Dating nieuws

Help mijn man heeft een midlife crisis

Vrijwel iedere vrouw krijgt er in haar leven vroeg of laat mee te maken. Een man met een midlife crisis. Of je nu een vrouw bent van begin 20 die aan de haak is geslagen door een man met een midlife crisis, of getrouwd bent met een man die er midden in zit. Het kan maar wat vervelend zijn. Iedere vrouw heeft de cliches wel een keer voorbij horen komen. Een man van middelbare leeftijd die eens lekker van bil gaat, een jong ding aan de haak slaat en een dikke sportauto rijdt of ineens weer begint met motorrijden. Een huisje in de spaanse zon koopt, of ineens weer in de nachtclubs te vinden is. Hoe herken je nu een man in zijn midlife crisis en wat houdt het precies in?

Wat is een midlife crisis eigenlijk?

Iedereen heeft zijn of haar midlife crisis op een eigen manier, zo heeft ook niet iedereen last van een een dergelijke crisis en zijn er mensen die hele heftige verschijnselen vertonen. Waarom hebben we een midlife crisis en waarom heeft niet iedereen er last van? Voor de antwoorden op deze vragen tasten we in het duister. Een eenduidig antwoord wordt hier nergens op gegeven. Het enige wat we met zekerheid kunnen zeggen, is dat een midlife crisis gemiddeld tussen de 40 en de 60 jaar plaats vindt.

Waarom krijg iemand een midlife crisis?

Mensen krijgen halverwege hun leven de realisatie van het feit dat hun leven al aardig op weg is. Je gaat dan nadenken over wat je allemaal al gedaan hebt in het leven en wat je eigenlijk nog graag zou willen doen. Over dromen die je vroeger hebt gehad, maar nooit verwezenlijkt hebt. Dat ene meisje wat je zo leuk vond, maar nooit hebt durven aanspreken. Fouten die je gemaakt hebt in je leven en ga zo nog maar even door. Dit zorgt er voor dat je een midlife crisis krijgt.

Sommige mensen zullen wat meer doorslaan in een negatieve spiraal. Dit zal mede afhankelijk zijn van je persoonlijkheid. Ben je van jezelf al wat minder optimistisch dan is de kans natuurlijk ook groter dat je hierin doorslaat. Ben je vrolijk en tevreden dan zal je wel eens een losbol kunnen worden en doorslaan in je enthousiasme.

Maar hoe ga je nu om met een partner die een midlife crisis heeft? Een midlife crisis gaat vaak gepaard met een irrealistische voorstelling van de werkelijkheid. Het is dus zaak om je partner weer met beide voeten op de grond te krijgen, maar dit ook te doen zonder dat je hem of haar teveel het gevoel geeft dat hij of zij dat moet. Motiveer hem of haar zo dat zei denkt dat ze dit zelf wil en niet dat jij wil dat je partner dat doet.

Krijgen Vrouwen ook een midlife crisis?

Jazeker krijgen vrouwen dit ook. Je ziet deze vaak iets later terug, maar er zijn meer dan genoeg vrouwen die aan de haal gaan met een leuke toyboy. Er is zelfs een specifieke term voor vrouwen als dit en die worden ook wel cougars genoemd. Uiteraard heb je ook de chagerijnige en depressieve vrouw van boven de 40 maar dit komt toch beduidend minder voor en heeft af en toe ook wel eens te maken met de overgang. Maar er zijn dus wel degelijk vrouwen die een midlife crisis hebben.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?