Dating nieuws

Een affaire met een getrouwde man

Er zijn altijd een aantal mannen die niet genoeg hebben in hun leven aan een vrouw. Daarnaast zijn er natuurlijk ook vrouwen die een affaire met een getrouwde man nu eenmaal heel spannend vinden en daar juist naar op zoek zijn. Zo ontstaan er dus relaties tussen getrouwde mannen of vrouwen en ongebonden mannen en vrouwen. Want vice versa geldt het natuurlijk ook. Dit soort relaties brengen uiteraard de nodige complicaties met zich mee. Een dergelijke affaire zal strikt geheim gehouden moeten worden, zodat de partner van de schuinsmarcheerder er niet achter komt. Hoe kun je dit nu het beste aanpakken?

Hoe pak je de affaire het beste aan

Het zal uiteraard niet eenvoudig zijn om een dergelijke affaire te hebben. Het moet geheim blijven voor de andere partner, want anders zal het huwelijk stranden. Dit terwijl de andere waarschijnlijk wat meer in de voorgrond zal willen treden. Op den duur zal dit natuurlijk wat wrijving veroorzaken. Je kunt dit natuurlijk enigszins voorkomen door vooraf eerlijk te zijn over de verwachtingen van jullie affaire. Blijf hier ook over praten. Want het kan natuurlijk zo zijn dat 1 van de 2 meer gevoelens en verwachtingen krijgt dan de afspraak was. Uiteindelijk zal dit onvermijdelijk zijn, maar het is dan zaak om er op tijd mee te stoppen. Want het risico bestaat dan dat de situatie volledig escaleert en het zal dan waarschijnlijk voor beide niet goed uitpakken. Wees dus vooral eerlijk over de affaire en spreek je verwachtingen uit.

Het open huwelijk

Uiteraard zijn er ook situaties te bedenken waarin een affaire een stuk eenvoudiger is. Zo kun je bijvoorbeeld een open huwelijk of open relatie hebben. Dit houdt in dat je je naast je partner er dus ook een andere relatie bij mag hebben. Je stemt hierbij beide toe om ook andere mensen te zien. Dit kan uiteraard ook met zijn drieen zijn. Hierbij is het dus wat eenvoudiger om een affaire te hebben, want je kan er meer in de openheid over treden. Let echter wel op dat je nog steeds niet verliefd dient te worden. Want de kans dat de ander zijn partner gaat verlaten voor degene met wie een affaire heeft is natuurlijk klein.

Een relatie met iemand die een zieke partner heeft

Een andere veel voorkomend geval waarom mannen of vrouwen opzoek gaan naar een buitenechtelijke relatie is omdat zijn of haar partner ziek is. Meestal zal dit ook terminaal zijn, of denk aan iets anders zoals een permanente invaliditeit. De partner is dan niet meer in staat tot het vervullen van de behoeftes van de ander voornamelijk op lichamelijk vlak. Het is dan natuurlijk ook logischer dat je je behoeftes buiten de deur gaat zoeken. Hierbij is de kans dat je affaire later in een relatie over loopt natuurlijk ook nog eens groter, want hij of zij zal zijn partner wellicht wel verlaten.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?