Dating nieuws

Eerste date dilemma: Betaal jij of hij?

Is het gewoon galant, of doet hij het met een achterliggende gedachte? Een feit is in ieder geval dat mannen meestal de rekening betalen na een heerlijke eerste date. De meeste vrouwen vinden dit wel prima. Ruim 86% Nederlandse mannen geeft aan om een date geheel voor zijn rekening te nemen. Het overige deel van 14% vindt dat de rekening prima door twee gedeeld kan worden, wat internationaal niet voor niks going Dutch heet. We staan erom bekend Nederlanders!!

Dit alles blijkt uit een onderzoek onder ruim 6 duizend mannen die zijn ondervraagd door mannenblad FHM. We hebben de belangrijkste conclusies (lees: date facts) uit het onderzoek even op een rijtje gezet: Een eerste date mag best wat kosten: 20% van de mannen is bereid 100,- of meer (!) af te tikken, 35% houdt het op max 60,-, 30% gaat niet over de 40,- en 15% gaat naar de snackbar, want die trekken de streep bij 20,-. Mocht het uiterlijk van de befaamde dame onverwachts toch tegenvalt, besluit de meerderheid der mannen er maar gewoon het beste van te maken. Slechts 1 op de 100 mannen verzint een smoesje en neemt de benen, terwijl 3% eerlijk zegt dat het niks wordt en direct vertrekt. Ruim 65% zegt een mogelijkheid tot seks met de meid op date zeker niet af te slaan en ruim een kwart vindt zoenen ok, maar wacht liever met de rest. Het merendeel van de mannen spreekt het liefst af in de kroeg terwijl 31% haar liever mee uit eten neemt. 15% spreekt het liefst thuis af, om een film te kijken of voor de date te koken en 10% voelt er meer voor om echt iets te ondernemen, zoals bowlen, karten of poolen.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?