Algemene datingsites

Lexa

Lexa

3.65

Algemeen

3.4/5

Gebruiksgemak

3.8/5

Leden

3.4/5

Mogelijkheden

3.9/5

Prijs

3.8/5

Lexa behoort tot de grootste datingsites van Nederland. De datingsite bestaat al sinds 2002 en heeft in de afgelopen jaren een erg goede reputatie opgebouwd vanwege de betrouwbaarheid in online dating. Vele singles hebben al succes gehad via de datingsite. In het promotiefilmpje geeft Lexa aan dat er iedere week 35.000 dates voortkomen uit het gebruik van hun datingwebsite. Lexa heeft vele mogelijkheden en is een erg moderne en up to date datingsite. Behalve een datingsites is Lexa ook actief op andere vlakken, zo worden er single events zoals borrels en cocktail workshops waar je op een laagdrempelige manier singles kan tegen komen georganiseerd. Lees meer over Lexa Events.

Lexa Betrouwbaarheid

Lexa heeft enorm veel bekendheid in Nederland en zo bekend word je natuurlijk niet zomaar. De datingwebsite staat bekent om haar succesverhalen en je hoort van mensen in je omgeving dan ook regelmatig dat ze met behulp van Lexa geslaagde dates hebben gehad. Lexa geeft zelf aan dat ze ruim 200 succesverhalen per week hebben.

Lexa beschikt over het keurmerk veilig daten, dit keurmerk vergroot de betrouwbaarheid van de datingsite. Zo wordt de beveilig van de datingsite regelmatig getest en worden de leden gecontroleerd (waar onder het kopje keurmerken meer over te lezen is). Daarnaast heeft de datingsite door de vele reclame spots op televisie en radio dagelijks vele nieuwe aanmeldingen.

Gebruik Lexa

Zodra je de gratis inschrijving hebt voltooid kun je aan de slag bij Lexa en kun je meteen alle gebruikers die online zien. Dit is fijn als je op zoek bent naar meteen contact en niet een tijdje wil wachten voordat je een reactie krijgt. Je kunt meteen zien als je een berichtje hebt ontvangen, je krijgt hiervan een melding via e-mail en ziet het duidelijk staan op de datingsite: -berichten(1)-. Om het bericht te kunnen lezen, het te kunnen beantwoorden, flirts en foto’s te kunnen versturen en ontvangen, kortom om op wat voor manier dan ook contact te kunnen leggen met anderen moet je betaald lid worden. Onder het kopje kosten worden de prijzen en mogelijkheden uitgebreid omschreven.

Lexa is dan ook geen gratis datingsite, maar toch kun je regelmatig gratis gebruik maken van de datingsite via aanbiedingen. Deze worden regelmatig gecommuniceerd via de mail. Daarnaast worden er op Lexa verschillende dating tips gegeven. Zo krijg je een “shuffle”. Dit zijn profielen die aansluiten op jouw voorkeuren en doormiddel van een keuringssysteem kun je aangeven of de voorgestelde gebruiker je wel of niet leuk lijkt. Op basis van je keuzegedrag wordt dit wel of niet doorgegeven aan die persoon. Reageer je positief op een van de profielen, dan wordt dit doorgegeven aan deze persoon en kunnen jullie met elkaar in contact komen.

Inschrijven en inloggen Lexa

Inschrijven op Lexa is eenvoudig en kosteloos. In eerste instantie zijn alleen je e-mail adres, gebruikersnaam, geboortedatum en postcode nodig. Zo kun je vrij anoniem de datingsite proberen. Wanneer je ingelogd bent en op de knop “bekijk profielen” klikt krijg je echter nog een aantal vragen over lifestyle als: relatiestatus, persoonlijkheid, kinderen, uiterlijke kenmerken, geloofsovertuiging, beroep, huisdieren en interesses maar ook uitgebreide vragen over de date waar je naar opzoek bent. Daarnaast dien je een profieltekst in te vullen en een foto te uploaden. Op deze manier waarborgt Lexa dat de profielen redelijk aangevuld zijn met informatie. Het invullen van de informatie waar naar gevraagd wordt na je aanmelding is niet verplicht.

Zodra je alles hebt ingevuld moet je je account verifiëren door middel van een link welke naar je e-mail wordt gestuurd. Je kunt nu op je profiel, er staat nog wel bij dat je gegevens nog door Lexa gecontroleerd moet worden.

Kosten Lexa

Na je aanmelding bij Lexa heb je automatisch een gratis lidmaatschap. Wil je gebruik maken van de volledige functionaliteiten zoals berichten sturen naar anderen, dan zul je een betaald lidmaatschap moeten aanschaffen.

Lexa biedt de mogelijkheid om naast een gratis lidmaatschap een full membership te nemen.

De kosten van een full membership bedragen:

 • 9.99 per maand voor een lidmaatschap van 1 maand
 • 6.99 per maand voor een lidmaatschap van 3 maanden
 • 24.49 per maand voor een lidmaatschap van 6 maanden

Indien je kiest voor een lidmaatschap van 3 of 6 maanden wordt het volledig bedrag in een keer afschreven. Jammer, want misschien vind je wel een partner na 1 maand en betaal je 5 maanden voor niets.

Let op!
Wanneer je lidmaatschap afloopt zal Lexa.nl deze automatisch verlengen voor 1 maand. Er wordt dan via automatische incasso een maand afgeschreven (tegen een volledig maandtarief van 24.49) en dat wordt iedere maand verlengd totdat jij je lidmaatschap opzegt. Het gefactureerde bedrag kan afwijken wanneer Lexa besloten heeft een tariefwijziging door te voeren. Je geeft hiervoor automatisch toestemming zodra je je betaling bevestigt.

Lees verder onder Lexa app over hoe je kunt besparen met een smartphone abonnement. Betaling van abonnementen is mogelijk via iDeal, Credit Card of PayPal en loopt via een beveiligde verbinding.

Lexa App

Lexa heeft naast een de website ook een mobiele app die te downloaden is voor iOS, Android en Windows phone. Je moet minstens 17 jaar zijn om de applicatie te downloaden en vereist is 2.3 of hoger voor Android en iOS 7.0 of nieuwer voor Apple.

Met de mobiele app kun je altijd en overal daten en krijg je indien gewenst pushmeldingen. Met een betaald lidmaatschap kan je op de App ook chatten met andere gebruikers.
Recent heeft Lexa ook een applicatie beschikbaar gemaakt voor Apple Watch. Hiermee kun je flirten vanaf je smartwatch!

Als je geen membership hebt op de website van Lexa, kun je voor een van de smartphone memberships kiezen. De kosten zijn 19,99 per maand of 5,99 per week (tot 40% besparing ten opzichte van het abonnement op de website. Je kunt met dit membership geen gebruik maken van de diensten op de reguliere website van Lexa). De aankoop geschied rechtstreeks vanaf de Lexa app. Ben je dus van plan veel op je mobiel gebruik te maken van Lexa, is dit wellicht een betere keuze.

Met de app heb je bijna alle functionaliteiten die je op de website ook hebt zoals: in contact komen met singles, berichten en flirts sturen, bekijken wie jouw profiel heeft bekeken, je profiel bijwerken en foto’s uploaden.

Nieuws en kortingen Lexa.nl

Lexa heeft regelmatig kortingen en acties. Denk hierbij aan een dag gratis daten, 3 dagen een gratis lidmaatschap maar ook de bekende Lexa borrels ontbreken niet. Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven Lexa.nl

Wanneer je je lidmaatschap op Lexa.nl wilt stopzetten zul je dit minimaal 48 uur voor de vervaldag van het lopende lidmaatschap moeten doen om een verlenging van 1 maand te voorkomen. Wanneer je dit na 48 uur voor de vervaldatum doet zal je lidmaatschap met nog een maand worden verlengd en zullen de kosten hiervoor via automatisch incasso van je rekening worden afgeschreven. Wanneer je abonnement wordt verlengt wordt dit als volledige maand gerekend. Dit kost 24.49 per maand.

