Dating nieuws

3 datingtips voor vrouwen

Dit zijn algemene tips voor beginners. Als je wil leren wat je moet doen op het moment dat je begint met online daten dan kan je deze tips super makkelijk en goed gebruiken! 

De tips die we hieronder geven zijn de meest algemene en makkelijkste tips die het meeste resultaat kunnen opleveren als het gaat om daten. 

Tip 1: Stop met analyseren

Deze tip geldt voor veel vrouwen. Hoe zelfverzekerd de vrouw ook is op een bepaald moment wordt de vrouw obsessief over een man. Dit is bij iedereen verschillend wanneer dit gebeurd. Dit kan zijn op de eerste date, na een paar maanden of zelfs als ze al jaren zijn getrouwd. Hoe dan ook, als een man je mee uitvraagt en jij vraagt je af of je ja moet zeggen, omdat je niet weet of het leuk gaat zijn of je hem wel leuk vindt of wat voor reden dan ook. Er is maar een optie: Ja zeggen en gewoon op date gaat!

Je kan jezelf wel honderde keren afvragen hoe je te werk gaat en wat je het beste kan gaan doen op welk moment, maar je hebt de situatie nooit eerder meegemaakt en dus is het onmogelijk om te voorspellen hoe deze gaat verlopen. Omdat je het niet weet moet je het ook niet gaan proberen, want het is altijd anders dan je dacht.

Daten is net als een achtbaan, je weet niet hoe het gaat verlopen, maar je weet wel dat je stevig vast zit, niet uit het karretje kan vallen en er uiteindelijk weer veilig uitstapt. De achtbaanrit kan dan of heel leuk zijn geweest en dat je nog een keer wil of je bent kotsmisselijk en gaat niet nog een keer op korte termijn. 

Een ander ding dat vrouwen overmatig kunnen doen is analyseren. Mannen zijn vaak niet makkelijk te lezen, probeer dit dus niet te analyseren. Zeker als je hem al een tijdje kent denk je dat je alle gezichtsuitdrukkingen en handelingen te kennen, maar vaak heb je dit mis en blijf je over iets nutteloos analyseren. Ook als je hem niet zo goed kent kan je als vrouw vaak ook nog overanalyseren. Bijvoorbeeld als je samen een date hebt gehad dan kan in een vrouw haar hoofd dit gebeuren:

Hij heeft me al 2 dagen niet geappt of na de date niet geappt. vind hij me nog wel leuk? Zou hij nu bij een andere vrouw zijn? Wie reageren allemaal onder zijn foto bij facebook, waar kent hij degene van? Is dat zijn zus of gewoon zomaar een vriendin? Wat heeft zij zoal te doen in haar leven? Oh ze heeft een vriend dus ze is geen vriendin van hem? Of zouden ze samen vreemdgaan?  Zal ik hem een appje sturen of kom ik dan wanhopig over?

Schaam je hier vooral niet voor! Onzekerheid komt bij iedereen voor. Het belangrijke is wel dat wanneer je merkt dat dit gebeurd je jezelf moet stoppen. Twijfel je bijvoorbeeld over of je op date moet gaan denk dan na dat je 2 opties hebt: wel gaan of niet gaan. Kies voor jezelf wat jij wil doen en maak vooral de keuze. Leg je bij de keuze neer en ga niet overanalyseren, je wordt er geen leuker mens van. Relax, het komt allemaal wel goed. Met overanalyseren verander je niks dus laat het maar op je af komen. 

Tip 2: Hou het niet alleen bij friet en pannenkoeken

Stel je bent nog een kind en iemand vraagt wat je lievelingseten is. Grote kans dat ieder kind hetzelfde zegt namelijk friet of pannenkoeken. Bij veel kinderen willen ze het liefst elke dag friet en pannenkoeken eten en zoveel als maar kan. Maar er zijn nog heel veel andere lekkere dingen die kinderen lekker vinden zoals pizza, hamburgers en nog veel meer! Als je al deze dingen nog nooit op hebt kan je dan oprecht zonder twijfel zeggen dat pannenkoek of friet je lievelingseten is? En zo werkt het ook met mannen! Hoe kan je nou als vrouw zeggen dat een bepaalde man niet je type is als je daar nog nooit een relatie mee hebt gehad? Een vrouw moet minstens 5 verschillende type mannen hebben gehad voordat ze een keuze maakt voor een lange relatie. Op deze manier kan een vrouw er goed achter komen waar ze precies naar op zoek is en wat bij haar past. Want hoe oneerlijk en frustrerend is het als je altijd friet en pannenkoeken hebt gegeten en je na 20 jaar opeens langs een pizzeria loopt en erachter komt dat pizza eigenlijk veel lekkerder is. Door veel verschillende mannen te daten voorkom je een hoop frustratie wat voor jezelf fijn is maar ook voor je partner. 

Een andere valkuil is dat je denkt dat iemand je type en grote liefde is en het uitgaat. Je kan daarna nog wel op zoek naar precies dat exemplaar, maar zoals je weet is iedereen uniek dus gaat die zoektocht lastig worden. Daarbij kan het zomaar zijn dat iemand anders met andere kenmerken veel beter bij je blijkt te passen. Wijs dus niet gelijk iemand af maar geef iemand een kans ook als je hem maar een beetje interessant vindt. 

Tip3: Laat mannen moeite voor je doen

Stel je wordt vandaag door iemand gebeld met de vraag of je een miljoen zou mogen hebben dan zou je dit niet serieus nemen. Vaak omdat je bang bent dat er een addertje onder het gras zit. Ook mannen hebben dit. Als iets te makkelijk voor ze is dan zijn ze bang dat er iets mis mee is of te mooi om waar te zijn is. Als je met een man date en je vindt hem leuk, laat hem alsjeblieft niet denken dat er iets mis met je is. Als je het hem te makkelijk maakt dan kan hij alleen maar denken dit is te mooi om waar te zijn. Niet door hoe je in elkaar zit, maar puur door het feit dat het te makkelijk is. 

De meeste vrouwen zijn daar in het begin goed in. Ze kunnen een man in het begin moeite voor zich laten doen maar na een paar dates wordt dat minder. En na 6 maanden of een paar jaar zijn ze het helemal kwijt. Waarom? Omdat ze hem leuk vinden en graag voor hem willen zorgen. Soms zijn ze zelfs bang dat de man bij hun weggaat als ze niet genoeg moeite doen. De realiteit is juist helemaal andersom! Mannen hebben geen zin om zomaar iets in hun schoot geworpen te krijgen en daar van alles mee te moeten. Mannen willen geen liefdes bedelaars zijn maar juist krachtig voelen! Wetende dat ze iets van waarde hebben veroverd wat veel waarde heeft en door af en toe (lees af en toe) hard to get te spelen laat je mannen in die waan. 

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?