Dating nieuws

Hoe belangrijk is spelling bij online daten?

Bij online daten is de eerste indruk misschien wel net zo belangrijk dan wanneer je in het echt een partner zoekt. Er komt echter wel wat meer bij kijken online daten. Zo moet je op meer dingen letten dan ik moet er verzorgd uitzien, lekker ruiken en een goede houding hebben. Bij online daten heb je weliswaar meer tijd om aan je eerste indruk te werken maar daardoor ligt de lat ook hoger om je profiel aantrekkelijk te maken. Een leuke foto, een interessant verhaal over jezelf maar ook correcte spelling hoort erbij. Maar hoe belangrijk is spelling nou daadwerkelijk bij online daten? In deze blog vertellen we je daar meer over.

De eerste indruk van een profiel

Wat maakt een profiel van een single nou precies aantrekkelijk en waar let je op als je naar iemand op zoek bent. Allereerst is het belangrijk dat je een duidelijke foto hebt waarop je zichtbaar bent. Niks is zo vervelend wanneer de foto van lage kwaliteit is of waarop je niet goed kan zien hoe diegene eruit ziet. Daarnaast is een groepsfoto wel leuk, maar het moet wel duidelijk zijn wie jij bent. Daarnaast is een verzorgde beschrijving ook belangrijk. Als een profiel moeilijk om te lezen is door spelfouten, lees jij het dan nog helemaal door of haak je af? Je profiel is het visitekaartje dat andere singles moet verleiden om een bericht te sturen. Spelfouten worden vaak gezien als afknapper: er is blijkbaar niet genoeg moeite gedaan om het profiel er netjes uit te laten zien, en dat staat in direct verband met de mate waarin je serieus een partner probeert te vinden. Toch?

Spellingonderzoek op datingsites

Door het bedrijf Grammarly en een datingsite is er onderzoek gedaan naar de effecten van slechte spelling in profielen van datingsites. Er waren 10.000 profielen betrokken bij het onderzoek. De bevindingen in het kort zijn super interessant. Zo wordt het profiel van mannen onaantrekkelijker bevonden door vrouwen wanneer er spelfouten in voorkomen. Wanneer een vrouwelijk profiel spelfouten heeft lijkt dit minder nadelig effect te hebben en uit te maken. Vrouwen maken in hun online profiel wel meer en vaker spelfouten dan mannen. Per 100 woorden is dit zelfs het dubbele ten opzichte van mannen! Een ander groot verschil is te zien is het aantal woorden. In het algemeen zijn mannen vaak korter van stof dan vrouwen, maar dit is niet terug te zien in een online profiel. Hierop geven mannen vaak uitgebreider antwoord op vragen die hun profiel vorm geven.

Aan de andere kant?

Hoewel spelling in sommige gevallen dus belangrijk lijkt te zijn, moet je je wel afvragen hoe streng je hiermee moet omspringen. Iedereen betrapt zichzelf wel eens op een d-t foutje, toch? De ervaring leert wel dat niet iedereen een ster is in het schrijven van teksten, vooral niet wanneer ze over jezelf gaan. Misschien schrijf je wel iemand af op spelfouten, terwijl die persoon anders een hele leuke match zou zijn geweest. Dat zou zonde zijn toch? Probeer hier doorheen te prikken en kijk naar de inhoud en wat diegene te vertellen heeft. Ben je toch niet zo goed in spelling en wil je dit liever vermijden? Bij de datingsite Pepper kan je je profiel vormgeven door middel van een collage. In deze collage kan je persoonlijke foto’s weergeven die meer vertellen over jou. Het leuke hieraan is dat het standaard foto’s kunnen zijn of foto’s die je zelf hebt gemaakt. Super leuk toch en het fijne is foto’s zeggen meer dan woorden dus je hoeft lekker niets te typen waardoor je geen spellingsfouten maakt! Win-Win situatie. 

Wat is jouw mening over spelfouten in profielen op datingsites? Zie je ze wel eens door de vingers, of is het direct een afknapper? Kijk jij verder dan spelling? Laat het de andere lezers weten in de reacties!

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?