Algemene datingsites

Single

Single

4

Algemeen

4.5/5

Gebruiksgemak

4.5/5

Leden

3.5/5

Mogelijkheden

3.0/5

Prijs

4.5/5

Zoals de naam het al zegt is Single een datingsite voor singles. Bij een datingsite voor singles verwacht je singles die op zoek zijn naar een relatie. Single richt zich echter niet op singles die op zoek zijn naar een relatie, maar singles die op zoek zijn naar leuke contacten of leuke vriendschappen zonder verplichtingen. Zo gezegd ook wel een bewuste single genoemd. Een single die wel behoefte hebben aan contact maar geen directe relatie, genieten van hun leven op hun manier en daarvoor ook bewust kiezen. Alles wijst erop dat de site niet is bedoeld voor het zorgen van nieuwe relaties, maar op het genieten van single zijn. Daarom is de slogan van de site Stay Single enjoy live. 

De doelgroep van Single is 24 jaar of ouder.

Single. nl en betrouwbaarheid

De privacy policy van Single is kort en niet echt specifiek. Wel geeft single aan geen informatie te delen met andere instanties buiten eventuele overheidsinstanties of andere bedrijven die Single. nl helpen om voorkomen of onderzoeken van fraude te delen. De e-mailadressen worden alleen door Single. nl gebruikt om aan specifieke verzoeken te voldoen en wanneer je je aanmeldt voor de service mailinglijst. 

Je bent zelf zo anoniem als je zelf wil. Zo kan je kiezen voor een anonieme gebruikersnaam en het wel of niet instellen van een profielfoto. Er is ook een optie om een profielfoto in te stellen dat deze alleen zichtbaar is wanneer je zelf toestemming geeft. Op deze manier kan je zelf kiezen wie jou mag zien en heb je niet zo snel last van vervelende personen en is er in de omgeving bekend dat je Single. nl zit.

Wij kregen de eerste twee uur geen mails dat bezoekers ons profiel hebben bekeken of een bericht hebben verstuurd. Hierdoor wekt het niet de illusie dat de site neppe profielen heeft die schatberichten sturen als verleiding. Hierdoor en omdat de site niet veel profielen bevat, komt de site op gebied van echte profielen betrouwbaar over.

Inschrijven en inloggen Single. nl

Om je in te schrijven bij Single. nl moet je eerst een gebruikersnaam, geslacht en e-mailadres kiezen. Verder moet je gegevens geven zoals woonplaats, geboortedatum, geslacht en sexuele geaardheid. Bij geboortedatum boven 1997 kan je niet je eigen geboortedatum kiezen, omdat de optie alleen 1930 tot 1997 gaat. Dit komt niet overeen met de minimale leeftijd van 24 jaar. 

Verder moet je om je profiel vorm te geven antwoord geven over je verschijning en lifestyle. Als onderscheiding kan je een klein stukje over jezelf schrijven.

Wanneer je je profiel aangevuld hebt krijg je een bevestigingsmail waarmee je je account kan activeren.

Gebruik en profiel

Je beginscherm is mijn Dashboard, hierop zijn links gezet waarmee je op een makkelijke manier je profiel kan aanvullen of door de website kan gaan. Hierbij te denken aan profielfoto veranderen, foto’s uploaden tot zelfs het zoeken naar matches. Wanneer je matches zoekt kan je kiezen op geslacht, leeftijd, of ze een profielfoto hebben en of ze online zijn. Op deze manier kan je wanneer je meteen contact wil contact opnemen met mensen die online zijn. Wanneer je op zoek bent naar een specifieker iemand kan je ook geavanceerd zoeken op de woonplaats, verschijning en lifestyle. Op deze manier kan je op zoek naar iemand die aan je interesses voldoet zodat het ook makkelijker is om een band met elkaar te krijgen.

Wanneer we naar leuke contacten gaan zoeken op basis van onze ingevulde interesses, krijgen we verschillende profielen te zien. Je moet er goed op letten dat je goed instelt dat je zelf een man of vrouw bent. Wanneer je een man bent en zoekt een man, krijg je veel minder profielen te zien dan wanneer je een vrouw bent en een man zoekt. als je hier geen erg in hebt lijkt het alsof je weinig matches hebt.

De profielen worden weergeven met een foto en gebruikersnaam. Wanneer je met je muis op de foto gaat staan wordt de leeftijd en laatst online gezien van dat profiel weergeven.

Wanneer je een foto aanklikt kom je op het profiel. Op het profiel kan je zijn ingestelde informatie zien, of het een VIP member is, kan je eventueel een cadeautje sturen en als degene ook online is kan je met degene chatten. Als je dit aanklikt wordt er een venster geopend met chatmogelijkheden. Wanneer iemand niet online is kan je een bericht achter laten. Dit bericht wordt dan weergeven op zijn pagina is openbaar zichtbaar.

Buiten het zoeken van profielen en het zoeken van matches kan je de optie foto kiezen.

Om de website te verkennen kan je gebruik maken van een 3 dagen gratis full membership. Hierdoor kan je gebruik maken van de optie foto in de menubalk. Bij de optie foto krijgen wij alleen twee foto’s te zien van een persoon bij nieuwste. Bij hoogst gewaardeerd en meest besproken krijgen wij geen foto’s te zien. De twee foto’s die we zien kunnen we waarderen op basis van 5 sterren. Wanneer we deze foto waarderen komt deze ook terug in hoogst gewaardeerd. Volgens ons zijn er weinig leden die er gebruik maken van deze functie. 

Buiten de bovenstaande functies zijn er weinig extra functies waar je van gebruik kan maken.

Kosten Single. nl

Wanneer je gebruik maakt van een gratis profiel kan je gebruik maken van de functies:

  • Inschrijven
  • Profielen bekijken

Een full member lidmaatschap krijg je bij het aanmelden gratis voor 3 dagen. Daarna wordt het full member lidmaatschap gratis omgezet naar een gratis profiel. 

Wanneer je toch gebruik wilt blijven maken van een full member lidmaatschap kan je gebruik maken van de functies:

  • profielen zoeken en bekijken
  • foto’s bekijken, uploaden en eventueel een reactie erop geven
  • Chatberichten versturen en lezen
  • Virtuele cadeaus sturen naar elkaar zoals een bos bloemen.

De kosten van een full membership zijn:

  • 6 maanden 45 per maand
  • 12 maanden 102 per maand

Bij de kosten van het abonnement wordt aangegeven recurring. Dit wil zeggen dat het een terugkerende kosten zijn. Hieruit maken wij op dat het een stilzwijgend contract is. We hebben in de algemene voorwaarden gekeken maar zien hier geen informatie over terugkomen. Om zeker van de voorwaarden te zijn kan er contact worden gezocht met de klantenservice van single. nl.

Nieuws en kortingen Single. nl

Er worden regelmatig kortingen gegeven met de mail. Hou deze in de gaten dan kan je goedkoper gebruik maken van een full membership.

Single. nl app

Single. nl maakt geen gebruik van een app.

Uitschrijven en eindigen abonnement

Als je bent ingelogd kan je rechtsboven naar je profielnaam gaan. Als je op je profielnaam klikt dan verschijnt er een menu met verschillende opties. Wanneer je de optie profiel bewerken klikt kan je als je naar onder scrolt je profiel verwijderen met de knop linksonder profiel verwijderen.

Let op, als je je profiel hebt verwijderd zijn al je gegevens en gesprekken definitief verwijderd.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *