Algemene datingsites

Relatieplanet

Relatieplanet

3.5

Algemeen

3.5/5

Gebruiksgemak

3.0/5

Leden

3.5/5

Mogelijkheden

3.5/5

Prijs

4.0/5

Relatieplanet is met meer dan 5.000.000 leden en meer dan 240.000 waargebeurde liefdesverhalen, de grootste datingsites van de Benelux. Daarnaast is het zeker als je kijkt naar het grote aantal gebruikers, een van de beste datingsites van Nederland. Bovendien is Relatieplanet ook een van de oudste en bekendste datingsite van Nederland en België. Relatieplanet.nl bestaat al sinds 2002 en heeft meer dan 7 keer datingwebsite van het jaar gewonnen, het mag dus met recht een van de populairste datingsites genoemd worden.
Volgens Relatieplanet zijn door gebruik te maken van de online datingwebsite Relatieplanet meer dan 240.000 relaties voort gekomen. Relatieplanet is een datingsite voor iedereen. Hoger opgeleiden, jongeren, ouderen, hetero’s en homo’s. Iedereen is welkom op bij Relatieplanet. Omdat het ledenbestand zo divers is, is de kans groot dat je een match vindt en er ook voor jou een succesvol liefdesverhaal kan ontstaan.

Relatieplanet Betrouwbaarheid

Relatieplanet is een van de eerste datingsites in Nederland en is ondertussen uitgegroeid tot een van de grootste datingsite van Nederland. Betrouwbaarheid is erg belangrijk voor Relatieplanet, zeker omdat het zo’n grote datingsites is en veel bekendheid heeft.

De datingsite geeft aan zorgvuldig en veilig met de gegevens van gebruikers om te gaan en deze goed af te schermen. Zo beschikt de datingwebsite over het Thuiswinkel Waarborg en Keurmerk veilig daten. Door deze keurmerken ben je er zeker van dat er veilig met je informatie wordt omgegaan. Relatieplanet heeft zo ook een beveiligde SSL verbinding zie er voor zorgt dat je wachtwoorden veilig zijn.

Thuiswinkel voert regelmatig controles uit of de beveiliging helemaal op orde is. Deze organisatie zegt dus veel over de betrouwbaarheid en de veiligheid van Relatieplanet. Dit geeft dus wel een veilig gevoel. Belangrijker is eigenlijk dat relatieplanet beschikt over het keurmerk Veilig Daten.

Het Keurmerk Veilig Daten garandeert je dat er waarde wordt gehecht aan de betrouwbaarheid en de veiligheid van de leden. Zo wordt bijvoorbeeld de echtheid van alle inschrijvingen en leden van de datingwebsite handmatig gecontroleerd. Alleen op deze manier kan de datingsite de echtheid van haar leden garanderen. Dit draagt ook bij het veilig en vertrouwde gevoel dat je krijgt van de datingsite. Je kunt dus met een gerust hart op zoek naar liefde op relatieplanet.nl.
Relatieplanet beschikt als een van de weinige online datingwebsites over een goede klantenservice die ook telefonisch te bereiken is. Deze is iedere dag van 09:00 tot 21:00 te bereiken is en welke 365 dagen per jaar geopend is. Je kunt dus op bijna ieder moment van de dag met je vragen bij een medewerker van Relatieplanet.nl terecht. Ook heeft de datingsite bij een betaald lidmaatschap een datingcoach, welke gratis tips verstrekt om succesvoller te zijn met online daten.

Dat de websites een van bekendste en meeste gebruikte datingsites is, valt ook op te maken uit het gegeven dat Relatieplanet.nl al jaren op rij genomineerd is voor datingsite van het jaar. En deze ook meermaals heeft gewonnen. Zo heeft Relatieplanet.nl deze prijs ook in 2014 en 2015 gewonnen.

Sinds de komst van de AVG is het zetten van advertentiecookies niet meer toegestaan zonder dat hier voor toestemming is gegeven. De Consumentenbond voert hier regelmatig controle op. Relatieplanet slaagde voor de test in 2019. Dit betekent dat zonder je akkoord Relatieplanet je gegevens niet deelt met commerciële derde partijen.

Inschrijven en inloggen Relatieplanet

Inschrijven op Relatieplanet.nl gaat zeer eenvoudig en is bovendien helemaal gratis. Op de homepage vul je je e-mailadres, gewenste gebruikersnaam en geboortedatum in. Vervolgens ontvang je een email waarin je je account kan activeren. Je inschrijving is op dat moment geslaagd.

In tegenstelling tot vele andere populaire grote datingsites maakt de site nog geen gebruikt van een persoonlijkheidstest. Dit maakt het aanmelden erg makkelijk en snel. Je hoeft alleen wat informatie over jezelf in te vullen zoals je: uiterlijk, gezondheid, persoonlijke situatie, hobby’s, etc. Ook kun je een zoekprofiel opstellen. Je kunt hierin aangeven naar wat voor een persoon je op zoek bent. Bij het aanmaken van je profiel krijg je verplicht te beantwoorden vragen zodat het profiel van iedere gebruiker op Relatieplanet deze minimale informatie bevat.

Het invullen van je profiel is zeer eenvoudig en is binnen enkele minuten gedaan. Vanaf dat moment kun je op zoek naar een date. Ook ontvang je op basis van je matching-profiel een aantal matches. Dit maakt het zoeken wat eenvoudiger. Zeker nu de datingsite een zeer groot ledenaantal heeft.

Kosten Relatieplanet.nl

Relatieplanet is gratis te gebruiken. Met een gratis lidmaatschap kan je gratis onbeperkt andere profielen bekijken, berichten die zijn ontvangen in je postvak bekijken en je eigen profiel met informatie aanvullen.

Als je de volledige functionaliteit van de website wilt gebruiken, dan moet je een full membership aanschaffen. Met een Full membership kan je onbeperkt foto’s bekijken, berichten naar andere versturen, zien wie jouw profiel bekijkt en korting krijgen op Events van relatieplacet en Singlereizen.

De kosten van een Full membership zijn:

 • 1 maand 24,95
 • 3 maanden 14,95
 • 6 maanden 9,95

Betalen geschied via iDeal of via creditcard.

Relatieplanet App

Relatieplanet.nl beschikt over een mobiele app met ondersteuning voor iOS en Android. Met de app ben je altijd bereikbaar en kun je waar je ook bent actief blijven daten. De app heeft veel functies, zo kun je berichtjes versturen, je gesprekken bekijken, naar matches zoeken of foto’s uploaden en versturen. Via de Apple store en Google play is de App gratis te downloaden. Mocht je de app niet op je apparaat hebben staan, dan is er niets aan de hand. Je kunt namelijk ook de mobiele webpagina gebruiken, met dezelfde functionaliteit van de app.

Nieuws en kortingen

Geregeld heeft Relatieplanet aanbiedingen en kortingsacties voor nieuwe leden. Blijf op de hoogte van de laatste acties en kortingen via onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven Relatieplanet.nl

Wil je tijdelijk even geen gebruik maken van je account, omdat je bijvoorbeeld aan het daten bent dan kan je je account makkelijk deactiveren. Met de deactivatie van je account ben je tijdelijk niet meer zichtbaar op Relatieplanet en ontvang je hiermee ook geen berichten meer.

Het makkelijke hieraan is dat je op een later tijdstip je account weer kunt activeren zodat je weer verder kan gaan en al je eerder gemaakte matches en berichten opnieuw kunt inzien. Dit kan bijvoorbeeld makkelijk zijn als je date toch niet iets serieus is geworden en je opnieuw op zoek gaat naar een nieuwe date.

Het verwijderen van je account is iets moeilijker, maar met de zoekfunctie Hulp nodig op de website heb je dit zo gevonden. Wanneer je hierop geklikt hebt krijg je meest gestelde vragen. Hierbij staat de optie abonnement opzeggen of profiel definitief verwijderen. Het verwijderen van een account gaat zeer eenvoudig en is zo gebeurt met het stappenplan die zichtbaar wordt bij het verwijderen van je account. Let wel even op dat het verwijderen van je account definitief is en niet te herstellen is.
Kijk ook even of je abonnement is stop gezet, anders betaal je hier eventueel door terwijl je geen gebruik maakt van de site.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

156 gedachten over “Relatieplanet

 • Na twijfelen toch geprobeerd; maar wat een teleurstelling. Mijn -veel voorkomende- naam werd elders gespot en mijn account bij deze datingsite is zonder pardoes geblokkeerd. Niet dat ik er nou echt matches had. Maar ik was net lid geworden!
  Mijn advies; Bespaar je geld en probeer het elders!

 • Relatie Planet is eind 2020 vernieuwd. Sindsdien werkt geen enkele functie meer goed. Daarvoor continue berichten van dames, daarna 0,0. Wel heel toevallig. Plus ik kreeg ineens berichten in mijn box staan van mannen. Kon ze niet aanklikken of verwijderen. Kortom, na de update werkt Relatieplanet al helemaal niet goed meer. Daarvoor bij aanmaak van profiel ging ook al wat mis. Toen contact proberen op te nemen met hun helpdesk waarbij staat nog dezelfde dag antwoord, duurde aantal dagen en na nogmaals dat aan te geven.
  Kortom vermijd deze dating site. Is echt bagger geworden. Ben blij dat mijn abonnement maar tijdelijk is. Verloopt morgen en vernieuw ‘m zeker niet meer !!!!

 • Jammer, maar staan teveel profielen tussen die niet meer actueel zijn. > 80% zijn oude profielen. Kortom vulling waar je niet aan hebt en wel voor betaald. Misleidend. Zou Relatieplanet zeker bij niemand aanbevelen.

 • De website is zogenaamd ” verbeterd” sinds een week of twee. Vrijwel geen enkele functie werkt nog normaal. Het is ??n grote chaos. Heb een paar dagen gewacht omdat ik dacht dat het maar een paar dagen zou duren. Maar keek vandaag en niks werkt meer normaal. Mijn geduld is nu op.
  Ik wil een website zoals hij was toen ik me abonneerde of ik wil mijn geld terug.

 • Ria de Kievit- Leeuwestein

  Mijn eerste date met Louw was in Assen bij vdValk. We hebben lang en gezellig koffie gedronken en gepraat. We hielden contact via whattsap, maar ik vond hem niet leuk genoeg. Toch kon ik hem niet vergeten, en na weer een nieuwe date helemaal verliefd geworden. Een paar keer naar texel geweest, met vakantie, en konden , na toch wel veel strubbelingen niet meer zonder elkaar, en zijn na 2 jaar, zonder samen wonen getrouwd. Mooie datum, 20-02-2020. Hij kwam daarvoor elk weekend uit Emmeloord naar Assen.Leuk h

 • Zo gauw ik matches had en in gesprek ging leek alles stil te staan, ook de zogenaamde gesprekken die ik kon ontgrendelen in de corona periode ( waar wij singles zo’n behoefte aan hebben). Lijkt allemaal flauwekul dus mijn idee, alles nep.
  Waardoor veel ongelukkige momenten voor leden.
  Schandalig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *