Dating nieuws

8 tips om een intelligentere single te zijn

intelligent dating tips

In het land van de singels ofwel datingland, is intelligentie, zeker even belangrijk als pure schoonheid! Zoals vrouwen al eerder deden gaan nu ook de mannen steeds vaker op zoek naar een geschoolde dan wel succesvolle vrouw, voor het vormen van een gezin. Dit zijn de 8 manieren om clever over te komen tijdens dates. Note: geldig zowel voor mannen als vrouwen.

Kleed je voldoende aan

Dit betekent voor de vrouwen geen laag uitgesneden hemdjes, blote armen en al helemaal geen blote buik of teveel blote benen. Onderzoek van de Universiteit van Maryland toonde aan dat mensen die minder kleding dragen worden geassocieerd met labiel, slecht georganiseerd en besluiteloos. Voor de mannen geldt; die versleten jeans en verwassen shirts thuis laten en in een goed of juiste combi verschijnen als je serieus genomen wilt worden.

Doe een bril op

Ongelooflijk maar waar, al zit er plastic glas in. Blijkbaar is het niet alleen het idee van de brildragende nerd, ze zijn in werkelijkheid echt slimmer. Mensen met een bril spenderen meer tijd in de college-banken en zijn vaker hoger opgeleid, blijkt uit onderzoek van wetenschappelijk tijdschrift Ophthalmology.

Zie er goed en gezond uit

Singles die een gezond BMI en een gezond uiterlijk hebben (zonder al te veel make-up), stralen natuurlijke schoonheid en klasse uit. Aantrekkelijke mensen worden vaak gezien als competent, aardig en interessant.

Maar ook weer niet te goed dames!

Vrouwen die echt heel erg fraai en perfect ogen, krijgen blijkbaar nog steeds een stempel van dom blondje of incapabel. Mooie vrouwen hebben enkel voordeel in de lagere functies zoals bijvoorbeeld secretaresses. In de hogere echelons is schoonheid zelfs een nadeel. Des te mooier de vrouw, des te meer de vrouw ervaren wordt als vrouwelijk. Helaas wordt van een manager “mannelijkheid en autoriteit” verwacht.

Geen grof taalgebruik en niet vloeken

Singles die elke zin starten met ‘Jezus of Godsamme komen niet al te intelligent over. Onderzoek toonde aan dat ruim de helft vloekende en grofgebekte types als niet-intelligent worden bestempeld. Lager opgeleiden vloeken meer dan hoogopgeleiden. Het is niet chique.

Praat vloeiend, zonder accent en geen ge-uh en ge-oh

De oefening zeg geen uh? zou je ook moeten uitvoeren tijdens je eerste date. Mensen die lange stiltes laten vallen, zoeken naar woorden, en vaak euh zeggen, komen niet clever over. Mensen die snel en direct formuleren komen daarentegen wel intelligent. Accenten en dialecten zijn ook niet aan te raden. Leer ABN spreken: dan kom je slimmer over dan met een zachte ‘G’

Ga niet extra duur doen met hele moeilijke woorden

Op het moment dat mensen ingewikkelde termen gebruiken en de uitspraak niet correct is of deze foutief gebruiken in een zin, gaan ze af als een gieter. De ander heeft direct door dat je slimmer wilt voordoen dan je daadwerkelijk bent. Eigen taalgebruik dus.

Laat het glas met rust!

Je hoeft niet perse jezelf lam gezopen te hebben om voor dom versleten te worden. Als je bijvoorbeeld een wijnglas vasthebt en iemand zet dergelijke foto’s van zichzelf op Facebook, doet dit meer slecht dan goed. Uiteraard checkt ook je eventuele partner jouw profiel. Wetenschappers ontdekten dat alcohol in de buurt iemands professionaliteit aantast.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?