Dating nieuws

Gezellig chatten op een Datingsite

Wij van Datingsites.nl weten als geen ander dat steeds meer mensen zich in de wereld van online dating storten in de hoop een ideale partner te vinden. Dat is natuurlijk ook helemaal niet gek, met de drukke levens van tegenwoordig wordt er steeds minder tijd ingelast voor het vinden van een geschikte partner. Hiervoor is online dating natuurlijk een uitkomst. Je kunt hier heel eenvoudig met andere singles in contact komen ?n er is ondertussen een datingsite voor alles. Het maakt dus niet uit waar je naar opzoek bent, er is een datingsite voor. Of je nu een serieuze relatie zoekt of iemand zoekt die dezelfde hobby heeft als jij, het kan allemaal!

Voor veel mensen zal het toch wel spannend zijn en je wilt jezelf natuurlijk van je beste kant laten zien. Maar wat kun je nu het beste wel en niet vertellen in zo’n online gesprek? Wij hebben de do’s en dont’s voor je op een rijtje gezet.

Do’s

Het idee van een datingsite is natuurlijk dat je elkaar persoonlijker leert kennen en er achter komt of diegene bij je past. Hiervoor zul je een leuk gesprek met elkaar moeten aanbinden. Helaas weet je niet of die gene aan de andere kant wel helemaal te vertrouwen is. Probeer dus zoveel te vertellen over jezelf zonder teveel specifieke of gevoelige informatie prijs te geven, maar let wel op dat je gesprek niet te oppervlakkig wordt. Zo kun je bijvoorbeeld uitstekend vertellen over welke hobby’s je doet en wat je daar zo leuk aan vindt, of wat voor werk je doet. Wees echter voorzichtiger met specifieke informatie, dus waar je werkt of waar je die hobby uitoefent. Dat kun je in een later stadium nog steeds vertellen als je wat meer vertrouwen hebt.

Let vooral op dat je niet meer gaat vertellen dan je zelf wil en je dus de touwtjes in handen houdt. Voel je niet bezwaard om een vraag af te wijzen, je moet je er zelf namelijk prettig bij voelen!

Probeer het gesprek daarnaast lekker luchtig te houden. Je wil elkaar natuurlijk op een positieve manier benaderen en je van je goede kant laten zien. Probeer het dus vooral over dingen te hebben die je wel leuk vindt of interesseren. Probeer daarnaast je taalgebruik lekker vlot en spontaan te laten zijn. Je wil namelijk niet meteen de sfeer verpesten.

Dont’s

Loop vooral niet te hard van stapel. Hiermee kun je mensen afschrikken waardoor je een potentieel hele leuke match verliest. Tuurlijk is het initiatief nemen een goed ding, maar bewaak de grens hierin. Begin dus niet meteen met iemand uitnodigen bij je thuis, maar wacht daar even mee, of plan je eerste date in een leuke cafetje.

Let ook op met het delen van persoonlijke gegevens. Geef niet meteen je telefoonnummer of iets dergelijks af, want onthoudt dat je elkaar nog maar nauwelijks kent. Wacht hier mee totdat je elkaar wat langer kent of eventueel een echte date hebt gehad.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?