Dating nieuws

8 Creatieve ideeen voor je eerste date

Door onze partner Elitedating

Ook al geloof je niet in liefde op het eerste gezicht, kun je niet ontkennen dat eerste indrukken niet bij blijven en erg belangrijk zijn. Zeker wanneer het op een date aankomt, zeggen we objectief te blijven, maar meestal gaan we toch voor ons instinct of het eerste gevoel dat je hebt bij iemand. Daarom is het zeker bij een date erg belangrijk om een goede eerste indruk achter te laten, om zo je tweede date veilig te stellen. Een creatieve eerste date kan je daar bij helpen!

Daarom heeft EliteDating 8 creatieve eerste dates voor jou bedacht waarmee je tweede kans een stuk dichterbij is!

1. Van boerderij tot tafel diner
Lekker eten samen met je date is natuurlijk een goed plan. Naast onze seksuele behoeftes, is eten onze tweede belangrijkste behoefte. Het eten van overheerlijk eten geeft ons, net als onze intieme behoeftes, en bepaalde voldoening. En indien je dit goed, kan dit voor een romantische avond voor twee zorgen.

Natuurlijk kan je een kookworkshop volgen, maar dit is redelijk uitgekauwd. Dit is een creatief idee, waarvoor je zelf op pad zult moeten om je eten te vinden. Samen naar een boerderij gaan om de meeste verse ingredienten te verzamelen en een heerlijke maaltijd te maken van het beste wat de natuur te geven heeft. Het zoeken en oogsten van eten op een boerderij geeft je een hoop plezier met een heerlijke maaltijd als eindresultaat. En er is niets romantischer dan bij kaarslicht je eigen verzamelde diner te nuttigen.

2. Boogschieten
Het doel van je date is natuurlijk het hart van je date te raken en veroveren – dus waarom niet iets scherper worden? Ga naar een lokale boogschut vereniging en heb wat plezier met boogschieten. De sfeer en uitstraling is erg rustgevend en relaxt en je hebt de mogelijkheid om dicht bij elkaar te komen, zonder dat het ongemakkelijk wordt. Daarnaast kun je ook nog een beetje competitie hebben met elkaar, zonder dat het meteen te competitief wordt. Let wel even op het weer, indien de schietbaan buiten is.

3. Pak je koffers!
Dit is een enorm leuke en spontane manier om je eerste date op te leuke en je partner te verassen. Heb je nog wat airmiles liggen, die je op kunt maken? Deze kunnen zorgen voor een onvergetelijke date! Je hoeft niet ver te gaan en je kunt er voor kiezen om dezelfde dag terug te vliegen of een nachtje te blijven. Het zal voelen als een heel avontuur, zonder dat je echt op vakantie gaat!

Als er in de buurt een stad is die je nog graag wil zien, en die stad heeft een vliegveld, zorg dan voor een date voor de hele dag. Vergeet hem of haar natuurlijk niet te laten weten om wat schone kleren en een tandenborstel mee te nemen. Spreek op het vliegveld af en verras je date daar met twee vliegtickets. Tip: indien je een vlucht boekt, boek dan een last minute hotel, met een bijbehorende prijs.

4. Thema diner met film
Een avondje naar de bioscoop is niet de meest creatieve manier om je date te verassen. Een manier om de film en een etentje wat op te leuke is om er een geheel thema diner bij te bedenken. Dit is een fantastische manier om elkaar beter te leren kennen, en meteen elkaars favoriete film te bekijken. Daarnaast kun je relaxt een diner bereiden en plezier hebben om het thema. Om het nog wat spannender te maken, kun je ook gekleed gaan in je favoriete thema of personage.

5. 36 vragen
Voor vele kan de eerste date, zeker als je elkaar nog nooit in het echt heb gezien, en spannende en zenuwslopende ervaring zijn. Daarnaast kan hij ook nog wat ongemakkelijk zijn, want wat moet je tegen elkaar vertellen en waar begin je mee? Het idee van de 36 vragen komt van een psycholoog, die onderzocht of intimiteit kan worden versneld door een serie persoonlijke vragen te stellen. Het idee hierachter is dat je door het stellen en beantwoorden van de vragen, elkaar goed leert kennen en het gesprek wordt geintensiveerd.

Dit is een opdracht voor de durfallen, houd je van een uitdagingen dan is dit een uitstekende manier om die aan te gaan. Spreek vooraf wel even af hoe ver je wilt gaan met de vragen, om ongemakkelijke en kwetsende momenten te voorkomen.

6. Gebruik je connecties!
Gebruik die ene vriend die werkt bij het theater of de concertzaal om jou net die ene bijzondere tickets te bezorgen voor een speciale avond, of nog beter regel een meet & greet met een beroemdheid. Je zult je date verassen en voor zorgen dat hij of zij een avond heeft om nooit meer te vergeten.

7. Ga vrijwilligerswerk doen
Koppels die aan vrijwilligerswerk doen blijven langer bij elkaar, blijkt uit onderzoek. Dus jouw kansen op een tweede date worden ook een stuk groter. Dit idee voor een date zal ervoor zorgen dat je meteen een goede indruk achter laat bij je date. Ga samen helpen bij het buurthuis en ga spelletjes spelen met de ouderen, of verzorg een activiteit voor de buurtkinderen. Ga de natuur in en ruim afval op wat je tegen komt. Spontane ideeen zoals tripjes en diners zijn erg leuk, maar samen vrijwilligerswerk doen, zorgt voor een stevige fundering voor de toekomst. Je hebt namelijk dezelfde normen en waarden.

8. Foto speurtocht
Zoek je een leuke activiteit om elkaar wat beter te leren kennen. Ga je eigen stad ontdekken door middel van een fotospeurtocht en voel je weer even een kind. Schrijf een aantal bijzondere plekken op in de stad en probeer hier zo snel mogelijk een foto van te maken en deze te vinden. Sluit de dag af met een lekker hapje en een drankje

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?