Algemene datingsites

Paiq

Paiq

2.3

Algemeen

2.5/5

Gebruiksgemak

2.0/5

Leden

2.5/5

Mogelijkheden

2.0/5

Prijs

2.5/5

Paiq is een datingsite die het net even wat anders aanpakt dan de gemiddelde datingsite. In plaats van een uitgebreid profiel bij alle leden, welke je door moet nemen om erachter te komen of iemand een goede match voor je is, maakt Paiq gebruik van matching door middel van een slim systeem. Zo kom je alleen in contact met mensen die echt bij je passen. Met deze matches kun je vervolgens chatten, waarbij de foto pas zichtbaar wordt naarmate het gesprek vordert. Zo leer je eerst iemand kennen, voordat je het uiterlijk van deze persoon beoordeeld. Doordat Paiq geen TV of radio reclame maakt, is het misschien niet de bekendste datingsite. Toch wordt Paiq vaak genoemd bij de beste datingsites van Nederland.

Paiq Betrouwbaarheid

Paiq heeft geen datingsite keurmerk, maar is wel lid van thuiswinkel waarborg. Daarbij geeft Paiq een duidelijke uitleg van waarom ze sinds juni 2014 geen datingsite keurmerk meer hebben. Dit zit namelijk als volgt; het datingsite keurmerk was eigendom van de acht grootste datingsites, waaronder Paiq. Het doel van dit keurmerk zou zijn eerlijke datingsites met goede dienstverlening. Maar doordat niet alle datingsites dit doel na zouden streven heeft Paiq besloten af te stappen van dit keurmerk. Toch lijkt Paiq een betrouwbaar datingnetwerk, als lid van de thuiswinkel waarborg. Paiq is de nummer 1 datingsite van Nederland volgens Tros Radar, de beste datingsite volgens Vara Kassa, website van het jaar in 2010 en 2011 in de categorie beste datingsites en een groot aantal positieve reviews.

Doordat datingsite Paiq geen profielen heeft kunnen andere leden jouw gegevens niet zomaar zien. Je kunt elkaar pas zien wanneer je een match hebt. Ook kun je speed daten of meedoen aan een foto toernooi. In alle gevallen kun je dus zelf bepalen wie je gegevens wel of niet te zien krijgen. Daarbij kunnen niet-leden je gegevens sowieso nooit zien. Wanneer je een contact tegenkomt die je wilt blokkeren kun je ervoor kiezen om deze persoon te blokkeren, zelf onzichtbaar te worden of deze persoon te blokkeren en een melding te maken van deze persoon bij het Paiq team. Zij gaan je melding dan na en bekijken of het nodig is om deze persoon voorgoed van het datingnetwerk te blokkeren.

In contact komen met het Paiq team voor vragen, opmerkingen of klachten gaat gemakkelijk via de chat of de mail. Via de chat krijg je over het algemeen op werkdagen snel antwoord. Via de mail kun je binnen maximaal 2 werkdagen antwoord verwachten. Dat werkt heel fijn.

Inschrijven en inloggen Paiq

De inschrijving op Paiq gaat gemakkelijk aan snel. Geef aan of je een man of vrouw bent en selecteer vervolgens of je geinteresseerd bent in een man of in een vrouw. Vul dan je e-mailadres in en klik op inschrijven. Ook kun je gebruik maken van de optie om via Facebook of Google+ jouw gegevens automatisch in te vullen. Je krijgt dan vervolgens een e-mail toegestuurd om je inschrijving te bevestigen. Door op de link in de e-mail te klikken bevestig je de inschrijving en wordt je automatisch doorgestuurd naar een pagina waarop je je voornaam en wachtwoord in kunt vullen. Je voornaam hoeft trouwens niet echt te zijn, je mag ook een pseudoniem of nickname gebruiken om anoniem te blijven. Na het invullen van je naam en wachtwoord dien je akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en het privacy beleid en vervolgens kun je deze gegevens opslaan.

Na het opslaan van deze profielgegevens wordt je automatisch doorgestuurd naar een lijst met basisvragen. Op deze pagina dien je je leeftijd, woonplaats, hoogst genoten opleiding, lengte, gewicht, kinderwens en huidige relatiestatus in te vullen. Hierbij wordt ook vermeld dat je gewicht niet getoond zal worden op je profiel, maar dat dit wel van belang is voor het maken van de juiste matches.

Na het invullen van de basisvragen wordt je doorgestuurd naar de volgende twee pagina’s met vragen over je persoonlijkheid. Hier wordt onder andere getoetst hoe je met mensen omgaat, of je van feestjes houdt of dat je juist war rustiger bent en of je zorgzaam bent.

Daarna volgt een vragenlijst over intimiteit en gevoel. Hier wordt onder andere gevraagd of je al eens een serieuze relatie hebt gehad, of seks belangrijk voor je is en of lichamelijke trouw een vereiste voor je is. Na de vragenlijst over intimiteit en gevoel volgt een vragenlijst over levensstijl en visie, waarin onder andere wordt ingegaan op geloof en vrijetijdsbesteding.

Na het invullen van de bovenstaande vragenlijsten wordt je gevraagd tenminste een goede foto up te loaden. Je kunt dit scherm echter ook wegklikken, zodat je door kunt gaan zonder foto. Hierna is je profiel aangemaakt en nu volgende de match voorstellen.

Kosten Paiq

Inschrijven bij Paiq is helemaal gratis. Met het gratis Paiq Fun lidmaatschap kun je vervolgens singles ontmoeten en van verschillende functies gebruik maken, maar dit heeft wel zijn beperkingen. Zo krijg je bijvoorbeeld maar een beperkt aantal matches toegewezen en kun je van een aantal functies geen gebruik maken.

Voor meer mogelijkheden op Paiq kun je upgraden naar het Paiq Select lidmaatschap of credits kopen. Het Paiq Select lidmaatschap houdt in dat je voor een maandelijks bedrag een aantal voordelen hebt op de datingsite. Deze voordelen zijn dat je iedere dag een nieuw matchvoorstel ontvangt, je direct scherpe foto’s kan zien van je matchvoorstellen, je een matchvoorstel kan accepteren of blokkeren, je het belang van alle match- voorkeuren in kan stellen en je criteria op kan geven zoals lengte, leeftijd, opleidingsniveau, etc. Al deze functies zijn met het gratis Paiq Fun lidmaatschap niet mogelijk.

Bij het betaalde Paiq Select lidmaatschap krijg je iedere week ook 150 credits om vrij te besteden aan andere extra’s op de datingsite. Maar in plaats van te kiezen voor het betaalde Paiq Select lidmaatschap kun je bij het gratis Paiq Fun lidmaatschap ook credits kopen om van extra functies op de website gebruik te kunnen maken. Credits kun je bijvoorbeeld inzetten voor foto-reacties, extra matches, het onthullen van foto’s, het onthullen van interesses, het onzichtbaar worden en het deblokkeren van geblokkeerde contacten.

De kosten van het betaalde Paiq Select lidmaatschap zijn de eerste maand 19,50 euro en de daaropvolgende maanden 9,50 euro per maand. Je kunt ervoor kiezen om voor een aantal maanden vooruit te betalen via iDeal, creditcard of Paypal. Maar je kunt ook en lidmaatschap voor onbepaalde tijd aangaan, in dat geval betaal je de eerste maand via iDeal en de daarop volgende maanden wordt het bedrag automatisch afgeschreven via automatische incassso.

