Dating nieuws

De perfecte date

We zitten natuurlijk allemaal met een reden op een datingsite en daarom kom je ook hier kijken. Je bent opzoek naar een date. Dat kan om allerlei redenen zijn, je hebt het uitgemaakt met je ex, bent gedumpt, of hebt gewoonweg nog nooit een relatie gehad. Maar nu ben je toe aan een relatie, een partner, iemand om je leven mee te delen. Om diegene te vinden zul je op date moeten gaan. Iedereen wil er natuurlijk op zijn of haar eerste date zo goed mogelijk uit zien.

Deze eerste date is natuurlijk erg belangrijk, want je eerste indruk geef je maar 1 keer. In de eerste seconden dat je iemand ziet vel je al een behoorlijk oordeel over iemand. Je neemt bewust en onbewust een hoop waar. Als je het op de eerste date verprutst en een slechte eerste indruk maakt, dan wordt het erg lastig er op een later tijdstip nog iets uit de hand.

Uitstraling en Voorkomen

Zoals hier voorgenoemd is het erg belangrijk goed voor te komen. Daten is in beginsel vrij platonisch. Je kiest iemand voornamelijk om zijn uitstraling en voorkomen. Het eerste waar je bij iemand op let is zijn of haar gezicht. Of de uitdrukking je wel of niet aanstaat. De ogen en de mond zijn de eerste dingen waar je naar kijkt en uiteindelijk ook het belangrijkste. Verder ben je onbewust bezig met iemand zijn geur, als iemand zijn lichaamsgeur goed is dan zal het verder ook wel goed gaan op de eerste date. Daarnaast is uiteraard je lichaamstaal ook erg belangrijk. Wat jouw lichaamstaal zegt en wat je zelf zegt en of dit met elkaar matched is uiteraard erg belangrijk. Dit zijn allemaal dingen die belangrijk zijn voor je eerste date.

De eerste indruk die maak je maar 1 keer

Daarom is het dus erg belangrijk dat je een goede indruk maakt bij je eerste date. Zorg dus dat je goed voorbereid bent op alles wat nog gaat komen. Dit mag je uiteraard ook van de andere kant verwachten, want die moet natuurlijk ook zijn of haar best doen om goed voor de dag te komen. Zeker met een persoon die je kent via een datingsite, omdat de kans groot is dat je deze nog nooit eerder hebt gezien is deze heel erg belangrijk. Ken je de persoon al wel, bijvoorbeeld van school of uit de kroeg? Dan is de eerste indruk wellicht wat minder belangrijk, maar in beide gevallen kan het geen kwaad om je goed voor te bereiden op de eerste date.

Doe maar normaal

Maar verder geld, doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Want je moet uiteraard wel gewoon jezelf blijven. Want als je teveel bezig bent met jezelf voordoen als iets wat je niet bent, dan zal je eerste date ook niet goed gaan. Daarnaast is het natuurlijk heel erg belangrijk dat degene op wie hij of zij valt of verliefd wordt wel jouw persoonlijkheid is en niet iets wat je niet bent. Want dat toneelspel kun je niet lang voor blijven doen. Blijf dus vooral dicht bij jezelf. Je zult je wellicht ook helemaal niet op je gemakt voelen als je je je voor gaat doen als iemand die je niet bent, door bijvoorbeeld kleding te dragen waarin je je niet op je gemak voelt. De eerste date zal dan misschien nog wel goed gaan, maar op de vervolgdates zal daar wel doorheen geprikt worden. Blijf dus wel gewoon lekker jezelf, want hij of zij moet je leuk vinden zoals je bent.

Verzorgd is meer dan genoeg

Zoals gezegd is het erg belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en jezelf niet te verloochenen. Kom netjes verzorgd naar je eerste date. Doe kleren aan waar je je gemakkelijk in voelt, maar er toch leuk uit ziet. Ben frist gedoucht, tandjes gepoetst en breng van te voren misschien nog een bezoekje aan de kapper, zodat je haar goed zit. Die een lekker luchtje op, maar niet te sterk en dan heb je de basis al een heel eind goed. Laat die date maar komen dus.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?