Dating nieuws

Dating apps verhogen kans op SOA

dating apps nieuws

Datingapps zijn tegenwoordig enorm populair. We zitten heel wat avondjes op apps van Lexa, Tinder of Lovoo. Uit onderzoek van een geroemde?Engelse arts, Peter Greenhouse, is dit gevaarlijk. De arts voorziet een forse stijging van SOA’s en voorziet zelfs een exploderen de toename van HIV bij hetero’s.

Greenhouse, arts van BASHH(British Association for Sexual Health and HIV) meldde aan nieuwssite BBC dat de hoeveelheid mensen actief op dating apps het hem zorgen baart. “Men swicht vaker van partner als je actief bent op een dergelijke dating app. Hoe meer je die gebruikt, hoe vaker je wisselt en des te groter is de kans dat jij een SOA oploopt” aldus de dokter.

De overdracht van HIV baart het meeste zorgen volgens Greenhouse. Wanneer dating app gebruikers sneller van partner wisselen, geen SOA test doen of behandeling ondergaan, kan dit resulteren in een enorm grote toenamen van HIV onder Hetero’s. Primair werken de apps dit in de hand.

Veilig vrijen

Dating apps kunnen mensen voorlichting geven en moeten volgens Greenhouse aandringen op veilig vrijen. Uit actuele cijfers van Public Health England blijkt dat het aantal SOA infecties momenteel al toenemen. Zo nam syfilis in 2014 met eenderde toe en gonorroe kreeg er bijna eenvijfde bij.

De datingsite en dating app vertegenwoordiger ODA (Online Dating Association) gaat tegen de beweringen van dokter Greenhouse in. ODA geeft aan dat dating apps niet zorgen voor een stijging van het aantal SOA gevallen en beweert overigens dat producenten van dating apps reeds wijzen op het belang van veilige seks

Ook een dating app proberen? Lees reviews van onder andere Tinder, de Lexa app en Lovoo.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?