Credits kun je verdienen of verkopen. Credits verdien je door vrienden uit te nodigen om lid te worden van Paiq en door je contacten te beoordelen op verzoek van Paiq. Ook kun je credits kopen met een eenmalige betaling via iDeal, CreditCard, PayPal of een 0900-nummer. Er zijn vier verschillende creditpakketten te koop, namelijk 65 credits voor 1,30 euro, 125 credits voor 3,00 euro, 250 credits voor 5,00 euro en 500 credits voor 9,00 euro. Het pakket van 65 credits is alleen via de telefoon te bestellen.

Paiq App

Paiq heeft een goed werkende mobiele applicatie waarmee je gemakkelijk nieuwe matches kunt vinden en kunt chatten. Daarbij geeft de app pushmeldingen wanneer je berichten ontvangt en wanneer je contacten online zijn. De app is geschikt voor Iphone en Android, maar er is ook een desktop versie beschikbaar die je eenvoudig kunt installeren op je computer. Op de Paiq app ontvang je matches waarvan de foto wazig is gemaakt. Naar mate je berichten stuurt naar deze mogelijke partner, wordt de foto steeds scherper.

Daarnaast is er de app Into My Life. Deze app is weliswaar een product van Paiq, maar staat geheel op zichzelf. Bij deze mobiele app kun je een kijkje nemen in de levens van singles in je omgeving. Ook deze app is er zowel voor Iphone als Android.

Nieuws en kortingen Paiq

Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven Paiq

Om je uit te schrijven voor Paiq kies je via menu, instellingen en dan uitschrijven. Hierbij wordt je reden van uitschrijving gevraagd en moet je je wachtwoord invullen ter bevestiging. Vervolgens krijg je een mail ter bevestiging van je uitschrijving en dit is ook meteen de laatste mail die van Paiq ontvangt. Je gegevens na uitschrijving verwijderd van Paiq.

Wil je Paiq niet helemaal verwijderen, maar gewoon een tijdje stopzetten? Paiq kent geen non-actief modus, maar je kunt wel de doorlopende betalingen voor het Paiq Select abonnement tijdelijk uitschakelen.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

85 gedachten over “Paiq

  • ik zit nu tijdje op paiq en vind het leuk en spontaan ik chat met iedereen en zie wel als er wat uitkomt sommige vrouwen zitten hier en deugen niet maar dat is met mannen ook zo ze zeggen dat het sex is wat de klok slaat ik heb nog nooit gehad dat er een alleen wou neuken en verder niets

  • wil me uitschrijven maar dat lukt niet. Neem wel contact op met radar

  • Na een toevalstreffer bij de eerste speeddate en sex met haar een week later verder een totaal nutteloze dating app. De matches kloppen voor geen meter, hoe nauwkeurig je je profiel ook invult. Na een tijdje zijn er opeens totaal geen speeddate kandidaten meer?? En smaken verschillen…maar aantrekkelijke vrouwen komen amper voorbij. Mijn advies: iig geen geld aan credits besteden!

  • wil graag weten waarom ik niet meer op paiq kan komen. Heb een wit scherm. Ben tevreden over paiq

  • Ik begrijp niet waar de slechte waarderingen vandaan komen. Heb tot nu toe hele goede ervaringen gehad met Paiq. Misschien dat je na je 30e veeleisender aan het worden bent, maar ga dan gewoon lekker naar een leuk cafeetje en spreek een vrouwtje aan ipv ongeduldig zijn op een datingsite.

    Ik ben een alleenstaande moeder. Ik snap dat 80% van de mannen daar iets van vinden. Maar dat zal mij een zorg zijn. Ik ben op zoek naar een Partner voor mij, niet een vader voor mijn kind. Ook ik verdien een eerlijke manier op de website en in de liefde. Er zijn genoeg leuke vrouwen die niets om geld geven maar genoeg plaats hebben in hun hart voor 2.

    Doe je roze bril af.. En denk je in dat ook jij niet de eerste keus zal zijn van iemand die jij afbrandt.. Een leuke middag of avond is toch ook prima. Date een beetje rond en focus niet zo op dat settelen zodra je je hebt voorgesteld. Never judge a book by it’s cover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *