Dating nieuws

Datingsite Adult Friend Finder gehackt!

veilig daten review

Door een hack op de dating site Adult Friend Finder zijn de gegevens van ruim drie miljoen gebruikers op straat komen te liggen. De datingsite die ook in Nederland actief is, behoort tot het segment casual dating waar ook de wel betrouwbare en meer bekende sites als Secondlove en Victoria Milan toe behoren.

Casual dating

Bij casual dating ga je op zoek nar een affaire naast je huidige relatie of je bent op zoek naar iemand met afwijkende seksueel voorkeuren. Het kan allemaal afgeschermd, veilig en prive op verschillende datingsites in Nederland. Het is een enorm slechte zaak als via een dergelijke datingsite de gegevens van leden op straat komen te liggen.

Seksuele voorkeuren

‘Persoonlijke gegevens die door datingsites worden beheerd en worden bewaard altijd gevoelig, aldus tech redacteur Rachid Finge. In dit geval komen er echter meer bij kijken want naast alleen namen, geboorte data en ip adres, zijn nu ineens ook seksuele voorkeuren op straat komen te liggen. Dat heeft een enorme impact wanneer jij in je dagelijks leven niet uitkomt voor deze geaardheid.

Niets aan te doen

Rachid verteld; “Slachtoffers waarvan gegevens gelekt zijn de dupe. Er valt namelijk niets aan te doen. Op moment dat zoiets op internet komt te staan, is het een lastige zaak om dit er nog af te krijgen. Er zijn hoogst waarschijnlijk meerdere kopieen aanwezig. Zelfs wanneer jij je al eerder had afgemeld voor deze datingsite is het mogelijk dat ook jouw gegevens nu op straat liggen omdat ze nog in de database zaten van adult friend finder. Dit overkwam namelijk Shaun Harper. Ik had mijn profiel al maanden van te voren gedelete. Ik ging er vanuit dat de informatie gewist was. Je gaat er vanuit dat deze datingsites veilig zijn.”

Gevolgen

Los van het feit dat je privacy niet langer gewaarborgd is, loop je ook het risico slachtoffer te worden van internet criminaliteit of zelfs afpersing. Interen criminelen verspreiden snel spam en ook Harper heeft daar last van gehad.

Criminelen al langer actief

De reden dat verwijderde profielen nog steeds openbaar zijn gemaakt komt doordat de site al maanden eerder gehackt is, volgens Rachid. Echter is nu pas bekend om welke datingsite het gaat. Het is echter ook mogelijk dat adult friend finder de gegevens toch bewaard als jij aangeeft dat je ze liever verwijderd. Lees daarom altijd de algemene voorwaarden!!

Toenemend gevaar

Door deze hack zijn we ons ineens allemaal weer bewust van het gevaar wanneer jij je persoonlijke gegevens aan iemand op het internet toevertrouwd. We bewaren steeds meer online en de beveiliging wordt in dat opzicht steeds belangrijker. Het aantal beveiligers op het internet neemt niet toe.

Veilig daten

Wil je het risico verkleinen dat de datingsite die jij gebruikt, veilig omgaat met je gegevens, lees dan goed de reviews op datingsites.nl. Voor deze dating community onderzochten ervaren professionals ruim 200 datingsites in Nederland en Belgie op onder andere betrouwbaarheid, veiligheid en kosten. Lees dus eerst de reviews alvorens jij je gegevens toevertrouwd aan een datingsite.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?