Friends with benefits, is dat wat?

Ook altijd gedroomd van friends with benefits? Een beste maatje met wie je lekker kan hangen, maar wanneer het uitkomt ook heerlijke ongeremde seks kan hebben. Iemand die je helpt je lusten te vervullen maar je geen lasten geeft? Het idee achter een friend with benefit is natuurlijk geweldig. Het lijkt zo leuk, want wie wil dit nu niet. Je komt nooit seks te kort en kunt het goed met elkaar vinden, maar de ontmoeting met je schoonouders, de verplichte avondjes met kerst en dergelijke krijg je er niet bij. Maar hoe zit het nu echt? En is het wel zo leuk als dat het allemaal lijkt? Wij van Datingsites leggen het voor je uit.

Wat zijn friends with benefits nu?

Als we friends with benefits vertalen dan komen we uit op vrienden met voordelen. Het verklaart zichzelf al voor een hoop. In principe gaan 2 personen door het leven als vrienden. Maar zo nu en dan komen er voordelen bij kijken. Om welke voordelen het dan meestal gaat? Sex is het voornaamste voordeel. Het is dus bij uitstek iets voor mensen die niet toe zijn aan een relatie, maar toch een beetje bij iemand willen zijn en natuurlijk om zijn of haar seksuele behoeften te vervullen. Omdat ze niet iedere keer opnieuw op zoek willen naar een geschikte bedpartner of onzekerheid willen over de hoeveelheid seks die ze krijgen. Hiervoor kiezen ze dus een vriend of vriendin tot wie ze zich wel aangetrokken voelen.

Maar het draait uiteindelijk natuurlijk allemaal om de seks, dat moge duidelijk zijn. Maar uiteraard is het ook van belang dat je als vrienden onderling nog steeds een goede relatie onderhoud, deze dient natuurlijk vriendschappelijk te zijn. Dus blijf hem of haar vooral ook zien samen met je andere vrienden, ga op vriendenweekend of samen stappen. Uiteraard is het bij Friends with benefits ook toegestaan om andere mensen te blijven zien, anders had je een exclusieve relatie met elkaar aan moeten gaan. Mocht iemand anders een relatie krijgen, dan kun je hierna uiteraard nog als vrienden door het leven, de voordelen zullen dan alleen uit moeten blijven.

Hoe vaak gaat dit nu goed?

Op papier lijkt dit nu natuurlijk allemaal fantastisch maar hoe vaak gaat dit nu eigenlijk goed? Het is natuurlijk een fantastische manier om een periode in te vullen waarin je even niet toe bent aan een relatie. In de praktijk loop het echter vaak anders. Een van de twee partijen gaat gevoelens voor elkaar creeren. Dit is uiteraard niet de bedoeling en maakt het lastig om nog goed met elkaar door een deur te kunnen. Als je dan niet eerlijk bent tegen elkaar is de kans groot dat je een van de twee gaat kwetsen. Ook als je zonder dit eerst te zeggen begint met het daten van andere mensen kan dit scheve gezichten opleveren. Vooral als je al enige tijd met elkaar bent als friends with benefits.

De slaagkans hangt dus vooral van jezelf en je vriend of vriendin af. Hoe sterk je bent en hoe goed je het volhoud. In sommige gevallen zal het uitmonden in een relatie die een leven lang stand houdt. Maar in de meeste gevallen zal dit niet zo zijn en zal het eindigen in een mineur waarbij de vriendschap en de voordelen voorbij zijn. Dit omdat 1 van de 2 partijen niet om kan gaan met de teleurstelling, toch gevoelens kweekt, of meer wil van de ander. Wees je hier van te voren dus van bewust dat het niet allemaal voordelig is en blijft, want je kunt er een hele goede vriend of vriendin mee verliezen.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?