Dating nieuws

Dating tips voor veilig online daten

veilig online daten tips

Op het internet worden dingen nooit vergeten. Er zijn voldoende voorbeelden bekend waarbij pikante kiekjes of zelfs naaktfoto’s van beroemdheden uitlekten. Deze beelden zullen tot in de eeuwigheid op het internet blijven bestaan. Nu is het voor de gemiddelde single niet zo dat jouw pikante kiekjes ook de voorpagina van de krant haalt, maar toch is het niet prettig als er vertrouwelijke informatie openbaar wordt. Uit onderzoek van digitaal beveiliger McAfee blijkt dat ruim de helft van de wereldbevolking (55%) intieme of seksueel getinte content op zijn of haar telefoon bewaard. Slechts 33% van de smartphonegebruikers heeft die telefoon beveiligd met een wachtwoord. Een paar tips voor veilig online daten zijn dus niet overbodig. Na het lezen van deze tips weet jij in ieder geval wat je kunt doen om te voorkomen dat je een digitale stempel krijgt?

Sexy hoeft niet naakt

Een pikante foto naar je date sturen en ontvangen is in de meeste gevallen enorm spannend en opwindend. Stel je daarbij altijd de vraag: Schaam ik me als mijn moeder of mijn baas dit ziet? Over het algemeen kun je het beste bedekken wat je aan het zwembad ook bedekt. Daarnaast is het belangrijk dat je de foto altijd alleen stuurt als jij dat zelf wilt. Iemand die erg aandringt heeft meestal minder goede bedoelingen met de foto?

Geen vijftig tinten grijs

Teksten beginnen vaak uitdagend en brutaal. Dit kan snel uit de hand lopen waardoor je teksten ontvangt die in vijftig tinten grijs niet zouden misstaan. Dit fenomeen is beter bekend als sexting in plaats van texting. Je gaat lekker en wilt meepraten maar dan stuur je vaak iets waar je misschien later spijt van krijgt. En dan staat het digitaal… Neem daarom de tijd en denk er van te voren bij na wat de gevolgen zouden kunnen zijn als de teksten op internet terecht komen. Stel je voor hoe jij je zou voelen op het moment dat ze op je Facebookpagina staan. Laat je niet verassen.

Ben niet dronken laat je telefoon thuis

Als we een borreltje op hebben worden we minder geremd. Als je dronken berichten gaat sturen zou dat een dag later wel eens voor een letterlijke en spreekwoordelijke kater kunnen zorgen. Vertrouw jezelf nooit als je gedronken hebt en neem voorzorgsmaatregelen door bijvoorbeeld je telefoon thuis te laten. Zo kom je zeker niet in de verleiding om je ex pikant kiekje te sturen.

Keep it secret

De onvermijdelijke tip voor online daten is om je wachtwoorden, bankgegevens en erotische plaatjes van jezelf geheim te houden. Veel Nederlanders hebben hun wachtwoorden gedeeld met hun liefje. Niemand is te vertrouwen dus verander het wachtwoord zodra je relatie stuk is gelopen. Zo. Nu ligt jou niets meer in de weg om veilig op zoek te gaan naar een liefdesrelatie.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?