Dating nieuws

DatingApps uitgelicht

Behalve de reguliere datingsites wordt er tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van dating apps. Deze apps zijn beschikbaar in bijvoorbeeld de Google Play Store of de Apple App Store. Vooral jongeren maken steeds meer gebruik van dergelijke apps. Sommige apps zijn gratis in gebruik voor andere zal je een abonnement moet aanschaffen of voor bepaalde functies moeten betalen. De meeste apps zijn gewoon gratis te downloaden en registeren is ook gratis. We hebben de meest gebruikte dating apps even voor je uitgelicht.

Badoo

Badoo is een van de grootste en internationale dating apps van de wereld. Badoo is er zowel voor mannen en vrouwen, maar wel voornamelijk voor hetero’s. Ondanks dat Badoo internationaal is, maakt dit geen belemmering en hoef je niet eindeloos door profielen te zoeken. Badoo maakt namelijk gebruik van jouw locatie en vindt mensen bij jou in de buurt. Wel zo handig dus, anders was online daten niet echt eenvoudig. Je wordt dus alleen aan mensen uit Nederland gekoppeld en niet aan mensen uit Frankrijk of de VS.

Van Badoo ontvang je op basis van jouw voorkeuren en instellingen matches zodat je gekoppeld wordt aan mensen die bij jou passen, of die in theorie bij jou zouden moeten passen. Uiteraard kun je ook zelf op zoek gaan naar een leuke match door de zoekfunctie te gebruiken. Badoo is voor het grootste deel gratis in gebruik en je betaald alleen extra voor bijzondere functionaliteiten, zoals het omhoog plaatsen van jouw profiel en het verhogen van je contactlimiet.

Tinder

Een andere veel gebruikte datingapp in Nederland is Tinder. Iedere vrijgezelle jongeren heeft wel een keer tinder gebruikt of een tinderdate gehad. Tinder is dus echt een app voor iedereen die wil daten en is zowel te gebruiken voor mannen, vrouwen, hetero’s en homo’s. Tinder was de eerste dating app waar je lekker kon swipen. Tinder is dus wel een echte keuring op uiterlijk, maar dat betekent niet dat dat verkeerd is.

Bij tinder swipe je naar rechts indien je iemand leuk vindt en naar links indien je die niet leuk vindt. Heb je een match? Dan kun je lekker chatten. Tinder is net als Badoo voor het grootste deel helemaal gratis in gebruik. Wel zit er een limiet aan het aantal keer dat je kan swipen per dag. Wil je meer swipen dan kun je swipes bijkopen. Zo kun je wat langer door gaan met het vinden van matches en daarnaast kun je ook superlikes bijkopen.

Andere Dating Apps

Behalve deze op zichzelf staande datingapps zijn er ook een groot aantal datingsites die een app hebben als extra functionaliteit. Zo hebben Elitedating, Lexa en Pepper een app voor op je mobiele device. Deze apps bieden meestal niet de volledige functionaliteit die de website biedt, maar maken het makkelijk om on te go te chatten met je matches. Zo ben je altijd bereikbaar.

Bij deze apps kun je dus meestal ook geen account aanmaken, maar zal je een account moeten hebben op de datingsite zelf. Om gebruik te kunnen maken van de app heb je wel een betaald lidmaatschap nodig. Gratis zijn deze apps dus niet.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?