Dating nieuws

Hoe ben je gelukkig als single?

Het is vrijwel iedereen wel eens overkomen. Na een lange relatie van meerdere jaren kom je er plots alleen voor te staan. Waardoor je relatie aan een einde is gekomen dat doet er op dit moment even niet toe. Wat er wel toe doet is, dat je op dit moment er alleen voor komt te staan. Daar waar je altijd iemand aan je zijde had en iemand naast je op de bank of in bed, zit je daar nu alleen. Hoe vul je het gat op dat is ontstaan nu je weer alleen bent? Op televisie wordt er vaak een rooskleurig beeld geschetst van die ene eeuwige vrijgezel die dagelijks een nieuwe scharrel heeft, en altijd vrienden om zich heen heeft en zich daardoor nooit eenzaam hoeft te voelen. Helaas is de realiteit toch vaak anders, en zal je een manier moeten vinden om dit gat op te vullen. Lees hier hoe jij leert om gelukkig te zijn als single.

Bestaat dat wel happy single?

Kan dat eigenlijk wel echt? Gelukkig zijn terwijl je alleen bent. Je wordt alleen geboren en je sterft alleen, maar alles daartussen in daar zoek je gezelschap. De mens is een sociaal wezen en we hebben nu eenmaal graag andere mensen om ons heen. Zonder iemand om ons heen zouden we ziels ongelukkig worden. Iedereen heeft familie en vrienden om naar toe gaan of wat leuks mee te doen. Maar die ene speciale persoon, waar je verliefd op wordt, diegene waar je van houdt, dat is voor veel mensen het ultieme geluk. Maar is het dan slecht om een tijdje alleen te zijn? Al is dit maar een paar maanden of misschien toch wel enkele jaren. Natuurlijk is dat helemaal niet erg zolang je maar een manier vindt om de gaten op te vullen in je leven. Want alleen thuis zitten is ook zo maar saai. Ga vaker naar je vrienden of ga iets vaker eten bij je moeder, maar ook een huisdier kan je helpen om je gelukkiger te voelen.

Sommige mensen zijn graag alleen

Natuurlijk zijn er ook mensen voor wie dit niet geld, en die maar wat graag alleen zijn. Zij voelen niet per se de noodzaak tot een partner en weten dan ook niet zo goed hoe ze om moeten gaan met iemand in een relatie. Het kan goed zijn dat jij tot deze groep mensen behoort en dit de reden is waarom een langdurige relatie niet voor jou bestemd is. Maar alleen is ook steeds minder alleen. Door de opkomst van het internet, sociale media en smartphones zijn vrienden en familie steeds dichterbij. Waardoor er altijd wel iemand is waarmee je kan bellen, chatten of wat dan ook. Zo ben je dus steeds minder vaak eenzaam, ook al heb je geen partner.

Waarom kun je blij zijn als single

Je hebt de vraag al wel duizend keer gehoord als jij die eeuwige vrijgezel bent: heb jij nu nog steeds niemand gevonden of heb je al iemand leuks op het oog. Je weet deze vragen dan ook als geen ander te ontwijken. Maar je zult ze af en toe toch ook moeten beantwoorden en het kan toch frustrerend zijn om regelmatig nee als antwoord te moeten geven. Houdt echter in gedachten dat je helemaal niet zo alleen bent en het single zijn ook voordelen biedt. Je hebt namelijk bergen vrijheid en hoeft aan niemand verantwoordelijkheid af te leggen. En dat is iets waar mensen in een relatie erg jaloers op zijn. Dus houdt dat vooral in gedachten als je wederom die vraag krijgt.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?