Dating nieuws

Hoe kies je een film voor bij een date?

De film is de meest klassieke date die er is. Iedereen heeft wel eens gezellig met een date in de bioscoop gezeten. Maar natuurlijk ook wel eens met zijn of haar lief op de bank een romantische comedy gekeken. Een gezellige film kijken is dan ook een uitstekende date om samen te doen. Daarnaast zorgt de film er ook voor dat je samen genoeg hebt om te kletsen. Als je even pauze neemt of achteraf om de film na te bespreken. Dit maakt het een makkelijke manier om tijd met elkaar door te brengen en zo toch genoeg gesprekstof te hebben. Een ongemakkelijke stilte zal je dus niet hebben.

Voor welke film ga je dan?

Het is natuurlijk van groot belang dat je een date uitkiest die bij je past en bij je date. Dit is natuurlijk wel van groot belang om een goede sfeer te creeren voor je date. Een film kan de sfeer maken of breken. Wil je een gezellige avond knuffelen met je lief op de bank, dan is een actiefilm niet de goede film om te gaan kijken. Wil je laten zien dat je one the guys bent, dan kan een actiefilm natuurlijk wel een goede keus zijn met een biertje er bij. Je kunt je vriend er dan wel van overtuigen dat je niet per se het lieve en schattige dametje is.

Grappig of dramatisch?

Soms wil je de sfeer lekker luchtig houden. Zeker als je elkaar nog maar net kent is het fijn om het lekker gezellig te houden. Een comedy is voor de meeste mensen wel een geschikte film en zal dus altijd in goede aarde vallen. Het verhaal van de film is vrolijk en dat zal zich natuurlijk ook naar jullie date vertalen. Daarnaast kun je direct zien of jullie dezelfde vorm van humor hebben. Wel zo gemakkelijk als je een relatie wilt aangaan. Mocht je het wat romantischer willen maken kun je uiteraard ook gaan voor een romantische comedy. Een drama film kan ook een hele goede film zijn om samen te kijken. Dit ligt echter wat zwaarder op de maag en is dus niet per se geschikt voor een eerste date. Een dergelijke film is wel beter indien je al wat verder bent in je relatie. Je zult zo nader tot elkaar komen en het wat gevoelig zijn.

Thuis of in de bios?

Je kunt je film op twee plekken kijken. Heerlijk thuis onder een dekentje, met een glaasje wijn er bij en de kaarsjes aan. Maar je kunt natuurlijk ook voor de bios gaan. Is het een van je eerste afspraakjes, dan is het natuurlijk wel leuker en fijner om naar de bios te gaan. Je bent hier veilig onder de mensen en je zult hier niet zo snel een ongemakkelijk gevoel krijgen. Je kunt rustig wat afstand tussen elkaar bewaren. Ken je elkaar wat beter dan spreek je natuurlijk wat liever thuis af. Je kunt lekker met elkaar bezig zijn en hebt niet al teveel mensen om je heen. De keuze is dus reuze en er is altijd wel een geschikte film om te kijken samen.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?