Dating nieuws

Daten via internet

Daten via het internet het wordt steeds makkelijker en gebruikelijker. In het begin kan daten op het internet nog ongemakkelijk en spannend zijn. Hoe zorg je ervoor dat je iemand ontmoet die zowel qua innerlijk als uiterlijk bij je past? Of misschien nog wel belangrijker waar ben je naar op zoek en wat wil je bereiken door online te gaan daten?

Liefde

De meeste mensen die aangemeld zijn bij een datingsite zijn op zoek naar liefde. Zo zijn de meeste op zoek naar iemand waar ze hun leven mee kunnen delen en gelukkig mee kunnen zijn. Het is belangrijk dat je keuze voor de datingsite hier bij aansluit. Zo zijn datingsites zoals Lexa, Relatieplanet, Parship en Pepper goede datingsites voor een serieuze en langdurige relatie. Ben je nog niet in die fase maar wil je vooral plezier, gezelligheid, leuke mensen ontmoeten en misschien wel verliefd worden? Dan is Tinder of Chatapp een goede datingsite voor je. Op deze site kan je vooral gezellig kletsen en ben je niet perse op zoek naar een relatie. Zit je juist in een relatie en wil je deze relatie ook behouden maar ben je op zoek naar een beetje spanning? Dan is een datingsite zoals Novamora of Secondlove iets voor jou. Zoals je ziet is je bedoeling met online daten dus heel belangrijk!

Het probleem

Voordat je aan online daten begint is het belangrijk dat je jezelf afvraagt of je wel klaar bent voor een dergelijke relatie. Ben je er ook bereid voor om hier tijd in te investeren? Je zal vast wel denken online daten, dat is zo geregeld. Dit is vaak niet het geval. Doordat online daten zo populair is kan het vaak lang duren voordat je een profiel hebt gevonden die je aanspreekt. Je zal tijd een energie moeten investeren in gesprekken om de ander te leren kennen. Zelfs na een paar weken of paar maanden kan het goed zijn dat degene helemaal niet bij jou blijkt te passen. 

Het klikt niet

Hoe leuk diegene ook leek op de foto, toch blijkt die klik er niet te zijn. Het kan voorkomen dat een foto je erg aanspreekt maar er uit gesprekken blijkt dat je samen weinig overeen hebt. Of het blijkt dat degene naar iets anders op zoek is dan jij. 

Daten via het internet werkt alleen als je er zelf open voor staat en ook iemand treft die er ook voor open staat. Anders wordt het een saai en oppervlakkig gesprek of bloeit er uiteindelijk na alle moeite niks op.

Belangrijk

Ook voor jou is het belangrijk dat je een goed en aantrekkelijk profiel voor de ander maakt. Zo kan een goede foto al een heel verschil maken. Het beste is een vrolijke foto of een foto waaruit je persoonlijkheid echt springt. Hou je van bakken of koken? Doe een foto dat je in de keuken aan het koken bent. Hou je van dieren? Een foto met je huisdier werkt ook altijd super goed, daarbij laat je je knuffelgehalte goed zien! Daar zijn de meeste echt dol op! Belangrijk is wel dat je een duidelijke foto hebt, er is niets zo erg als een foto met weinig pixels of waarop je diegene niet goed kan zien. Ook is een groepsfoto natuurlijk super leuk, maar het moet wel duidelijk zijn wie jij bent. Niks is zo lullig dat je met iemand in gesprek bent en diegene denkt dat je iemand anders op de foto bent.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?