Dating nieuws

Betaalmogelijkheden op een datingsite

Voor niets komt de zon op. Zo geld het over het algemeen ook voor datingsites, want de beheerders moeten ook ergens iets aan verdienen, of op zijn minst de kosten er uit kunnen halen. Het is belangrijk om vooraf te kijken wat er bij een datingsite mogelijk is en wat er van je verlangd wordt. Zo voorkom je onaangename verassingen. Er zijn bijvoorbeeld datingsite waar je helemaal niet hoeft te betalen, datingsites waar je door middel van credits betaald per berichtje en datingsites waar je een abonnement af moet sluiten.

Gratis Datingsites

Ook in Nederland zijn er meer datingsites waar je niet hoeft te betalen voor het gebruik van de site. Je kunt hier dus lekker vrijblijvend op zoek gaan naar een leuke date. Meestal zijn alle diensten van de site gratis. Omdat de site gratis is, zullen ze op een andere manier hun geld moeten verdienen. Meestal zal dat dus gaan in de vorm van advertenties. Omdat de drempel bij een gratis datingsite wat lager is om lid te worden kan het wel zo zijn dat er veel niet serieuze daters actief zijn. Uiteraard is het wel een uitstekende manier om kennis te maken met de wereld van online dating. En wie weet heb je wel geluk en vind je daar de man van je dromen.

Datingsites met credits

Behalve de datingsites waar je dus niet hoeft te betalen zijn er ook datingsites waar je doormiddel van credits betaald. Bij dergelijke datingsites kun je je in de regel nog wel gratis aanmelden. Zo kun je dus wel even kijken of de datingsite iets is voor jou, zonder dat je aan kosten verbonden zit. Voor het gebruik van de overige functies van de datingsites, zoals het chatten of versturen van flirts en bekijken van uitgebreide profielen zul je vaak credits nodig hebben. Dit betekent wel dat je op moet letten met de berichtjes. Dit omdat het versturen van iedere berichtje geld kost. Hierdoor lopen de kosten voor een gezellig gesprek af en toe nog wel eens op.

Datingsites met abonnementen

Daarnaast zijn er ook nog de datingsites welke op basis van een abonnement werken. Deze datingsites zijn ook vaak de sites met de meest uitgebreide functies en deze kun je natuurlijk ook allemaal gebruiken omdat die in de kosten van het lidmaatschap verwerkt zitten. Je voorkomt hier onverwachte kosten, want je betaalt immers een all-in prijs. Ook heb je geen last van irritante reclames die heel de tijd jouw online dating plezier verpesten. Een nadeel is dat je met een gratis lidmaatschap op dergelijke datingsites vaak niets kunt. Zo weet je dus niet of de datingsite wel bij je past en of het iets is voor je. Je zult dan direct over moeten gaan tot het afsluiten van een abonnement, wat nogal eens prijzig kan zijn.

Kies verstandig

Zoals hiervoor genoemd is het belangrijk om van te voren goed te kijken wat voor datingsite precies bij je past. Ben je opzoek naar iets serieus en wil je een uitgebreid gesprek. Dan is het wat ons betreft wellicht verstandiger om een datingsite met abonnement te kiezen. Je kunt dan zoveel chatten als je zelf wil. Ben je opzoek naar een spannende date of hookup? Dan is het credit model beter voor jou. Omdat je naar enkele berichtjes wel klaar bent. Ben je bezig met je eerste stapjes in de online datingwereld? Dan is een gratis datingsite wel iets om te proberen voor jou.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?