Algemene datingsites

Zoosk

Zoosk

2.6

Algemeen

2.5/5

Gebruiksgemak

3.0/5

Leden

3.0/5

Mogelijkheden

2.0/5

Prijs

2.5/5

Met ruim 27 miljoen leden in meer dan 80 landen is Zoosk een van de grootste wereldwijde online datingplatformen. Met behulp van een zelflerende match technologie worden aan de hand van je acties op de datingsite steeds betere matches aangeboden. Ook kun je zelf op zoek gaan naar passende matches in het enorm grote ledenbestand.

Zoosk.nl Betrouwbaarheid

Zoosk heeft geen datingsite keurmerk en is ook geen lid van thuiswinkel waarborg. Daarbij zijn de algemene voorwaarden het privacy beleid niet beschikbaar in het Nederlands, waardoor het wanneer je geen Engels, Duits, Spaans, Frans of Italiaans spreekt, lastig te bepalen is waar je nu eigenlijk mee instemt wanneer je een account aanmaakt op de datingsite. De betalingen bij de datingsite worden via een beveiligde verbinding gedaan en ook is er voor zowel het lidmaatschap als de Zoosk-munten de mogelijkheid om via de veilige online betaalmogelijkheid Paypal te betalen. Zoosk geeft aan geen achtergrondonderzoek naar leden en abonnees te doen. Iedereen kan dus lid worden van de datingsite en de opgegeven gegevens worden niet gecontroleerd. Hierdoor kan het zijn dat er fake-profielen actief zijn. Zoosk geeft aan haar leden wel te willen beschermen, maar dat het uiteindelijk de verantwoordelijkheid van de leden zelf is om te bepalen of iets wel of niet veilig is. Hiervoor geeft Zoosk haar leden een groot aantal tips over fake-profielen en afspreken met een match. Bij het rondkijken tussen de profielen op de datingsite valt meteen op dat er een groot aantal fake of inactieve profielen online staan. Deze profielen bevatten weinig tot geen persoonlijke informatie en geen foto’s.

Met gebrek aan een keurmerk en controle van de leden lijkt Zoosk niet het meest betrouwbare online datingplatform. Doordat ook de algemene voorwaarden en het privacy beleid niet beschikbaar zijn in het Nederlands, is het voor (potentiele) leden lastig in te schatten wat er met hun persoonlijke informatie gebeurd en in hoeverre de datingsite betrouwbaar is. De betalingen op de datingsite gaan wel via een beveiligde verbinding.

Inschrijven en inloggen Zoosk

Om te registreren op Zoosk kun je gebruik maken van de optie om je gegevens in te vullen met behulp van Facebook of Google+ of je kunt zelf je gegevens invullen. Hierbij worden in eerste instantie je geslacht, het geslacht waarin je geinteresseerd bent, je geboortedatum, e-mailadres en wachtwoord gevraagd. In het volgende scherm wordt gevraagd je woonplaats in te vullen. Vervolgens wordt gevraagd een foto toe te voegen, hiervoor kun je ook de profielfoto van je Facebook of Google+ account gebruiken. Daarbij is het ook mogelijk om het toevoegen van een foto over te slaan. Als laatste wordt er gevraagd naar je lichaamsbouw, of je kinderen hebt, je opleidingsniveau, je etnische achtergrond, je lengte en of je rookt.

Na het invullen van je persoonlijke gegevens wordt er een e-mail naar het door jou ingevulde e-mailadres verstuurd. In deze e-mail dien je op een link te klikken om je account bij Zoosk te bevestigen. Deze link brengt je naar Zoosk.com en start automatisch een rondleiding om je wegwijs te maken op deze datingsite.

Na het volgen van de rondleiding kun direct aan de slag met het zoeken naar een match. Ook kun je eerst je profiel aanvullen met meer gegevens over jezelf en je kunt de eerder ingevulde gegevens gemakkelijk aanpassen.

Kosten Zoosk

Na de gratis inschrijving op Zoosk kun je direct op zoek gaan naar eventuele matches. Hiervoor dien je dus geen betaald lid te zijn. Op deze manier kun je een goed idee krijgen van hoe deze datingsite precies werkt en welke singles er actief zijn. Om belangrijke functies te gebruiken, zoals berichten sturen, chatten en meer, dien je echter wel een betaald abonnement af te sluiten. Daarbij hebben gratis leden en betaalde leden beide de mogelijkheid om Zoosk-munten te kopen voor extra premium functies.

Om echt gebruik te kunnen maken van de datingsite en berichten te kunnen versturen en meer, dien je een abonnement af te sluiten. De kosten van dit abonnement zijn 30,24 euro voor 1 maand, 21,16 euro per maand wanneer je een abonnement voor 3 maanden afsluit en 15,12 euro per maand wanneer je een abonnement afsluit voor een half jaar. De laatste optie is uiteindelijk dus het meest voordelig. Je kunt betalen met creditcard, Paypal, automatische incasso, iDeal of bankoverschrijving. Bij de laatste betaaloptie gaat het abonnement pas van start zodra je overschrijving verwerkt is.

Zowel betaalde leden als gratis leden kunnen Zoosk-munten kopen om bepaalde premium functies op de datingsite te ontgrendelen. Deze premium functies zijn bijvoorbeeld het promoten van jezelf bij andere singles, het ontgrendelen van matches in het carousel, het kopen van virtuele cadeautjes voor andere gebruikers, een afleveringsbevestiging van berichten ontvangen of berichten versturen met speciale bezorging. Zoosk-munten kun je verdienen door mee te doen aan verschillende aanbiedingen en onderzoeken of je kunt deze munten kopen. Er zijn drie verschillende munten pakketten. Het eerste pakket bestaat uit 180 munten en kost 19,36 euro, het tweede pakket bestaat uit 480 munten voor 38,72 euro en het laatste (meest voordelige) pakket bestaat uit 1800 munten voor 96,80 euro.

Zoosk dating App

Zoosk heeft een gratis dating app waarmee je gemakkelijk kan chatten, berichten kan versturen en op zoek kan gaan naar nieuwe matches. Deze slimme app leert welke mensen jij leuk vindt en op basis van deze informatie worden nieuwe contacten aanbevolen. De Zoosk app is een van de best verkochte dating apps in de Apple app store. Echter is de app ook beschikbaar via Google play. Met de app kun je chatten, nieuwe mensen contacteren en ontdekken wie jouw profiel bekeken heeft.

Nieuws en kortingen Zoosk

Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven Zoosk

Als abonnee van Zoosk dien je eerst je abonnement stop te zetten, alvorens je het profiel verwijderd. Om je abonnement stop te zetten ga je naar instelling, abonnement en selecteer je de optie Annuleer mijn abonnement.

Vervolgens kun je ook je profiel verwijderen via instellingen > accountstatus > bewerken > deactiveren. Wanneer je op deactiveren klikt krijg je de vraag of je echt afscheid wilt nemen van het datingplatform. Als je vervolgens nogmaals op deactiveren klikt wordt er gevraagd naar de reden waarom je weggaat bij Zoosk. Vervolgens krijg je een e-mail ter bevestiging van je deactivatie.

Door je account te deactiveren is je profiel niet meer zichtbaar voor andere leden. Wel worden je gegevens door Zoosk bewaard, want wanneer je besluit terug te komen bij de datingsite, kun je gewoon inloggen met je e-mailadres en wachtwoord om je account te heractiveren. Met het deactiveren van je account ben je wel je Zoosk-munten kwijt, je hebt hiervoor geen recht op terugbetaling.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

12 gedachten over “Zoosk

  • parmentier marniek

    ben al zes maamden lid als je iemand aanspreekt antwoord er geen ??n raar denk dat het een beetje bedrog is

  • Tjonge jonge wat een dikke KUTSITE ,APP alles sucksz idd over voor betalen en voor wat zeggen 8 miloen Nederlandse cli?nten gaaaaa spelen hopeloze shit site boycut die kk app mensje fack ZOOSK

    Groeten van je moeder LOL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *