Dating nieuws

Dit is waarom je geen reactie krijgt op je berichten op een datingsite

Je kent het vast wel als man. Je stuurt een leuke vrouw een berichtje maar je krijgt hier geen reactie op terug. Bij een vrouw maakt dat niet uit, maar als je dit probleem bij verschillende vrouwen hebt kan dit schadelijk zijn voor je zelfvertrouwen en je vertrouwen in de datingsite zoals Lexa, Pepper of Relatieplanet. 

Wij geven hier verschillende redenen waarom jij geen reactie krijgt op je berichtjes op een datingsite. 

Je schrijft makkelijk weg te gooien berichten

Wanneer een vrouw een serieuze relatie zoekt wil ze niets liever dan op een persoonlijke en originele manier benaderd worden. De meest algemene en gehoorde klacht van vrouwen op een datingsite zoals Relatieplanet, Pepper en Lexa is: mannen lezen mijn profiel niet eens. En daaruit kan je dus concluderen dat veel mannen veel te veel en vaak een algemene reactie sturen zoals: hoi, hoe gaat het met je?. Het kan misschien heel spontaan, relaxed en ontspannen klinken, maar het verleid niet echt de vrouw om op het berichtje te reageren. Zeker als er veel verschillende mannen dit naar haar sturen, nodigt het zeker na 10x dit soort berichten te krijgen niet uit om een reactie te geven. Je moet jezelf onderscheiden van die grote massa om indruk op die vrouw te krijgen. Bekijk haar profiel en stuur haar een berichtje op basis van iets wat je daar gelezen hebt of gezien. Staat ze bijvoorbeeld met een bloemetjesjurk op de foto zeg dan iets over haar jurk of zegt ze dat ze van honden houdt? Vertel haar dan iets over jouw hond of vraagt of ze een lief hondje heeft. Op deze manier onderscheid je jezelf en heb je waarschijnlijk ook een super leuk onderwerp voor je gesprek in de chat. Bij Pepper hebben de gebruikers de optie om een eigen collage te maken. Gebruik dit collage voor je openingszin. Het is niet voor niks dat ze deze foto’s heeft gekozen voor haar collage. Blijkbaar vindt ze dat onderwerp leuk en praat ze er graag over. Super makkelijk dus en super origineel. 

Je taalgebruik is te slordig

Lexa en Relatieplanet geven aan dat een veel voorkomende klacht van gebruiker is: taalgebruik. Veel mensen zijn niet goed in Nederlands praten of soms is typen best lastig omdat je dit snel wil doen of omdat je gewend bent in msntaal/apptaal te chatten. Toch geven veel vrouwen aan zich te ergeren aan de spelfouten in de berichten. Uit onderzoek blijkt dat veel vrouwen een berichtje met (veel) typfouten gelijk weg te gooien.

Lees dus altijd je bericht goed voordat je op verzenden klikt. Op veel datingsites zoals 

Lexa krijg je bij het typen van een berichtje geen spelfouten check. Twijfel je over een woord typ het dan in op google of word. Dan krijg je hier automatisch een spellingscontrole over. 

Wil je sowieso iemand die geen typfouten maakt dan kan je misschien beter aanmelden bij Parship of Elitedating. Hier zijn de mensen die zich aangemeld zijn hoger opgeleid waardoor je minder kans hebt dat ze spellingsfouten maken. Let wel op dat je zelf dan ook geen spellingsfouten maakt. 

Ze is zelf niet serieus

Sommige vrouwen maken net als sommige mannen alleen een datingprofiel aan omdat ze zich vervelen, aandacht willen om hun ego te boosten of omdat ze denken dat dat hoort bij single zijn. Deze vrouwen zijn helemaal niet op zoek naar een serieuze relatie op een datingsite. Ze zal dus niet zitten te wachten op een lang gesprek, maar meer behoefte hebben aan het aantal berichtjes dat ze krijgt. Helaas is hier weinig aan te doen en niet goed te herkennen of er sprake is bij een profiel. Veel van deze profielen zijn vaak net iets te mooi om waar ze zijn waardoor je misschien niet te veel moet verwachten van een reactie. Je moet ze natuurlijk nog wel benaderen want wie weet is ze juist wel op zoek naar jou. Het enige wat wij willen meegeven is wees niet te kritisch op jezelf en trek het je eigen niet aan, want een grote kans is dat het niet aan jou ligt maar aan haar. 

Ze voelt simpelweg geen klik met je

Tot slot zal er ook altijd een categorie vrouwen zijn die bij jouw profiel niet hetzelfde gevoel krijgen als jij bij hun profiel hebt. Dit hoort bij het daten en dit is volkomen normaal. Trek ook dit jezelf niet teveel aan, want net als dat jij een bepaalde type vrouw leuk vindt zullen hun een bepaalde type man leuk vinden. Probeer haar ook niet te overtuigen dat jij een super leuke man bent. Als ze niet wil reageren dan kan je het daar beter bij laten. Accepteer dat vrouwen die jij leuk vindt jou niet altijd net zo leuk vinden of moeite nemen om dat in te zien. Richt liever je aandacht op andere leuke singles die wellicht wel geinteresseerd zijn in jou. 

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?