogenaamde gerenommeerde andere site’s. Het lijkt erop dat de site dezelfde profielen gewoon jaren online laat staan of gekopieerd van andere site’s en afspreken of contact leggen met die profielen gaat niet, of “ze” reageren helemaal niet.
  Een grote fake boel, alleen maar lokken en vervolgens je verleiden om meteen “volledig” abonnement te nemen om nog meer geld te kunnen genereren die nooit tot een echte match zullen leiden.

 • Heb 1mand abonnement betaald bij Lexa ?27,99 ?? 7 dagen kan niet inloggen. Zonder reden en uitleg lexa geblokkeerd en verwijdert mijn profiel. Heb zelf niets verkeerd gedaan op deze site!!!
  Voor all contacten openbaar stat tekst: Wij hebben vernomen dat het profiel als ongepast word beschouwd ? en iets over wij besloten om zijn account te verwijderen. Dus beste mensen goed dat heb ik alein 1 mand betaald aan deze “leuke bedrijfje” lexa. Just ervaring ??? Ik wens jullie allemaal liefde en vreugde?

 • Vorig najaar weer betalend lid geworden. Heb ik 4 dates gehad. Helaas geen klik. Als je na een jaar weer betalend lid word, krijg ik meer berichten van mannen. Als je een paar maanden lid bent, zien de mannen je niet eens en reageren ze niet meer als je een bericht stuur. Ja. Wel een paar berichten. Hebben ze het over sex en zoenen. Lexa is een sexsite geworden. De site is gewoon de weg kwijt. Oftewel de personen die erop staan Ik beschouw mezelf als een nomale goed uitziende vrouw. Ik heb alles goed op een rijtje. Zowel financieel als sociaal. En toch vind ik het niet op deze slechte site die Lexa heet. Het is toch niet normaal dat je uit zoveel mannen niet eens een goed persoon kan vinden om eventueel een relatie mee op heb kunnen bouwen.

 • Lexa is een en al bedrog ! .

  Ten eerste is de man/vrouw verhouding op deze site 1 op 3 ongeveer dus voor elke vrouw zijn er wel 3 mannen die allemaal berichten sturen. Veel mannen die alleen maar op een 1 night stand uit zijn en dus zie je dat veel vrouwen het niet serieus nemen of denken dat je een fake profiel bent als je normaal als man probeert te doen . Ik vind Lexa op zijn zachtst gezegd FUCKING duur , 25 euro voor 2 maanden ga je wel helemaal lekker ? Netflix kost een 10tje en daar heb je meer plezier aan . Zoals hieronder ook al genoemd was vragen ze veel te veel geld voor wat ze bieden als ik vrouwen tussen de 22-33 in een straal van 35 Km van mijn huis en nu online aan geef dan krijg je op een doordeweekse avond ongeveer 10 vrouwen tegen ……10 ! En daar betaal je dan bakken met geld voor nee hoor kan je net zo goed op Badoo zitten misschien wel minder serieus genomen door velen maar het is in ieder geval gratis (for the most part )

 • Ach ach ach wat een waardeloze site is dit .Ben je geen betalend lid dan vliegen de dames je om de oren, je mailbox loopt over van de berichten die je niet kunt lezen.En als je dan een proefabonnement neemt dan kun je reageren wat je wilt, maar er is geen enkele dame die reageert. Sterker nog, de dames die jou blokkeren kijken elke dag op jouw profiel.
  Oh ja wat ook leuk is is het onderdeel: zij hebben zich net aangemeld. Wat een onzin, zitten steeds dezelfde dames tussen. Zal computer wel verkeerd zijn afgesteld.
  1 grote waardeloze oplichters bende.

 • Cathalijne

  Meldingen staan vol fouten in geslacht: “zij ipv hij, haar ipv zijn”. Zeer amateuristische site. Suggesties dagelijks, uit alle uithoeken van het land, niets regio gebonden zoals Lexa beweert. Ook buitenlandse profielen!?
  Je kunt niets zonder te betalen.
  Heb spijt dat ik hieraan begonnen ben.

 • Als je een dame op deze site aanspreekt gaat ze er bij voorbaat van uit dat je nep bent. Je moet vaak bijbetalen om foto’s te zien terwijl je je eigen foto’s gewoon open hebt staan.
  Wat een oplichterszooi is dit zeg! En hoeveel nepprofielen zijn er zeg. Pure oplichterij. Dat dit mag in Nederland…

 • Dat zoiets ?berhaupt op tv reclame mag maken.
  Alles is al gezegd hier.
  Het is niet eens schandalig, het is crimineel.

  Hoop dat het hele lexa zooitje word
  opgedoekt.

  Om te janken.

  En die ene ster die je hier moet geven.
  Ik zie het als een symbolisch lexa sterretje, waar ik keihard tegen aan wil trappen.
  Dus pijn aan je lexa sterretje? Mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *