Dating nieuws

33% van de vrouwen verlangt naar een toy boy

toy boy vrouwen dating site

Een groeiende groep vrouwen van 40+ verlangt naar een relatie met een jongere man, blijkt uit onderzoek van de betrouwbare datingsite Parship onder 4500 single vrouwen.

Cijfers

Ruim 33% van de Britse vrouwen op leeftijd (40+) is zelfs actief op zoek. Voorwaarde is dat de man waar zij naar op zoek zijn minimaal 5 jaar jonger is. Tien jaar geleden was nog maar 8 procent van de vrouwen geinteresseerd in een jonge gast. Onder de respondenten geeft ruim veertig procent van de vrouwen aan, niet op zoek te zijn naar een kortstondige relatie met een jongere man, maar wil het liefst een serieuze lange relatie of zelfs trouwen! Ruim 10% heeft al een relatie gehad en is nu op zoek naar een nieuwe relatie.

Op zoek naar een serieuze relatie? Kijk eens op pepper of relatieplanet.

Slagingskans

De cougars hebben trouwens een hoge kans van slagen. Ruim eenvijfde van de mannen beneden de 40 zegt een goed uitziende oudere vrouw te zoeken. Dit was 10 jaar geleden nog maar 5%. Relatie expert Lukats laat weten dat het heden ten dage vaker geaccepteerd wordt dat oudere vrouwen een jongere man trouwen. ‘Veel wereldbekende artiesten komen dagelijks in het nieuws omdat ze jongere partners vinden. Dan is het niet gek dat de gemeenschap dit meer gaat accepteren’, aldus Lukats.

Zoek jij een Toy Boy? Kijk dan eens op websites in de categorie casual dating zoals secondlove.

Jonger

Mede door de opkomst van het online daten, hebben vrouwen meer aandacht voor dingen als gedeelde interessen en hobbies, en wordt er minder nauw gekeken met leeftijden. Dat vrouwen graag met jongere kerels omgaan is overigens niet nieuw. Enkele tientallen jaren geleden bleek al uit onderzoek dat vrouwen rond de 30, naar een oudere partner opzoek waren.

Op zoek naar een oudere vrouw? Kijk eens op alleenstaande moeders of alleenstaande mamas.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?