Dating nieuws

5 manier om veiliger online te daten

5 date tips app

Als we iets niet kunnen gebruiken tijdens online daten is dat onze privacy te wensen overlaat. Uit onderzoek van het Amerikaanse technologie bedrijf IBM blijkt dat ruim 60% van de mobiele dating apps onveilig is. Volgens Datingsites.nl is het de hoogste tijd voor enkele bruikbare tips om beter gewapend te zijn tegen mobiele hackers.

Onderzoek

IBM onderzocht 41 dating applicaties die beschikbaar zijn voor Google Android telefoons. We hebben een aantal opmerkelijke ontdekkingen op een rijtje gezet.

Zo heeft bijna de helft van de dating apps heeft toegang tot jouw mobiele factuurgegevens van en ruim een derde (34%) van de apps maakt ook gebruik van de camera op je smartphone.

Daarnaast heeft 73% van de dating apps toegang tot de GPS locatie van de telefoon of tablet Ook het bedrijf waar je werkt kan te maken krijgen met de gevaren van onveilige dating applicaties. Uit het onderzoek van IBM blijkt namelijk dat de helft van de deelnemers van het onderzoek, deze apps gebruiken op dezelfde apparaten die ze ook gebruiken voor hun werk. Op die manier krijgen hackers toegang tot bedrijfsinformatie en wordt ook het bedrijf waar je werkt slachtoffer van spionage of diefstal.

5 vervelende gevolgen

In het onderzoek achterhaalde IBM vijf mogelijke scenario’s die kunnen voortkomen uit blootstelling aan deze risico’s. Deze geven hackers de mogelijkheid tot:

  • camera toegang en toegang tot de de microfoon van het apparaat
  • het versturen van malware wanneer jij een berichtje van je date verwacht
  • toegang tot de GPS-gegevens waardoor jij gevolgd kan worden
  • het overnemen van dating profiel
  • het stelen van je creditcard gegevens

5 preventie tips

IBM geeft een lijstje van vijf stappen die jij kan ondernemen om minder kwetsbaar te zijn:

  1. Kies je wachtwoorden nauwkeuring (zo min mogelijk hergebruik van wachtwoorden voor andere sites)
  2. Update regelmatig je apps
  3. Niet te veel (geen) gevoelige informatie delen via de dating app
  4. Regelmatig de verleende toegang(permissies) van de app controleren
  5. Gebruik de dating app uitsluitend via vertrouwde Wi-Fi-kanalen

Zo, en nu kun jij veilig online daten!

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?