Dating nieuws

7 tips om je collega te daten

verliefd collega werk date

Een date met je collega raar? Nee hoor. Cupido over actief op de werkvloer. Echter is het niet altijd even gemakkelijk om verliefd te zijn op je collega. Je komt nogal wat obstakels tegen op het moment dat het serieus wordt. Hoe pak je dat aan? Kan het wel succesvol zijn? Jazeker, we hebben zelfs 7 belangrijke tips voor je.

Heb jij geen leuke collega’s, maar ben je toch op zoek naar een relatie. Kijk eens op pepper.nl of e-matching.

Liefde wederzijds?

Liefde maakt blind. Let dus goed op of jullie beiden wel even verliefd zijn. Het is vaak zo dat je signalen anders opvat doordat je gekleurd bent door jouw onvoorwaardelijke verliefdheid. Het zou teleurstellend zijn als de ander jouw gevoelens gebruikt om wat vertier te hebben tijdens het werk. Vertel dus niks aan je andere collega’s en voorkom dat het bekend wordt via social media, totdat jullie beiden het zeker weten!

Geheimhoudingsplicht

Worden jullie echt een stelletje? Zorg ervoor dat in het prille begin, niemand het te weten komt. Stel dat je na een paar weten erachter komt dat jullie toch niet zo goed bij elkaar passen, dan kan dat op de werkvloer heel wat onhandige situaties opleveren. Let op dat je niet te vaak de naam van je nieuwe vlam noemt, maar ontloop elkaar ook niet. Probeer zo normaal mogelijk te doen.

Boss needs to know

Wordt het echt serieus, laat het dan weten aan je baas of manager. Voorkom in ieder geval dat iemand anders dit voor jou doet. Hiermee voorkom je roddels en indianen verhalen. Door helemaal transparant te zijn over jullie relatie kun jij met je baas overleggen wat de gevolgen zijn voor jullie functioneren. Hoe zeg je dat? Gewoon, wij hebben een relatie maar we zullen er voor zorgen dat het onze prestaties op de werkvloer niet zal beinvloeden.

Scheiden

Het scheiden van werk en prive-zaken is al moeilijk. Helemaal als je liefje ook je collega is. Laat daarom werk en prive niet te veel door elkaar lopen. Je kunt bijvoorbeeld afspreken om enkel tijdens het diner samen te spreken over werk. Daarna is het quality time.

Quality time

Je brengt op het werk al enorm veel tijd door met elkaar. Echter is er van quailty time geen sprake. Vergeet daarom niet om ook buiten jullie werk, samen tijd door te brengen. Anders verwaarloos je jullie relatie. Wordt het te veel? Dan is het misschien verstandig dat een van jullie een andere functie betreed binnen het bedrijf waarbij je elkaar minder ziet onder werktijd.

Andere collega’s

Probeer ook onder werktijd je werk en prive-zaken gescheiden te houden. Het kan als onprettig worden ervaren door jullie collega’s als die zaken door elkaar lopen. Alles met mate. Doseren is het sleutelwoord voor succes.

Toch geen succes?

Is het toch geen succes? Dan kun je beter toch uit elkaar gaan. Nu sta je ineens weer voor een nieuwe uitdaging. Je collega is nu ineens ook je ex. Dat kan door alle spanningen en het liefdesverdriet toch veel emoties oproepen. Om grotere problemen te voorkomen kun je beter van te voren afspreken wat er gat gebeuren als jullie relatie stuk loopt. Wie gaat er naar een andere afdeling of verruilt zijn baan?

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?