Dating nieuws

Bullchat altijd toegang, altijd gratis?

Ooit was de slogan van Bullchat: Altijd toegang, altijd gratis. Maar na vele jaren dienst te hebben gedaan als chatsite voor de gay community lijkt daar nog weinig van over. Zo is Bullchat volgens veel gebruikers slecht bereikbaar, moeilijk te begrijpen en niet helemaal meer gratis. Wanneer we gaan kijken naar gay dating sites dan is Bullchat een van de datingsites waar de meeste klachten over zijn. De klachten varieren tot ongecontroleerde chats en het aanbod van bepaalde diensten die niet meer gratis zijn tot gebruikers die geen toegang meer hebben tot Bullchat. Door de vele klachten zijn wij gaan kijken wat de 3 beste alternatieven zijn voor Bullchat. 

Gaybuddy

Of je nu met jonge mannen of met oudere mannen wil chatten, op Gaybuddy zit je goed. Zoals de naam het al aangeeft richt deze site zich op Gay’s. Alles mag en niets moet op deze site, hierdoor is de site erg vrijblijvend. Niet de hele site is gratis te gebruiken, zo is inschrijven en het versturen van knipoogjes gratis. Dit heeft Gaybuddy gedaan om de site zonder kosten uit te proberen.

Gayparship

Ben je meer op zoek naar een serieuze relatie dan is Bullchat niet de juiste site voor jou. Waar je bij Bullchat vooral kunt chatten en vrijblijvend contact met elkaar hebt richt Gayparship zich meer op relaties. Gayparship is speciaal voor hoogopgeleide single homo’s en ook lesbiennes. Zo kan je ook als vrouw inschrijven op deze datingsite. De doelgroep van Gayparship zijn alleenstaande singles met een hoge opleiding. Gayparship geeft aan dat 85% van de gebruikers een HBO- of WO-niveau heeft en 30 jaar of ouder is.

Grindr

Het derde alternatief komt bijna geen enkele gay of biseksueel vreemd voor: Grindr. Grindr is opgericht in 2009 en is voor veel mannen de datingapp waar ze terecht konden toen ze nog niet uit de kast waren. Grindr is na al die jaren nog steeds de drukbezochtste gay dating app ter wereld. Bij Grindr kan je zowel terecht als je een relatie wil of alleen op zoek bent naar een eenmalige sexdate. Al zoeken de meeste gebruikers van Grindr geen vaste relatie, maar meer een vrijblijvend afspraakje. Zeker als je nog niet bekend bent met Grindr dan is dit een echte aanrader zeker als alternatief van Bullchat. 

Grindr is alleen te gebruiken wanneer je een account hebt, maar geen nood want dit is binnen enkele minuten gebeurd. Je kan daarna er zelf voor kiezen of je je profiel verder invult met verdere informatie of niet.

Veiligheid is super belangrijk

Van welke gay datingsite je ook gebruik maakt, je moet altijd goed op je eigen veiligheid letten. Het kan altijd voorkomen dat er Fakers online zijn die zich voordoen als gewillige bi of gay man. Het kan voorkomen dat dit heteromannen zijn die nooit uit de kast zullen komen of mensen die kwaadwillend zijn. Geef dus daarom nooit zomaar persoonlijke gegevens en wanneer je wil afspreken doe dit dan nooit alleen. Er zijn vaak nieuwsartikelen dat mannen in elkaar geslagen zijn of beroofd nadat ze dachten op date te gaan met hun datingapp contact. Zo is bijvoorbeeld Boldewijn op 18 februari 2018 dood gevonden na zijn Grindr date.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?