Dating nieuws

Casual datingsite Ashley Madison gehackt

Nadat enkele maanden geleden bekend werd dat bij AdultFriendFinder door hackers is ingebroken is nu casual datingsite Ashley Madison aan de beurt. Onbekende hackers, hebben casual dating site Ashley Madison gehackt. Daarbij zijn gegevens van ongeveer 37 miljoen mensen wereldwijd buit gemaakt. De eigenaar van de casual datingsite heeft bevestigd dat er is ingebroken in de beveiligde database, maar heeft geen uitspraak gedaan over of en de hoeveelheid vertrouwelijke informatie er is ontvreemd.

Gelekt

De hackers hebben al bewust wat vertrouwelijke informatie (waaronder enkele verstuurde e-mails en foto’s) laten lekken om te bewijzen dat Ashley Madison gebruikers gegevens niet verwijderd, terwijl ze daar gebruikers wel 20 euro voor laten betalen.

Stoppen

The Impact Team, zoals de hackers zichzelf noemen, vraagt Ashley Madison te stoppen met de activiteiten. Ook dating sites als Established Man (voor vermogende mannen) en CougarLife (voor vrouwen die een jongere lover zoeken) die van dezelfde eigenaar zijn als Ashley Madison worden gevraagd om te stoppen. Zo niet dan dreigen de hackers om alle vertrouwelijke informatie te openbaren.

Controversieel

Ashley Madison werd in 2001 opgericht en heeft zich altijd gekenmerkt als uiterst betrouwbaar en veilig. De datingsite wordt samen met andere casual datingsites die mensen in contact brengen om vervolgens vreemd te gaan, als controversieel bestempeld. Casual datingsites zouden aanzetten tot ontrouw. De meeste datingsites adverteren daarom met uitstekende geheimhouding en discretie.

Over of er ook informatie van Nederlandse gebruikers gelekt is, is niets bekend. Momenteel is het gewoon mogelijk om in te loggen of om je opnieuw aan te melden bij Ashley Madison.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?