Dating nieuws

10 Tekenen van een goede relatie

Ben je op zoek naar een nieuwe relatie en wil je weten aan de hand van welke criteria je een partner moet zoeken? Of zit je juist in een lange relatie en wil je kijken of je momenteel een goede relatie hebt? Lees hier de 10 tekenen van een goede relatie. 

1 In een goede relatie vertel je elkaar regelmatig dat je van elkaar houdt en gek op elkaar bent.

Maar nog belangrijker je laat dit ook zien door daden
Je kan natuurlijk heel vaak zeggen dat je van iemand houdt, maar handel je hier ook naar? Het zit hem in de kleine dingen zoals het geven van complimentjes, elkaar helpen met klusjes maar ook de manier hoe je elkaar behandelt. Het leven wordt steeds drukker met werk en sociale contacten. Hierdoor is het soms lastig om elkaar genoeg aandacht te geven, zo zitten veel mensen die in een relatie zitten vaak op hun telefoon. Maak tijd voor elkaar door niet voor de tv te eten en leg je telefoon weg en besteed aandacht aan elkaar.

2 In een fijne relatie steun je elkaar, ook wanneer een van beiden besluit een andere weg in te slaan door bijvoorbeeld van baan te wisselen

In een relatie is het belangrijk een team te zijn. Een team vorm je vooral door goede communicatie. Wil een van beide een andere weg inslaan door bijvoorbeeld van baan te wisselen? Belangrijk is dat je hier goed over communiceert. Staan jullie er beide achter en waarom wel of niet. Probeer goed naar de mening van de ander te luisteren en dan ook echt te luisteren. Op deze manier vorm je een team en kan je elkaar beter begrijpen en dus steunen. 

3 Vertrouwen elkaar

Vertrouwen is een van de belangrijkste dingen in een relatie. Je moet je veilig bij je partner voelen en andersom. Op deze manier kan je jezelf kwetsbaar opstellen en bereik je het meest in een relatie. Het is wel belangrijk dat jullie beide je kwetsbaar opstellen. 

4 Emoties zijn geen verboden terrein in een fijne relatie

Zoals teken 2 het al zei, je moet elkaar vertrouwen en je kwetsbaar opstellen. Dit kan je alleen maar doen door emoties te laten zien. Door emoties te laten zien weet de ander hoe je je voelt en kan daar rekening mee houden. Door met elkaar rekening te houden krijg je ook weer vertrouwen, waardoor je in een fijne vicieuze cirkel terecht komt.

5 Agressiviteit, verbaal of lichamelijk is niet gewenst in een relatie

Waarschijnlijk denk je bij dit teken dat het logisch is, maar dit is niet in elke relatie. In veel relaties wordt er tegen elkaar geschreeuwd of beledig je elkaar in een ruzie. Je kan er achteraf iemand heel erg mee kwetsen en veel spijt van hebben. Wanneer je elkaar respecteert en van elkaar houdt moet je altijd proberen op een normale manier met elkaar te blijven communiceren. 

6 Jouw ideale partner vindt je niet alleen mooi maar uit dit ook

Het is altijd fijn om een complimentje te krijgen, niet alleen als je een vrouw bent. Ook mannen vinden het erg fijn om te merken dat ze begeerd en geliefd worden. Geef daarom ook als vrouw complimentjes aan je partner. 

7 Het zijn de kleine dingen die het doen, ook in de relatie

Je kan natuurlijk heel veel complimentjes geven op een dag of vaak een bloemetje meenemen om te laten zien dat je van elkaar houdt. Toch kan je vaak laten merken in de juist kleine dingen dat je van elkaar houdt en om elkaar geeft. Zo kan je bijvoorbeeld voor je partner koken wanneer die een lange dag achter de rug heeft. Het kan heel ondankbaar overkomen als degene die altijd kookt na een lange dag thuis komt en er is nog niet gekookt en diegene moet dat ook nog doen. Of wanneer iemand net heeft schoongemaakt probeer het huis dan schoon te houden, niets is zo ondankbaar als het huis na 5 minuten weer vies is. 

8 Bij ware liefde zal een ruzie nooit escaleren

Natuurlijk kan je een keer super boos op elkaar zijn en dat een ruzie niet escaleert zit natuurlijk ook een beetje in de persoonlijkheid, maar zodra tegen elkaar gaat schreeuwen en gemene dingen tegen elkaar gaat zeggen moet je jezelf afvragen waarom je zo boos bent. Is het terecht of waarom probeer je de ander zo te kwetsen? Vraag jezelf dan ook af of je jezelf als een goede en liefdevolle partner hebt gedragen en jij de ander wel verdient. Idemdito wanneer het andersom is.

9 Een betrouwbare partner houdt zich aan beloftes en afspraken

Een relatie is zoals we eerder al beschreven gebouwd op vertrouwen. Wanneer je je niet aan afspraken houdt zal het vertrouwen in jou en de relatie afnemen. Het is dus belangrijk om je aan je afspraken en beloftes te houden, niet alleen de afspraken om op tijd te komen maar ook de afspraken rondom grotere keuzes in het leven.

10 Fijn met iemand omgaan in goede en slechte tijden.

Fijn met iemand omgaan in goede tijden is natuurlijk minder moeilijk dan wanneer het tegenzit. Als je geliefde in een mindere periode voor je klaar staat en je steunt dan weet je dat het goed zit. Niets is zo fijn om steun te voelen wanneer het even wat minder gaat. 

Ben je op zoek naar een leuke relatie? Kijk hier onze reviews van populaire datingsites zoals Lexa, Pepper, Parship of Relatieplanet.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?