Gratis Datingsites

Knuz

Knuz

3.1

Algemeen

3.0/5

Gebruiksgemak

3.5/5

Leden

4.0/5

Mogelijkheden

2.5/5

Prijs

2.5/5

Knuz is een gratis datingsite! Knuz is er voor mensen die opzoek zijn naar een serieuze relatie. Knuz telt in totaal meer dan 400.000 leden en volgens haar zijn er al veel relatie gevolgd via haar website. Sinds 2008 is Knuz onderdeel van moedersite Relatieklik. De belangrijkste functies op de datingsite zijn gratis te gebruiken, voor een aantal extra’s wordt wel een vergoeding gevraagd. De datingsite ziet er overzichtelijk uit en biedt veel verschillende functionaliteiten, waaronder chatten, bloementjes sturen en een lichtkrant.

Knuz.nl Betrouwbaarheid

De gratis datingsite Knuz beschikt niet over keurmerken zoals het keurmerk veilig daten of de thuiswinkelwaarborg welke de betrouwbaarheid van de datingsite verhogen. Ook is het niet duidelijk of de gegevens via een beveiligde verbindingen worden verstuurd en opgeslagen. Wanneer je een profiel aanmaakt op Knuz komt deze eerst op de review stand. Zodra je profiel is gekeurd door de redactie wordt deze review stand weggehaald. De redactie kijkt naar de opgegeven informatie en controleert de betrouwbaarheid hiervan. Fijn dus dat de profielen op echtheid gecontroleerd worden. Ook wanneer je nieuwe foto?s toevoegt aan je profiel komen deze eerst onder review te staan.?Ondanks dat de redactie de profielen controleert op Knuz staan er nog een groot aantal tussen zonder foto of duidelijke profieltekst.

Nadat je de gratis aanmelding hebt voltooid op Knuz.nl kun je van de volledige functionaliteit van de datingsite gebruik maken. Ook kun je alle bij de aanmelding ingevulde profielgegevens wijzigen. Je kunt bijvoorbeeld ook nog je naam en geslacht wijzigen. Daarbij kun je onder het kopje mijn profiel zoveel mogelijk over je zelf vertellen, zoals bijvoorbeeld je hobby’s en favoriete sport, eten, tv-programma’s etc. Ook kun je opties aan- of uitschakelen voor je profiel. Deze opties zijn een gastenboek, statistieken, fotoalbum, snelmenu, online status tonen, verjaardag status tonen, stemmen op je profiel en leeftijdscontrole berichten. Daarbij is het mogelijk om links naar je social media accounts toe te voegen aan je profiel, maar dit is niet verplicht.

Op Knuz.nl wordt je emailadres en je telefoonnummer niet getoond of vrijgegeven aan derde. Ook kan je profiel alleen bekeken worden door andere leden van Knuz. Mensen van buiten het netwerk kunnen jouw gegevens dus niet zien. Je kunt er in alle gevallen zelf voor kiezen welke informatie je wel of niet wilt delen op je profiel.

Om de klantenservice van Knuz te bereiken kun je een e-mail sturen. Adres en telefoongegevens worden niet vermeld op de datingsite. Ook wordt er aangegeven dat er niet altijd snel geantwoord zal worden, omdat er geen helpdesk aanwezig is. Het is wel mogelijk binnen 24 uur antwoord te krijgen, maar hiervoor dien je te betalen.

Inschrijven en inloggen Knuz.nl

Inschrijven bij Knuz.nl is gratis. Na het aanmaken van je account kun je dus gebruik maken van alle functies op de site.

Om je het leven wat eenvoudiger te maken kun je bij het aanmaken van je profiel inloggen met behulp van je Facebook account. Je Facebookgegevens, inclusief profielfoto, worden dan automatisch ingeladen in de invulvelden. Gebruik je liever een alias of schuilnaam? In dat geval kun je er ook voor kiezen om de invulvelden zelf in te vullen. Er wordt gevraagd om je naam, geslacht, geboortedatum, land, provincie, e-mailadres, telefoonnummer en postcode. Deze laatste drie zullen niet zichtbaar zijn op je profiel. Daarnaast kun je ook je woonplaats invullen, maar dit is niet verplicht.

Voor je verder gaat met het aanmaken van je profiel dien je akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en kun je ervoor kiezen om aanbiedingen en kortingsacties te ontvangen per e-mail. Daarbij wordt je erop gewezen dat Knuz.nl een website is voor mensen die een serieuze relatie/partner zoeken en dat je hier niet moet zijn voor eenmalige dates of one night stands.

De volgende stap is het invullen van meer details voor je profiel. De volgende gegevens worden hierbij gevraagd: haarkleur, postuur, lengte, kleur ogen, huidskleur, opleiding, beroep, aantal kinderen en of je rookt of drinkt. Al deze velden zijn echter niet verplicht. Ook kun je invullen naar wie je zoekt; een man, vrouw of beide en tussen welke leeftijden. Ook het soort relatie waarnaar je op zoek bent kun je aanvinken, hierbij kun je kiezen uit vriendschap, een date, een relatie of een reisgenoot. Daarbij moet je een korte omschrijving van jezelf te geven, hiervoor dien je minimaal 10 woorden te gebruiken en je mag in deze omschrijving geen e-mailadres of telefoonnummer delen. Deze omschrijving over jezelf is verplicht.

Na het opslaan van de bovenstaande gegevens is je profiel aangemaakt. Je ontvangt een mail met daarin je wachtwoord, dit wachtwoord kun je na het inloggen veranderen in een zelf gekozen wachtwoord. Na het inloggen kun je je profiel nog verder aanvullen met informatie over je hobby’s, favoriete films, eten, boeken, etc.

Kosten Knuz.nl

Knuz.nl is een gratis datingsite waar je onbeperkt kunt zoeken, mailen en chatten zonder daarvoor te hoeven betalen. De belangrijkste functies zijn dus gratis. Hiervoor in de plaats werkt Knuz.nl met veel reclamebanners om toch inkomsten te vergaren. Ook ontvang je als lid 1-2 keer per maand een aanbiedingenmail. Wanneer je deze niet wilt ontvangen kun je voor 4 credits een gesponsord lidmaatschap nemen.

Daarnaast zijn er een aantal extra functies waarvoor je moet je betalen. Betalen op Knuz.nl werkt door middel van credits. Een credit kost 1,30 euro (1,50 euro wanneer je betaald vanuit Belgie). Je kunt credits aanschaffen met je mobiele telefoon of via iDeal. Bij aanschaf van een groot aantal credits via iDeal krijg je gratis bonus credits. Met je mobiele telefoon kan je credits per stuk aanschaffen, via iDeal kan je een bestellin plaatsen vanaf 3 credits.

Voor de volgende functionaliteiten worden een of meerdere credits gevraagd:

 • Melding plaatsen in lichtkrant (1 credit)
 • Melding plaatsen op statusoverzicht (homepage) (1 credit)
 • Wijzigen van je schuilnaam (1 credit)
 • Knuz-sponsor, Knuz bannervrij en beter vindbaar (4 credits)
 • Omhoog plaatsen profiel in zoeklijsten (1 credit)
 • Snel contact opnemen met en reactie ontvangen van de redactie (< 12 uur) (1 credit)
 • Mijn bezoekersstatistieken op 0 zetten (1 credit)
 • Mijn bezoeken op andere profielen op 0 zetten (1 credit)
 • Mijn statusberichten verwijderen van de homepage van anderen (1 credit)
 • Plaats een bericht op het prikbord (1 credit)
 • Een bloemetje versturen (1 credit)

Voor iedere transactie wordt een bevestiging gevraagd voordat de credits worden afgeschreven. In het handige transactie overzicht kun je terug vinden hoeveel credits je nog hebt en waaraan je al credits hebt uitgegeven. Dit is een gemakkelijke en belangrijke functie omdat de datingsite zo goed in de hand weet te houden hoeveel credits worden verbruikt. De gebruiker is er zich direct van bewust.

Naast de online dating faciliteiten van Knuz worden er verschillende evenementen voor singles georganiseerd. De kosten voor deze dating evenementen varieren tussen de 0 en 25,- euro. Over het algemeen is het voordeliger om je toegang in de voorverkoop te kopen dan aan de deur. Er wordt dan ook aangeraden om altijd even van te voren te reserveren.

Knuz.nl App

Knuz heeft een gratis dating app waarop dezelfde functionaliteiten als op de datingsite zelf gebruikt kunnen worden. Via de app is het mogelijk om gratis een nieuw account aan te maken, je kunt zoeken in alle profielen, contact opnemen met andere profielen (gratis en onbeperkt), je profiel beheren en foto’s vanaf je telefoon plaatsen op je profiel. Ook voor bestaande leden van Knuz is de dating app te gebruiken. Het is een verrijking op alle functionaliteiten van Knuz. Als extra kun je op deze app ook mensen vinden die zich bij jouw in de buurt bevinden. Een goede vorm van klantvriendelijkheid dus en het maakt online daten net dat stukje makkelijker. De app is zowel beschikbaar voor iPhone (apple telefoons) als voor Android (oa. Samsung telefoons). Je kunt de dating app van Knuz downloaden in de Appstore of Google Play.

Nieuws en kortingen Knuz.nl

Regelmatig heeft Knuz.nl nieuws en kortingen voor nieuwe en bestaande leden. Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven Knuz.nl

Uitschrijven bij Knuz is erg eenvoudig en doe je door via de menubalk op extra te klikken. Hier kan je ervoor kiezen om je profiel definitief te deactiveren. Daarbij krijg je ook de optie om de reden hiervoor te vermelden, maar dat is niet verplicht. Vervolgens krijg je een bevestiging van je uitschrijving in je mailbox en kun je niet meer inloggen op de datingsite. Ook is je profiel niet meer zichtbaar voor andere leden.

Naast het definitief deactiveren van je profiel, kun je je eigen profiel ook verbergen voor anderen. Je kunt andere profielen dan nog wel bekijken en ook kun je berichten sturen naar andere leden, maar zij kunnen jou niet vinden en niet benaderen.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

39 gedachten over “Knuz

 • Kortom bullshit site, discriminatie

 • Amateurs…. Na keren kan ik niet inschrijven, aangezien ik iedere keer probeert in te schrijven… Kortom flutzooi

 • Knuz, ruim uw bestand eens op, als je 1x geregistreerd staat kan je niet meer inloggen

 • stinkdozen

  Ik ben vrouwen in Nederland tegen gekomen die soa, hiv en geslacht ziektes hebben. En wel een keertje met eentje afgesproken haar lichaam geur stonk zo vreselijk en veel vrouwen die relaties met anderen mannen hebben gehad en mannen hebben opgelicht en bedrogen.

 • Is 1 van de beste datingsites,
  Overzichtelijk,gratis, en Heb
  Veel reacties gehad en dates,
  Knuz, toppie

 • Ik heb via deze site 3 jaar gekeden een vrouw ontmoet en een relatie mee gehad tot maart 2018(dus het kan wel),en daarna nog 2 dates gehad daar was niks fake bij gewoon in het echt ontmoet,dus snap niet zo de reakties dat Knuz een nepsite isect.ect.

 • Mijn waardering is wat een zwaar belachelijke achterbakse gluiperige schooier hoertjes lopen daar te ziek voor woorden 1vaste kliek die ook soms met elkaar iets leuks gaan doen eens per maand ofzo en dat verraad het al..gluipers zijn het en niet alleen aletta en c mormel maar en zitten zelfs schoondochters,zwagers,neven,en andere familieleden op smoelen hebben zo groot als schuren maar achter de ellebogen werk de beheerders van dat gluiperige zooitje bukken zo af en toe eens zodat ze van zijn sterretje even een rondje kunnen maken zonder zalf als ik hier echt neer zou moeten zetten hoe ik over hun denk dan geloof ik zet ze te schande dat is bij de beesten af weet je waar ik dus ook achterkwam dat is altijd als ik daar ben dan voel ik gewoon dat er over je gelult word en ook vraag ik me af steeds wat constant dezelfde mensen in die chat kamer motten zoeken ik heb er 1betrapt die in haar profiel had staan dat ze zoekt en lacht om rare profielen op knuz alle berichten worden godverredomme opgeslagen in die chat kamer en iedereen kan ze lezen als hij wil jongens ik ben nog lang niet klaar met deze site kapot maken zal ik ze!!!wat mijn waardering heb ik niet gegeven vlieg in de fik man!!

 • superheer

  Knuz heel veel gestoorde Nederlandse blanke vrouwen! Trouwens ik val niet op Nederlandse blanke vrouwen het zijn meestal grote oplichters. En trouwens dat is niet naar wat ik zoekt. Vaak wat je eruit krijgt bij een blanke vrouwen met blond haar en blauwe is racisme, ga vooral de buitenlandse landen niet bezoeken, blijf maar lekker in jou kaas landje.
  En hou ook afstand van de multiculticutrele samenleving, hou jij je maar bij de kaas TOP! De meeste als je ze ziet wat voor eisen ze hebt kan je er echt om lachen en ik lach best wel met mijn hele familie, en die antwoorden dan die blanke vrouwen met blauwe en blond haar ze echt gek en gestoord, vindje het dan niet gek dat een relatie en een huwelijk niet tot lange stand kan houden.
  Meestal gaan ze ook vreemd zijn zeker bepaalde gentische zieke afwijkendjes, moet ze zeker vaker laten na kijken, vaak komt vreemdgaan ook meestal bij hun voor.

  Soms moet ik ook lachen hoe de Nederlandse blanke mannen hun naar beneden haalt en kunnen niet koken.
  Hahaha je kunt wel veel zeggen over buitenlandse vrouwen, maar die blijven ook de beste he? Ze zijn schoner maar zijn qua hygiene zijn ze ook de schoonste, en kunnen ook het lekkerste koken.
  Vele blanke vrienden van mij vertellen dat ze meestal wordne oplgeicht en vaak staan hun exen ook op dating sites hahaha.

  De blanke vrouwen kunnen alleen ei koken of ontdooien hahaha, kunnen geen eens iets behoorlijks klaar maken, vaak moet de Nederlandse blanke man in de keukenstaan.

  De Nederlandse blanke vrouwen vooral met blondhaar en blauwe ogen zijn meestal de grootste oplichters maar ook de grootste golddiggers.
  Maar ook de grootste goorste racistische vrouwen.

  Hahaha ze willen een man met een baan en ja liefste een goed betaalde baan, want de blanke mannen hebben wel veel geld.

 • Senior1946

  Een site waar ze bij het geringste je profiel verwijderen en je een link geven naar een SEX site.
  Dat is niet zo erg, maar het is een site waar je moet betalen per bericht.
  Mijn ervaring is dat je op zulke sites zoveel mogelijk berichtjes moet sturen, maar in geen geval echt contact maakt.
  Verder is knuz.nl wars van alle kritiek en ze zullen NOOIT reageren op normale vragen.
  Voor mij ??n van de SITES waar geen aandacht aan geschonken mag worden.
  Daarom voel ik me nu al k.t omdat ik er tijd aan besteed.
  Positieve aanbevelingen hier zijn waarschijnlijk van medewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *