Dating nieuws

Doe jij wel eens aan Speeddaten?

Het zal vast niet de eerste keer zijn dat je over het fenomeen speeddaten hoort, maar waarschijnlijk heb je het nog nooit gedaan. Speeddaten is namelijk niet heel populair, maar kan wel heel erg leuk zijn! In deze blog leggen we je uit wat speeddaten precies is en wat je dus kan verwachten. Speeddaten is een unieke vorm van daten, waarbij je 15 tot 30 mensen op een avond ontmoet. Zo leer je dus snel een hoop mensen kennen. Uiteraard is de ene speeddate de andere niet, maar in de regel zal het zo zijn dat je ongeveer 5 minuten met iemand een gesprek aan te gaan. Meestal mogen de vrouwen aan een tafel blijven zitten en mogen de mannen van tafel wisselen. Zodra de tijd over is, zal een belletje rinkelen en mogen de heren dus opstaan en doorlopen naar de volgende date.

Voorafgaand aan de date krijg je een soort van schrapkaart, hier kun je na afloop van iedere date aanvinken of je iemand wel of niet leuk vond. Hebben jullie elkaar allebei aangevinkt, dan zul je na afloop elkaars contactgegevens krijgen zodat je op een later tijdstip nog een normale date kunt afspreken. Dit dien je natuurlijk wel zelf te doen. Een speeddate is dan ook heel anders dan een normale date, je gaat niet echts iets doen, maar je hebt gewoon een kort gesprek en kunt het eigenlijk meer zien als een vervanging van een app gesprek voorafgaand aan de date. Je kunt op deze manier makkelijk aftasten of je iemand wel of niet leukt vindt.

Weetjes over Speeddaten

Een aantal leuke weetjes over speeddaten zijn bovendien dat er als een van de weinige keren meer vrouwen zijn dan mannen. Speeddaten is populairder onder vrouwen dan onder mannen en de stoelen voor de vrouwen zitten dus eerder vol. Dit komt ook doordat de meeste vrouwen een vriendin meenemen, omdat ze niet alleen willen gaan. Mannen komen dus vaker alleen. Daarnaast kruisen mannen een stuk sneller aan dat ze graag met iemand kennis willen maken. Mannen doen dit twee keer zo snel als vrouwen, ze zijn dus iets minder kieskeurig.

Hoe wordt je speeddate een succes?

Omdat je bij speeddate maar een erg korte tijd hebt om iemand anders er van te overtuigen dat jij een goede match bent en hij of zij een vervolgdate wil, is het dus erg belangrijk om dit goed aan te pakken. Wees dus origineel, zodat jij opvalt tussen alle gesprekken door. Stel niet de meest voor de hand liggende vragen, maar bedenk een aantal leuke binnenkomers.

Bereid je dus goed voor en bedenk een aantal leuke vragen die je kan stellen, je zult zo ook merken dat het gesprek nog sneller gaat. Ben echter niet heel de tijd bezig met het stellen van je vragen, maar luister ook en vertelt iemand iets bijzonders, grappigs of leuks ga daar dan ook op in. Toon interesse in de ander, ook al heb je maar 5 minuten en wil je waarschijnlijk tal van vragen stellen. Maar doe dit ook als de andere persoon je niet interesseert, want dit is wel zo respectvol en dat zou jij ook graag willen. Bovendien kunnen de andere mensen in de ruimte ook zien als je iemand afwimpelt.

Speeddaten is van oorsprong een fenomeen uit de VS en werd bedacht aan het einde van de twintigste eeuw. Er waren destijds veel single joden en een rabbijn bedacht door deze vorm van daten om ze aan een partner te helpen. Deze manier van daten werd een succes en ging al snel de hele wereld rond, vandaar dat we nu hier in Nederland ook aan speeddaten doen en met succes want er is altijd wel een speeddate event te vinden. Ben jij dus toe aan een nieuwe manier van daten, dan is dit wellicht iets voor jou.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?