Het stopzetten van de automatische verlenging bij Lexa doe je als volgt. Je gaat naar je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm en klikt vervolgens op “Mijn instellingen”. Kies daar de rubriek “Mijn membership”. Hierna moet je je e-mailadres invullen, bevestigen en de verlenging van je lidmaatschap is beëindigd. Na het beëindigen van je automatische verlenging, ontvang je hiervan een e-mail ter bevestiging. Wanneer je deze bevestiging niet hebt gehad is je lidmaatschap niet beëindigd. Je kan ook altijd contact opnemen met de klantenservice van Lexa.

Controleer goed of het e-mailadres dat jij geformuleerd hebt geldig is via “Mijn instellingen”. Dit vindt je via je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm op de website. Je e-mailadres staat vervolgens aangegeven bij je account instellingen.

Nadat je automatische verlenging geannuleerd is blijft je profiel wel online en blijft je huidige betaalde abonnement lopen. Wanneer je verlenging is afgelopen krijg je weer alle functies van een gratis membership. Je kunt je vervolgens altijd opnieuw inschrijven voor een nieuw full membership bij Lexa. Wel zo handig mocht je relatie onverhoopt stuk lopen.

Definitief Verwijderen Lexa

Wil je tijdelijk geen gebruik maken van Lexa, omdat je aan het daten bent? Je kan dan je profiel tijdelijk offline zetten. Ga rechtsboven in het scherm naar je profielfoto en klik vervolgens op mijn Account. Aan de linkerkant zie je dan de optie staan mijn account opschorten. Hier kan je kiezen voor mijn profiel opschorten of om je account te verwijderen, klik hier. Je moet dan kiezen om je profiel op te schorten. Je profiel is nu niet meer zichtbaar op Lexa.nl en je zal geen e-mails meer ontvangen van Lexa. Helemaal verwijderd wordt je profiel niet bij opschorten, je kunt altijd weer opnieuw inloggen en je account weer activeren. Dit is handig wanneer je date toch niet uitgelopen is tot een relatie en je weer opnieuw op zoek gaat.

Let op! Opschorten betekent niet dat de automatische verlenging van je membership wordt stopgezet.

Wanneer je je profiel definitief wil verwijderen ga je naar je profielfoto rechtsboven en klikt daarna op mijn account. Aan de linkerkant zie je staan mijn profiel verwijderen. Je ziet hierna 3 stappen die je moet doorlopen om je profiel te verwijderen. Eerst moet je je identiteit bevestigen door je mailadres en wachtwoord in te voeren. Daarna klik je op mijn profiel verwijderen. Let op met het verwijderen van je account heb je geen toegang meer tot de gegevens van je profiel op Lexa, worden je contacten en ook de geschiedenis van verstuurde en ontvangen berichten verwijderd.

Om technische redenen is het niet mogelijk een lidmaatschap binnen 24 uur na aankoop ervan en 48 uur voor de vervaldag van het lopende lidmaatschap stop te zetten.

Wel heb je tot en met 14 dagen na het aangaan van het lidmaatschap de mogelijkheid om gebruik te maken van her herroepingsrecht zoals bedoeld in artikel 6 van de Thuiswinkelvoorwaarden. Er is dus geen man overboord wanneer je later dan 48 uur bent, je zult alleen even moeten wachten op de restitutie.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

235 gedachten over “Lexa

 • lexa moet het volgende doen; Geen onbetaalde members meer toelaten, eerst laten betalen, en alle opties voor 1prijs, nu te veel inactieve leden, te veel opties waar men voor moet betalen en veel profielen wie er snel weer verdwenen zijn, jan en alleman kan er zo maar [gratis] op, hoop dat lexa dit ook inziet.

 • lexa moet het volgende doen; Geen onbetaalde members meer toelaten, eerst laten betalen, en alle opties voor 1prijs, nu te veel inactieve leden, te veel opties waar men voor moet betalen en veel profielen wie er snel weer verdwenen zijn, jan en alleman kan er zo maar [gratis] op, hoop dat lexa dit ook inziet.

 • Micky Blueeyes

  Bij het gratis abonnement lijkt er interesse te zijn voor je profiel. Eenmaal betaald lid verminderd dat aanzienlijk. Ik kan het niet hard maken, maar ik vermoed dat Lexa er lege accounts op nahoudt welke ze gebruiken om mensen in een abonnement te lokken.
  Opzeggen kan pas na 24 uur van afsluiten en moet 48 uur voor aflopen. Wat een gemene trucjes zijn dat?! Ook is de klantenservice onbereikbaar en bijna onmogelijk aan te schrijven. Eigenaar van Meetic moet inmiddels miljonair zijn, maar op wat voor een manier?

 • Tinder, Badoo, Happn, Novamunda, Lexa, Partnership. Allemaal bedrijven die fake profielen delen. Mijn advies is dat niemand er meer een abo koopt en via deze weg de oplichting vanzelf stopt. Datingsites zijn kut. Wil je een leuke dame ontmoeten. Ga de kroeg in en heb daar een echt gesprek.

 • Kan mezelf niet vinden in alle negatieve berichten. Nu bijna een half jaar lid van Lexa en heb eigenlijk alleen positieve ervaringen, Natuurlijk staan er ook vervelende types op maar die kom je in het dagelijks leven ook tegen. Heb een aantal dates gehad met leuke mannen. Helaas geen wederzijdse klik. Maar daar kan Lexa niets aan doen. Na een half jaar zie je idd veel dezelfde gezichten en word het tijd om het eens ergens anders te proberen. Wat betreft het opzeggen, dat heeft nog geen 5 minuten van mijn tijd gekost om uit te vinden hoe dat moet. Er zijn zeker een aantal verbeter punten maar over het algemeen genomen een prima datingsite.

 • Ik lees wel heel veel reacties van gefrustreerde mannen en vrouwen hier. Ik heb tot nu toe (1 maand betalend lid) alleen maar leuke gesprekken en dates gehad. Ok?, soms zat er een man bij die meteen begon over samen douchen, maar over het algemeen prima mannen met dito gesprekken.
  Ik denk dat het ook ligt aan je eigen verwachtingen, welke foto’s je gebruikt en je manier van communiceren wat voor volk je aantrekt.

 • De mensen hier hebben gelijk er zitten mensen achter die zo lekker binnen lopen met alle nep profielen je krijgt geen antwoord of je word geblokt .Hier wil de regering alles controleren waarom zulke sits niet heb wel een vermoeden lieverd de staat ook geld op .

 • @Rien; beter hoe jij het hier verwoord kan niet beter, allemaal oh zo waar wat je schrijft. Zelf zijn ze te beroerd om te betalen voor een abonnement de vrouw[en]. De Nederlandse Vrouw gaat ook niks van uit, te gemak zucht het merendeels.

 • Nou, heb mijzelf maar verwijdert, hoewel ik tot september betaalt heb.
  Kunnen die vrouwen nou echt niet iets origineler uit de hoek komen dan met maatje, wijntje, stedentripje en kaasplankje?
  Dol op mijn kids. [Joh].
  Hobby’s: Netflix
  [Sinds wanneer is onderuit gezakt voor de televisie hangen ook al een hobby.]
  Ben jij die eerlijke man? [ Nee, de halve stad krijgt nog geld van me, nou goed]

 • @Rien, ja die reisjes en uit eten kunnen wij als Man dan gaan betalen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *