Dating nieuws

594 Nederlanders de dupe van hack Ashley Madison

Na de hack op casual datingsite Ashely Madison zijn gegevens van 594 Nederlandse gebruikers openbaar gemaakt. De gedupeerden komen voornamelijk uit Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Enkele maanden geleden werd bekend dat er ingebroken was in de systemen van Ashley Madison. Daarbij werden gegevens van ongeveer 37 miljoen mensen wereldwijd buit gemaakt. De hackers die zichzelf ’the impact team’ noemen, dreigden alle informatie op straat te gooien wanneer de casual datingsite Ashley Madison niet stopte met hun activiteiten. Inmiddels is de data dus gepubliceerd. Bij de data zaten onder andere de e-mailadressen, woonadressen en IP-adressen van 594 Nederlandse betalende gebruikers.De data is inmiddels verwijderd.

Omstreden

Dergelijke datingsites als Ashley Madison, Secondlove en Victoria Milan raken vaker in opspraak omdat ze vreemdgaan zouden faciliteren en zelfs aanmoedigen. Mannelijke gebruikers moeten op Ashely Madison zogenoemde credits kopen om berichten te kunnen versturen en gesprekken te kunnen starten. Voor dames is Ashley Madison geheel gratis. Omdat de Nederlandse gebruikers credits hebben gekocht, zijn hun persoonlijke gegevens te vinden in het overzicht van de creditcardtransacties van Ashley Madison.

Populariteit

Ashley Madison is de afgelopen tijd bij Nederlandse gebruikers in populariteit gestegen. Het aantal creditcard transacties is in 2015 ten opzichte van 2014 bijna verdubbeld. Gemiddeld geeft een gebruiker ongeveer 203 dollar uit.

Einde Ashley Madison?

De hackers gaan door met hun openbaringen. Naast de e-mail box van de CEO van het bedrijf achter Ashely Madison is nu ook de broncode van de datingsite openbaar gemaakt. Met behulp van de broncode heeft een ieder toegang tot de technologie achter de datingsite. Ook wachtwoord-modules zijn voor iedereen beschikbaar. Hiermee lijkt een einde van de datingsite onvermijdelijk.

Alternatieven

Logisch lijkt dat het vertrouwen in de dating site naar aanleiding van deze openbaringen flink terug loopt. Zo zijn veel tevreden gebruikers van de datingsite op zoek naar alternatieven. In Nederland zijn Secondelove, Victoria Milan, WeetWieJeDate en C-date de meest populaire en betrouwbare casual datingsites. Voor mensen die meer op zoek zijn in de richting van de erotische dates zijn sites als Singlebook, Fuckbook en Fuckbuddy prima alternatieven.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?