Dating nieuws

Een single reis is dat wat?

Je kent het wel, je bent die eeuwige vrijgezel, de 30 gepasseerd en je moet je vakantiedagen opnemen, toch maar een Single Reis doen… Al je vrienden om je heen zijn gesettled en gaan met hun man, vrouw of kinderen op vakantie. Jij blijft alleen achter en weet je geen raad wat te doen met al die vrije tijd en vakantie dagen. Je wil wel graag weg, maar alleen op vakantie gaan is eigenlijk toch niet iets waar je op zit te wachten. Wat voor alternatief heb je dan? Natuurlijk je kunt op singlereis gaan. Heb je nu nog nooit gehoord van het fenomeen singlereizen of wil je er gewoon meer over lezen? Wij leggen je in deze blog uit wat het precies inhoudt en wij jij ervan kan verwachten.

Wat is de opzet van de reis?

Het voornaamste idee van een single reis is, dat je als single toch gezellig met andere op vakantie kan gaan en die ene droomreis toch kan maken. Dus heb je besloten op single reis te gaan? Dan ga je, samen met andere singles, een reis maken. De meeste van die singles zul je niet kennen. Dus behalve dat je een hele mooie vakantie hebt, leer je ook nog eens een hele boel mensen kennen. Omdat dit een gehele andere manier van kennismaken is dan een date, is de kans dat je hier iemand leuks tegen komt zeker aanwezig.

Wat het doel is om naar een single reis te gaan is natuurlijk per persoon verschillend. Zo zal de ene graag een vakantie wil maken, en heeft hij of zij niet echt de behoefte om daar die ene liefde te vinden. Sommige zullen er heen gaan om nieuwe vriendschappen te sluiten en ander hopen wellicht die ene liefde te vinden waar ze al jaren van dromen. Maar door onbevangen op reis te gaan is de kans dat je iets leuks ontmoet zeer zeker aanwezig en des te groter. Bovendien ben je allebei in een vreemde omgeving dus iedereen zal zich sneller bloot geven.

Wat heb je nog meer aan een single reis?

Behalve dat je veel mensen leert kennen en het zo dus een laagdrempelige manier is om nieuwe mensen te ontmoeten, is het bovendien ook nog eens een uitstekend verzorgde reis. Bij vrijwel alle single reizen zijn er reisleiders aanwezig, die tal van activiteiten voor jou organiseren. Maar ook als je nog bijzondere wensen hebt kunnen zij helpen deze waar te maken. Aan het programma wordt veel tijd besteed en kun je vooraf vaak al inzien, zodat je een reis kan kiezen die bij je past. De gekozen activiteiten zijn zo gekozen dat je op een leuke manier met de andere singles in contact komt en elkaar goed leert kennen gedurende de reis. Natuurlijk met als achterliggende gedachten dat het leuk zou zijn als er een nieuwe liefde ontstaat.

De singlereis kan dus een unieke mogelijkheid zijn voor iemand die een hekel heeft, of gewoon heel slecht is in daten. Je leert op een eenvoudige manier mensen kennen en zult leuk contact hebben met de andere singles. Let wel op dat je met een goede instelling naar een dergelijke reis gaat en dat je open staat om een ieder die meegaat te ontmoeten. Dit maakt de reis des te leuker en natuurlijk zal er altijd wel iemand bij zitten wie je niet aantrekkelijk vindt, maar dat betekend niet dat je geen leuke vakantie en een gezellig praatje met diegene kan hebben. Door positief en open naar een dergelijke reis te gaan vergroot je de kans op succes en wordt de reis alleen maar leuker. Geef dus die ene positieve draai aan je leven en probeer eens een single reis.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?